maanantai 11. kesäkuuta 2018

Viime viikon kisat pikkumaksina

Maanantaina käytiin Sipoossa kisaamassa Salme Mujusen radoilla. Ei ehkä olleet aivan suoraviivaisia ratoja tällä kertaa, ja saatiin harjoitella ihan urakalla keppien avokulmiakin.. Ilma oli yllättäen aika viileä, vain 18 astetta ja lähtiessä 11 astetta. Lisäksi Sipoon JAU:n halli oli aika viileä. Olisi jopa Pyrylläkin saattanut olla tuolla ilmalla vauhtia.

Rimat taisi olla alimmassa mahdollisessa, eli pikkumakseilla 40 cm. Oli vähän jännää, kun viimeeksi ollaan kisattu 60 cm rimoilla. Vauhtiin se ei ainakaan meillä vaikuttanut mihinkään suuntaan mun mielestä, mutta hyppääminen oli rennompaa.

1. agirata, tulos 0/4. sija, etenemä 4,15 m/s

Ekalta radalta nolla, tosin epäilin jo että viimeistään kepeillä menee pieleen, mutta yllättävän sujuva rata (taukoa on ollut aika paljon). Erityisen tyytyväinen olen alkuhässäkästä, keppien jälkeisestä päällejuoksusta ja että ehdin 16-esteen takaakierron lähettämiseen (osaltaan siksi että ehdin 14-esteen saksalaisesta hyvin pois alta).2. agirata, tulos 5 / 8. sija, etenemä 3,73 m/s

Tokalla radalla alkoi Halti vetää isoja kaarteita joka esteelle. Kepeille vapaa lähetys avokulmaan onnistui hienosti, mutta esim. pituuden jälkeen ja renkaan jälkeen kaarteet oli aika pitkiä, että joutui tekemään töitä että sai aina oikeaan suuntaan jatkon.


Meidän kohtaloksi kävi este 13, eli siinä jotenkin lähdin niistosta liian nopeasti liikkeelle, ja Halti kielsi hypyn, pyörähteli siinä takana muutaman kerran (kun meinasi lähteä hakemaan muita esteitä) ja sitten päästiin taas eteenpäin. Erityisen tyytyväinen olen myös 16-esteen takaaleikkaukseen. Olin ajatellut alun perin tehdä päällejuoksun, mutta katsellessani ennen vuoroani muiden suorituksia tajusin, että ei välttämättä onnistuisi ja onneksi valitsin takaaleikkauksen, joka toimi erittäin hyvin.


Ihan ok etenemä sillä kaartelulla ja kiellosta johtuvalla pyörimisellä. Siinä meni kyllä aikaa.Sunnuntaina käytiin sitten Järvenpäässä, ulkokentällä viimeinkin. Oli sitten varsin lämmin päivä eli 23 astetta lämmintä ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. 

Oli onneksi varjopaikkoja, ja juottamalla ja viilentämällä koiraa uskon että Haltikin jaksoi paremmin. Tosin tuntuu että se jaksaa ihan milloin vaan. Kuuma kuitenkin oli. Rimat oli 50 cm pikkumakseilla, eli tapissaan, vaikka oli tosi kuuma.

Agirata, tulos HYL

Eka rata oli agirata, ja se meni tosi hyvin kun vaan liikuin rohkeasti ja luotin koiraan. 13-putkeen lähettämisessä kävi jotain outoa, Halti kääntyi just suulla ympäri ja kun yritin saada uudelleen putkeen, niin valitsikin toisen pään. Tosi erikoista, kun Haltia on välillä vaikea saada kääntymään millään ohjaukselta putkelta, jos se sen on lukinnut. Ilmeisesti ei täysin lukinnut, ja itse lähdin liikkumaan liian aikaisin. Ihan missä tahansa tilanteessa Halti kyllä olisi normaalisti lukinnut sen. Ehkä lämpö pehmitti sen pään. Tästä tuli HYL. Muuten rata meni todella hyvin, ja oltiin NIIN SAMALLA RADALLA! Uskalsin A-esteen jälkeen tehdä valssin sijaan sokkarin ja vielä oikeaan kohtaan, ja Halti otti kontaktin hienosti vaikka vähän ollaan sitä treenattu.


Hyppyrata, tulos 0/sija 5, etenemä 4,22 m/s

Hyppyradalla oli useampi kohta josta en ollut rataantutustumisen jälkeen varma.  Esim. miltä puolelta suoritan Haltin kanssa 6-esteen, ja teenkö saksalaisen, japanilaisen vai mitä. Lopulta radalla ex tempore otin vaan takaakiertona ja lähetin ulkosyrjällä putkeen, ja onnistuihan se silleenkin.

Toinen kohta oli 15-putki, kun en saanut päätettyä kumpaa kautta itse liikun, mutta päädyin vaihtamaan puolta ennen putkea, ja vastakädellä lähetin putkeen. Tää oli itse asiassa tosi sujuva rata, ja tästä saatiin nolla!


Nyt alkaa tuntumaan että taas kisaaminen toimii, ja ollaan samalla radalla. Tosin ollaan nyt kisattu lämpimissä oloissa, että en tiedä että hillitseekö se vähän sinkoilua ja sen takia yhteistyö toimii. En valita. Hyvin menee.

Nyt sitten yhdet treenit ennen SM-kisoja korkeammilla rimoilla, ja edustamaan vielä makseissa Agi-Kotkien joukkuetta.


Pyry kävi fyssarilla tänään myös, vähän oli jumia edelleen, mutta ei hälyttävästi. Kuitenkin parin viikon päästä käydään checkissä ja Halti pääsee myös fyssarille.

Pyrystä tähän tällainen ex-tempore kuva, kun Haltista oli niin paljon juttua tuossa alussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti