sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Pyryn eläinlääkäri maanantaina

Nyt käytiin maanantaina Ortopedillä Porvoon Avecissa. Rangan osalta painelujen ja venytysten ja testien jälkeen jne vaikutti olevan kaikki kunnossa. Rintarangan loppupäässä tuntui niiaavan, ja lapojen takaa jumissa selkeästi. Kuitenkin molempien takajalkojen ojennukset yms olivat ihan ok ja muut testit. Otettiin selkäröntgenkuvat (virallisenakin), ja sieltä ei löytynyt mitään. Yhdessä kohtaa näytti että olisi voinut olla spondyloosin alku, mutta vaikutti olevan vain varjo. Kennelliitosta tuli nopeasti tulokset, ja aivan priimaa koko selkä, eli SP0, LTV0 ja VA0.

Kun ei löytynyt luustosta mitään, eikä lihaksista (tai siis olisi pitänyt parantua kipulääkityksellä ja levolla eikä pahentua), niin mitä jää vaihtoehdoiksi? Henkinen stressi (toisesta uroksesta) -> kastrointi?, välilevyn pullistuma (ortopedin mielestä ei todennäköistä kun pitäisi silloin reagoida kun kunnolla paineltiin selkää),  vai pitääkö käyttää akupunktiossa? Näitä tutut heitteli ajatuksina..

Kuitenkin kokeillaan vielä Neurontin-hermokipulääkettä pari viikkoa ja Pyry saa olla ihan normaalilla liikunnalla, saa olla vapaana ja sen kanssa saa tehdä tokojuttuja ja temppuja, erityisesti sen takia, ettei stressaa jos jää vähemmälle huomiolle ja tekemiselle. Parin viikon päästä ortopedi soittaa (nyt viikon päästä siis), ja kyselee miltä näyttää, ja kuukauden päästä yritetään käydä hieronnassa, ja katsotaan onko oikeasti helpottanut. Katsotaan sitten sen jälkeen, mikä on seuraava etappi.

Hirveän helpottavaa on se, että selkä on ihan puhdas ja terve, joten ei ole luustollista todennäköisesti ongelma. Koska lonkat ja kyynärät ovat olleet myös A/A ja 0/0, niin eläinlääkärin mukaan ei tällaisessa luustossa pitäisi tulla enää mitään nivelrikkoa, vaan sellaista normaalia kulumaa, niin ei lähtisi uudelleen niitä kuvaamaan.

Pyry oli taas niin 'out'. Pyryllä on ollut ongelmia herätä noista rauhoituksista (kestää tosi kauan), joten kun rauhoitusaineessa on kahta ainetta, ja vain toiselle on vasta-aine, niin sitä jolle ei ole vasta-ainetta, niin sitä laitettiin vähemmän. Pyryllä kesti kuitenkin aika pitkään päästä tolpilleen, mutta sain sen kävelemään autoon. Kotona se torkkui sitten ihan koko illan, välillä käytin sen ulkona ja sitten kahden aikaan yöllä kun se alkoi vinkumaan. Aamulla se sitten jo haikaili juoksunartun perään ja stalkkasi ikkunasta vähän väliä ja piipitti..Halti oli vähän sekaisin, että mikä Pyryllä on. Se halusi nuolla vain Pyryn kuonoa, ja vuoroin taas haistella takapuolta ja nuolla Pyryn jalkoväliä, ja sitten pomppaili taaksepäin, kun joutui vähän väliä rauhoittaa sitä.


Loppuviikko on ollut sitten molemmilla juoksunartusta stressaamista, nyt ilmeisesti oli tällä viikolla ihan tärppipäivät, ja Halti erityisesti oli ihan tärinässä kun piti päästä ulos. Nyt onneksi perjantaina näytti rauhoittuvan meno, joten juoksut on loppumassa, jes. Tänään olen uskaltanut pitää jo molempia vapaana, kun näyttää että etenkin Haltin osalta tule karkailua juoksunarttujen perään.

Pyry veti tiistaina ihan vesiripulille, varmaan johtuen rauhoituksesta, eikä päästy aloittamaan kipulääkettä vielä. Vasta torstai-illalla uskalsin aloittaa kipulääkkeen. Pyry oikeastaan vaikuttaa melkeimpä pirteämmältä nyt kipulääkkeellä (vaikka se saattaisi väsyttää ja voi tulla vaikka mitä muita sivuvaikutuksia), joten ehkä ihan hyvä. Aggressiivinen Pyry ei ole nyt ollut ollenkaan, ehkä johtuen kipulääkkeestä. Muiden koirien ohituksetkin ovat menneet ihan hyvin. Molemmat oli mukana Loviisan Seudun Koirat ry:n pikkujoulukävelyllä, se ehkä taas meni vähän paremmin kuin aiemmin, mutta kyllä ajoittain oli aikamoista säätämistä. Yritin käydä niiden kanssa vähän etukäteen paikan päällä kävelemässä, mutta ei se koiraporukan intoa sitten laannuttanut. Pyry ei tosin ärissyt juurikaan muille (vaikka osan lenkistä perässä tuli arkkivihollinen Purnu), mutta Halti taas veti kierroksia aina välillä, ja ehkä jopa puolusti Pyryä. Pyry vähän intoili yhtä leikattua urosta lenkin ajan, mutta sain sen jokseenkin pysymään hallinnassa. Kun olin etsimässä autonavaimia laittaakseni koirat autoon lenkin lopuksi, niin Halti pääsi vahingossa vapaaksi ja pomppasi moikkaamaan yhtä narttua lähistöllä. Se narttu ei vaikuttanut arvostavan, ja toivottavasti sille ei tullut traumoja Haltin suorasukaisesti lähestymisestä.

Pyry on aika hyvin ominut kevythäkin, joka on eteisessä. Se saa nukkua siellä tarpeeksi rauhassa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti