maanantai 18. kesäkuuta 2018

Agi Sm 2018

Osallistuttiin Haltin kanssa Agility SM-kisoihin Agi-Kotkien maksijoukkueessa. Käytiin tosiaan kahdessa kisassa kisa- ja treenitauon jälkeen muistelemassa miten kisataan, ja sitten viime viikolla muistettiin muistutella 55-60 cm rimoja.

Tiistaina treeneissä Halti oli vähän vaisu ja hyppäsi vähän vaikeasti korkeampia rimoja. Huolestuin todella, koska Halti ei juurikaan koskaan ole off-tilassa treeneissä. Siis tekihän se ja yritti kovasti, mutta vaisu oli. Myöhemmin sain kuulla että se oli oksennellut päivän aikana, joten tästä sitten johtui. Vielä torstaina ja perjantaina treenattiin muutamalla hypyllä 60 cm rimoja omalla pihalla, ja näytti kyllä ihan hyvältä ja hyppäsi hyvin, voimaahan se joutuu käyttämään kun on pienehkö ja raskas ja on ollut pitkä tauko noin korkeiden hyppäämisestä.

Lauantaina olikin kisapäivä, ja jälleen oli tosi lämmin päivä, ehkä 24 astetta. Kisat järjestettiin Vantaalla, Myyrmäen urheilupuistossa ja oli kyllä hyvä paikka. Oli halli häkeille (mulla oli tosin Halti autossa kun sain varjopaikan, ja siellä oli tuulenvireessä paljon viileämpää), ja oli hyvät katsomot ja tilaa. Helppo mennä kentälle ja tilaa odottaessakin. Vähän olin pettynyt ruokatarjontaan, mutta muuten tosi jees tapahtuma.

Haltin kanssa oltiin ekana, taktikoin kun halusin olla ensimmäisenä ihan vain sen takia, että ei tarvi huolehtia niin paljon Haltin viilentämisestä rataa ajatellen ja aamulla on vielä tarpeeksi viileää. Lisäksi ei tarvinnut jännittää enää aamun jälkeen.


Rata meni iiiiihan hyvin... vähän jännitin alun pyöritystä (kun Halti ei ole vähään aikaan noita korkeita rimoja hypännyt) - noh, lähtihän se 2-hypyltä väärään suuntaan, mutta sain sen pelastettua vielä, ja toinen jännityksen aihe oli puomin jälkeinen välistäveto, mutta sehän onnistuikin just hyvin (edellisissä SM-kisoissa nimittäin tuli HYL just välistävedossa). Tästä olinkin niin iloinen että en keskittynyt kepeille ohjaamiseen, ja Halti meni väärään väliin. Sitten kun päästiin oikein kepeille, niin Halti ennakoi kai minua, ja karkasi kepeiltä putkelle, ja siitä HYL. Muuten meni ihan mukavasti loppurata. Me oltiin joukkueen kanssa erittäin hyvät hyllyttäjät, eli siis hyvin tasaista HYL-tulosta tehtiin, monien muiden ohella. 

Tässä rata:

Ja tässä rata livestreamista, vähän eri kulmasta (näkyy meidän keppikämmäys):


Muuten hengattiin Haltin kanssa katsomossa katsomassa kisoja (oli varjoa), Halti pääsi leikkimään tiibetinterrieri-pennun kanssa ja hengailtiin ympäri aluetta ja käytiin lenkeillä. Pitkä päivä kyllä oli. Pyry oli Myrskylässä hoidossa.


Ensi kaudelle sitten on jo suunnitteilla vaikka mitä tavoitteita. Tavoitteena olisi saada nollat kasattua, jos olisi vaikka ehjä kisakausi ja tietenkin joukkueeseen ja tehdä tulos joukkueradalta (ja toki sieltä yksilöistäkin pikkumakseista)!! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti