sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Pyryn kastroinnista 1,5vk → antibiootit

Ensin tässä päivityksessä Pyryn kuulumisia.... 

Pyryhän siis kastroitiin 1,5 viikkoa sitten. Haava on tosi hyvin parantunut, mutta ongelmallista on ollut Halti, joka oli jatkuvasti nuolemassa Pyryä joka suunnasta, kun piti hoivata, ja välillä sai ihan fyysisesti jalalla tai kädellä (mikä oli vapaana) niin työntää pois, kun ei sanallisella karjaisulla kuullut.

Noh, periaatteessa piti n. viikon kuluttua käydä haavakontrollissa, mutta onneksi ei käyty heti seuraavana tiistaina. Silloin nimittäin kaikki oli hyvin, mutta keskiviikkoiltana tai torstaiaamuna Pyryn kivespussit alkoi punoittamaan, ja ajattelin että Halti on päässyt nuolemaan jossain vaiheessa (tai Pyry kun oppi ottamaan kaulurin pois), ja auttaa jos saa olla rauhassa vaan vähän aikaa (etenkin kun seuraavana päivänä oli se haavakontrolli). Tilanne kuitenkin paheni, ja haavakontrolliin perjantaihin mennessä kivespussit olivat lievästi tulehtuneet, ja saatiin 5 pv:n antibiootit matkaan. Myös oli ohjeena mahdollisuuksien mukaan suihkutella haalealla vedellä, kuitenkin silleen että ei osu haavaan (helpommin sanottu kuin tehty).


Perjantaina Pyryllä oli kyllä selkeästi kivulias olo, koska Haltille näytti kyllä herkästi hammasta. Halti kyllä aika kiltisti pysyi erossakin Pyrystä. Keskiviikkonahan jouduin ottamaan Pyryn mukaan Strömforsin hallille (oli itsekseen kauluri päässä auton takapaksissa), mutta oli saanut otettua jossain vaiheessa kaulurin pois. Voihan olla että silloinkin ehti nuolla jalkoväliä. Lääkärin mukaan kuitenkin on voinut joku ajettu karvakohta aiheuttaa myös tämän.


No, nyt on pari päivää annettu antibioottia, ja sen verran voin sanoa, että ainakaan tilanne ei ole pahentunut. Ja vaikuttaa ettei Pyry ole ollut niin kipeä tänään ja ehkä jopa näyttää vähän paremmalta, vaikka tänäänkin suihkutellessa ja putsatessa jotain pientä möhnää irtosi. 

Halti on ollut kyllä aika kiltisti erossa Pyrystä, ja yöt ollaan pidetty makuuhuoneessa estettä puolessa välissä, jotta Halti ei pääse yölläkään Pyryn luo.

Niin toivoin että tässä vaiheessa olisi kauluri saatu pois ja päästy vähän normaalimpaan elämään. Etenkin kun ensi viikolla täytyy lähteä Hesaan parina päivänä loppuviikosta, ja saa toivoa että ei tarvi alkaa säätämään mitään eristyksiä näille siksi ajaksi. Ei kuitenkaan ole ihan peace of cake meillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti