keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Sysiväikeen aksapäivä ja sunnuntaina Pyryn mittaus

Halti on porokoiraksi..nopea... osaa hyvin sylkkärit? Näitä kuulee, enkä tiedä onko se kohteliaisuus? No ei ehkä ainakaan rotua kohtaan..

Sysiväikeen aksapäivä oli jälleen lauantaina, ja kouluttaja on kyllä hyvä. Tuli taas sellaisia ohjauksia, joita ei tullut edes mieleenkään, esim. sylkkärit useampaan kohtaan, jotka toimi paljon paremmin Haltille kuin muut ohjaukset. Olisipa kiva käydä tällä kouluttajalla säännöllisemmin.


Muistiinpanot ohjauksista

  • 2-esteen lähelle vastaanotto, ja siitä tiukka lähetys ja persjättöön 3-4-esteiden välille
  • 6-pituudelle lähetys (kun lukitsee, niin uskalla lähteä liikkeelle)
  • 7-puomilla leieröin kepit
  • 8-9-esteiden välille tein aluksi valssin, mutta sylkkäri toimi parhaiten! Muistan vaan tehdä sen 8-esteen siivekkeen suuntaisesti
  • 11-kepeillä muistan rauhoittaa ohjauksen
  • 14-esteelle tein japanilaisen, piti vaan muistaa hetki odottaa 13-esteellä
  • 17-esteellä pakkovalssi (piti harjoitella myös viskileikkausta mutta unohtui) ja 18-esteellä valssi
  • 20-esteellä pitää muistaa lähteä valssin suuntaisesti etenemään heti merkkauksen jälkeen (ei taka-askeleita valssista)
  • 23-esteellä toimi jälleen sylkkäri parhaiten (muista 23-esteen suuntaisesti), ja kuulemma oli porokoiraksi tosi magee sylkkäri..
  • 27-este pakkovalssina, mutta pitäisi taas lähteä paremmin liikkeelle


Kotiläksyjä sain myös.. pitäisi muistaa ne liikkeellelähdöt. Jään jumittamaan, enkä lähde liikkeelle kun koira on lukinnut. Voisin lisäksi vahvistaa estelukitusta sillä että palkka lentää esteellä kun itse lähden liikkumaan seuraavaan paikkaan, ja se toisi ehkä itselle edistystä, kun voin luottaa että Halti tekee esteen. Vaikka Haltillahan on todella hyvä estefokus eikä se sitä fokusta pudota helposti vaikka lähden liikkeelle. Oma pää vaan haraa vastaan. Sama oli esim. pituudella, ennen valssia, lopussa pakkovalssissa. Saisin sillä myös vauhtia Haltille lisää käännöksissä (etenkin kun vielä palkkaisin paljon käännöksissä).

Toinen juttu oli nyt puomi, tällä kertaa aika paljon vedätin, vähän tuntui että Halti hidasti jossain kohtaa. Sain neuvoja kuitenkin siihen että voisin treenata enempi taakse jättäytymistä. Voisin käyttää targettia, ja siitä eteenpäin namialustaa, ja sen jälkeen namialustan tilalla heittää palkan. Ja itse harjoittelen jäämään enempi taakse. Se on kyllä totta, että sitä tulee harjoiteltua vähän. Leieröinti onnistuu hyvin ja sivuetäisyyden ottaminen sekä vedättäminen, mutta jos jään taakse, niin Halti todennäköisesti hidastaa (kun ei olla vähään aikaan treenattu). Eli tämä voitaisiin ottaa aktiiviseen harjoitteluun jälleen. Ollaan näitä tehty kyllä, mutta ei varmaan tarpeeksi viimeiseen puoleen vuoteen.

Kiva oli nähdä taas kaikkia muita porokoiria. Kaikki Sysiväikeläiset on hirveän innokkaita tekemään ja tarjoamaan tekemistä. Näitä kun katsoo, niin porokoira on kyllä mainio harrastuskoira, ja innokas. Vai vaikuttaako vaan linja..

Pyry oli kotona Janin kanssa, kun en halunnut ottaa sitä kökkimään autoon pitkäksi aikaa, jos se vielä on kipeä.

Sunnuntaina käytiin Pyryn kanssa isänpäiväreissun yhteydessä Kotkassa SAGIn mittauksessa. Se oli nopeasti ohi, ei ollut jonoa, päästiin agilitypöydälle (tuomari kyllä ehdotti eka korkeaa näyttelypöytää), ja nopeasti mittasi. Pyry ei edes ehtinyt huomaamaan mitään muuta kuin mun lihapullat ja hirveän innoissaan tuli hallille, jos pääsisi vaikka aksaamaan. Pyry mitattiin siis 57 cm, ja paperiin tuli merkintä 56-57 cm. Eli eipä tuota Halti tarvitse uudestaan käyttää mittauksessa, koska niillä on se 5 cm kokoeroa, ja Halti mitattiin 51-52 cm. Se vaan näyttää niin pieneltä Pyryn vierellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti