keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Agitreenejä..

Viikonloppuna käytiin lauantaina Haltin kanssa kahdestaan lappalaiskoirien omatoimitreeneissä ja tehtiin lähinnä suoraa luukutusta, ja kepeille umpi- ja avokulmia.  Rimat 55 cm. Pyry oli Janin mukana Myrskylässä. Ei meinannut vaan onnistua aluksi tämä järjestely, kun Halti oli lähdössä Janin kanssa ja Pyry oli jäämässä mun kanssa...

Sunnuntaina käytiin Ruukin hallissa kaverin kanssa treenaamassa, kun olin alennuksella vuorot. Tehtiin taas sellaista suoraa luukutusta vähän pidemmällä radalla, ja opettelin sitten pitkän suoran jälkeen kääntämistä. Lisäksi tehtiin muutaman kerran kepit ja puomille vedätystä, persjättöä puomin jälkeen, ja muuten palkkailin paljon. A-estettä tehtiin myös ihan vaan perusylityksiä ja naksuttelua hyvästä osumasta (ilman kehikon yläosaa). Rimat 50 cm.

Viikonlopun treeneissä Haltilla pidin aika lyhyenä treenit, kun tuli kaksi päivää putkeen treeniä.

Pyryn kanssa tehtiin sitten hallissa myös vähän tokoliikkeitä, jotta Pyry pääsi tekemään jotain. Vielä haluan pitää sen levossa agilitystä sen selän vuoksi, ainakin niin pitkään, että saan sen käytettyä hierojalla ensin. Pyry oli niin onnesta soikeena kun pääsi hommiin, ja teki kyllä niin innokkaasti kaikkia liikkeitä, että jo vähän harkitsin tokon jatkamista. Etenkin seuraaminen on sillä kuin varkain kehkeytynyt tiiviiksi, innokkaaksi ja tosi hyväpaikkaiseksi. Tälleen sitä tokoa pitäisikin treenata näköjään; kotona ihan pikkupalasia n. 5 minuutin nopeissa pätkissä, ja vain hyvässä vireessä, ja vähemmän välittää mistään pilkunviilaamisesta tai mahdollisesta ääntelystä. Onnistuisko joskus tällainen minulta jos tokoa joskus alan taas oikeasti harrastamaan?

Tiistaina meillä oli viikkotreenit, ja ihan kiva treeni, pääsin kokeilemaan Haltin kanssa monenmoisia ohjauksia. Mukana oli myös lainakoira russeli Udo, joka oli kanssa ihan hirveän innoissaan että pääsi pitkästä aikaa aksailemaan. Yleensä kova vetämään eteenpäin lämmittelylenkilläkin, mutta nyt vaan topakasti käveli (tai pomppi) kuin paraskin tokokoira mun vierellä innoissaan.

Rimat oli Udolla 25 cm ja Haltilla varmaan sekalaisesti 50-60 cm. 

Udon kanssa eka veto meni kerralla aika hienosti, paitsi 10-putken väärään päähän, kun en uskaltanut irrota 8-esteeltä tarpeeksi 9-esteelle. Tein ennen 3-estettä persjätön, 3-esteen jälkeen valssin. Ja 6-esteellä pakkovalssin.

Seuraavilla kerroilla harjoiteltiin 3-esteelle päällejuoksua (toimi hyvin), ja sylkkäriä, mutta sylkkäri oli liian vaikea Udon kanssa. Kepeillä Udo pari kertaa jätti vikan keppivälin tekemättä, mutta kun rauhassa pysyin vierellä, niin malttoi tehdä loppuun. Harjoiteltiin 6-esteelle myös saksalaista, ekalla kerralla livahti persjätöstä jonnekin pois näkyvistä, mutta meni kuitenkin oikein, ja tokalla kerralla muistin ottaa kunnolla takaakiertoon lähetyksen jälkeen kontaktin Udoon, niin onnistui hyvin. Ja hyvin sivuttaisirtosi myös 8-esteelle, että oikein yllätyin. Tosi kiva treenata pitkästä aikaa, ja meni yllättävän hyvin tauon jälkeen.

Haltin kanssa tein 3-esteelle ensin päällejuoksun ja tein jarrun 3-esteelle, jotta sain kääntymään 4-esteelle, toimi hyvin. Harjoiteltiin myös valssilla ja sylkkärillä. Valssi mulla oli hitaampi ohjaus, ja sylkkäri toimi, mutta mun mielestä tuli enemmän kaarrosta kuin päällejuoksussa.

Ekalla kerralla en tajunnut tehdä putkijarrua 5-esteelle , joten veti aika pitkälle putkesta. Sitten kun muistin tehdä jarrun, niin tuli hyvin, ja tuli kerrankin "roger that-haukut" putkessa. Pakkovalssilla ja saksalaisella toimi hyvin ja vauhtia oli. Sain myös hyvin tarvittaessa irrottua kepeiltä putkelle jos halusin.  Lisäksi tehtiin keppien avokulmia 5-putkelta lähettäen. Kerran meni väärään väliin, muuten oikein. Tosi pätevä.

Pyry joutui olemaan mukana autossa, ja olisi kyllä hirmu mielellään lähtenyt treenaamaan. Sai nyt sentään lämmittely- ja jäähdyttelylenkeillä paljon nakkia.

Haltin kanssa kisaamaan lauantaina, tässä välissä pidetään nyt sitten nää kolme päivää täysin vapaata agista, ja jää lappalaiskoiratreenit nyt kolmelta viikolta eteenpäin pois, kun on muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti