lauantai 6. toukokuuta 2017

Tän viikon jutut

Tällä viikolla ollaan tehty aika poikkeavia juttuja. Keskiviikkona käytiin porukalla Mentaalivalmennuksessa Kotkassa, lisää aiheesta näillä sivuilla: http://www.itseluottamus.com/ . Itselle jäi valmennuksesta päälimmäisenä mieleen itseluottamuksen ulkoistaminen, kuinka paljon itse peilaakin ympäristöä ja kuinka välillä itseluottamus tuntuu rakentuvan siitä millaiset olosuhteet, mitä muut ajattelevat minusta yms, kun se itseluottamus pitäisi tulla sisältä, eikä mikään ulkoinen pitäisi voida vaikuttaa siihen.

Nyt lauantaina menin sitten parin muun agi-seuralaisen kanssa Uudenmaan Kennelpiirin järjestämälle Koetoimitsija 1-kurssille. Oli kyllä mielenkiintoista, ja ihan hyvä ja kokenut kurssin vetäjä. Tuntuu että Koetoimitsijalla on todella paljon vastuuta, ja kaikki langat pitäisi pysyä jotenkin käsissä. Loppukuusta mennään sitten lajikohtaiseen, eli Agilityn koetoimitsija-kurssille Turkuun. Siellä päästään sitten lähemmäs sitä omaa toimintaa, jonka jälkeen (harjoittelujen jälkeen?) pitäisi voida toimia koetoimitsijana omissa kisoissa. Toisaalta vähän jännittää, mutta toisaalta odotan mielenkiinnolla. Viime vuosina kuitenkin olen uskaltanut hypätä epämukavuusalueelta pois yhä useammin, ja yleensä se on kannattanut. 

Perjantaina oli agitreenit. On ollut tosi raskas viikko töissä, ja olen joutunut lähes 100 % keskittymään ihan joka minuutti työhön ja tekemään tiukalla aikataululla. Perjantaina klo 17 mennessä pää oli kipeä, ja oli tosi paha olo, ja olin ihan pihalla henkisesti, ja hetken kyllä mietin että lähdenkö treenaamaan ollenkaan. Kuitenkin sitten päätin lähteä, kun uskoin että pää ainakin tyhjenee työajatuksista, ja ehkä paha olokin hellittää.  Ja niin tekikin. Työkiireet painaa vielä ensi viikon perjantaihin asti, ja sen jälkeen pitäisi helpottaa ihan todenteolla. Olen vaan fiksuna järjestänyt hirveän määrän ohjelmaa itselleni ensi viikon illoiksi (paimennusta, agitreenit, koulutusta, kurssia), joten tulee kyllä varmasti henkisesti ja fyysisesti rankka viikko.. mutta kaikesta selvitään.

Sitten perjantain treeneihin:

Rimat molemmilla 50 cm.


Treeneissä oli kiva pitkä rata, ja useampi takaakierto (3, 8, 14, 16). Koska oli Pyrylle etenkin ekat ulkotreenit ja imppas taas jotain ihania hajuja lenkillä ihan todenteolla, niin ihan ekan pätkän (4-10) tein namialustan kanssa, jotta fokus pysyisi oikeassa asiassa. Ihan hyvin meni ja vauhti oli ihan hyvä. Sitten tehtiin 1-11-rata, eikä ollut kai mitään ihmeempää. Muurille 5-tein persjätön, ja se käänsi Pyryä just oikea-aikaisesti.

14-esteen ohjaukseen vähän kämmäsin. Olin miettinyt siihen takaakierto-niistoa (ei vaan sovi Pyrylle koska hidastaa vauhtia jo hitaalle keinulle), ja sitten japanilaista. No, ensin tein sen niiston, mutta vauhti hidastui selkeästi. Toisena yritin japanilaista, mutta en saanut vaan onnistumaan omaa ajoitusta, joten Pyry hyppäsi aina hypyn suoraan. Lopulta luovutin ja tein pakkovalssin, ja se toimi nyt paremmin, jotenkin tässä muurin jälkeen sain paremmin kontaktin Pyryyn. Pakkovalssilla ohjaus oli nopeampi, vaikka oltiin useampi epäonnistunut suoritus tehty siihen väliin. 16-esteelle tein takaakierto-persjätön. 

Haltin kanssa taisi mennä aika hyvin, ja 14-esteelle leieröin muurin ja siihen takaakierto-niisto-persjätön, ja toimi tosi hyvin. Muuten tein aika samalla tavalla kuin Pyryllä, paitsi 5-muurille valssin (olisi pitänyt kokeilla persjättöä myös koska siinä osaan olla oikea-aikaisemmin). Testattiin tähän muurille myös päällejuoksua, mutta sillä Halti teki isomman kaarroksen (Pyry olisi kääntynyt todennäköisesti tosi tiukasti). 16-17-kohdassa ohjasin jotenkin huonosti ja Haltille tuli 17-esteen jälkeiset kepit tosi huonosti linjalle joten se tuli ohi. Muuten tehtiin lyhyempiä suoria pätkiä, ja palkkasin aika vähän puomin kontaktille, mutta seuraavan kerran palkataan enemmän.

A-este oli huono. En muistanut ottaa kehikon yläosaa mukaan kentälle, enkä jaksanut hakea sitä autosta enää. Halti otti kyllä kontaktin, mutta useamman kerran ihan siinä kontaktin ylärajalta. Toiseen suuntaan otti hyvin alas, joten johtuiko sitten siitä että oikeaan suuntaan väisti minua tai putki vaikutti tms? Joka tapauksessa A-este on kyllä niin treenin alla, ja seuraavan kerran treenataan sitä oikeasti kunnolla, ja helpotetaan treeniä, jotta se pystyy onnistumaan, ja saamaan muistiin sitä oikeaa suoritusta. Pitää yrittää saada porukkaa kokoon myös Loviisan kentälle, jotta saadaan siellä treenattua useammin sitä. Hyvä A-esteen suoritus vaatii kyllä useamman kerran viikossa treeniä. Miten Pyryllä voi olla niin vähällä opetuksella (no onhan se treenannut 5,5 vuotta) niin hyvä A-esteen kontakti. Se ottaa 99 % sen aina selkeästi tarpeeksi alas. Mutta pitää yrittää viikolla käydä nyt siellä hallilla treenaamassa, kun se on kerran vapaana iltaisin.


Viikolla treenasin omalla pihalla molempien kanssa keppejä, ja etenkin Haltin kanssa lähettämistä umpikulmaan ja itse juoksin takaaleikkauksella vaihtaen puolta, ja monen metrin päästä lähettäen avokulmasta ja vaihtaen menopuolelta (molemmin ohjauskäden puolilta) puolta ihan kokoajan juosten ja ilman hidastuksia, niin ihan hyvin onnistui Haltin kanssa. Palkka oli tosin joka kerta edessä. Näitä pitää treenata lisää ja sitten kentällä myös. Nämä olisi hyvä saada toimimaan oikeasti kisoissa, koska näitä keppien vaikeampia ohjauksia tulee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti