lauantai 17. lokakuuta 2015

Agilityajatuksia..

Haltin kanssa oli perjantain agitreenit.. nyt pitäisi taas koota jotenkin ajatuksia, että miten jatkaa tästä.

Haltia selkeästi jännitti tosi paljon hallissa, varmaan kun vaan on niin erilaista kuin Loviisan kentällä. Sen jännittämisen huomasi erityisesti taas siitä, että ei pystynyt leikkimään, tarjosi kokoajan puomin kontaktia ja kiipesi syliin kun pidettiin tuumaustaukoa. Jäähdyttelylenkillä Halti pomppi mua vasten kokoajan, mikä kertoo jännittämisestä. Hyvin se silti teki, mutta ei ollut sitä normaalia sinkoilua ja lähtöhaukkuja jne.  Muiden mielestä Halti tekee tosi kivalla draivilla, mutta eihän se vielä edes tee silleen miten normaalisti. :) Tää samahan on toistunut ekoja kertoja Loviisan kentällä, ja Heinlahden kentällä.

Nyt sitten pitää miettiä, että miten saadaan meidän tekeminen normaaliksi taas. Tietenkin itse varmaan jollain tasolla edelleen jännitän ja toimin eri tavalla kun on uudet koutsit kouluttamassa, joten en varmaan pysty olemaan yhtä vapautunut kuin normaalisti Haltin kanssa ja se vaikuttaa taas Haltiin. Mutta miten siis saataisiin minut ja Halti molemmat vapautumaan...

Ajattelin että pitäisi käydä itsekseen hallilla treenaamassa, jotta pääsee ilman katsojajoukkoa rentoutumaan ja pelkästään leikittämään Haltia hallissa. Ettei tarvi tehdä mitään treeniä. Edellisessä hallissa oli niin paljon tilaa, että pystyi hyvin leikittämään sisällä odottaessa, mutta tuolla uudessa hallissa on vähän ahdasta, niin on hankalampaa.. Taidan ottaa Haltin mukaan myös Pyryn treeneihin, niin ehkä treenien jälkeen tai muiden treenatessa voin yrittää leikittää Haltia siinä sivussa. Lisäksi itse treenatessa tietty pitää itse rentoutua, ja antaa estekäskyjä, liikkua enemmän, kehua enemmän, kiljua enemmän ja heittäytyä enemmän. Ehkä se siitä....

Ja sitten itse treeniin!

Ensin tehtiin paria suoraa treeniä. Ensin tehtiin vinohyppy 7 erikseen, ja sitten esteet 1, 12 ja 7, eli suora ja vinolla hypyllä. Kun se meni hyvin, niin sitten tehtiin esteet 7, 10, 11, 3 ja Halti teki taas hyvän 2on2offin. Olin siis melkein unohtanut että se tekee niin hienot pysäytykset AINA.

Sitten itse rataa pieni pätkä. Ensin toki harjoiteltiin muuria erikseen. Rimat olivat 35 cm, ja muuri medinä. Eli 1-6. Aluksi yritin ohjata 3-esteen edestä 1-esteeltä putkeen, mutta meni vähän koukkaukseksi. Kouluttajan ohjeiden mukaan olin sitten paremmassa paikassa ohjaamassa putkeen, eli 1-esteen ja 2-putken välissä. Menipä paremmin. Paitsi että 1-esteen takana/sivussa ei ollut tarpeeksi tilaa koiralle ottaa vauhtia 1-esteelle. Aluksi tein 4-esteelle saksalaisen, mutta vähän tuli blackout että mitä pitikään tehdä 6-esteellä. Sitten tehtiinkin niin, että 4-esteelle pakkovalssi ja muurin jälkeen persjättö mikä toimi tosi hyvin. Ei hirveästi tekniikkaa olisi pitänyt tehdäkään, mutta ihan vähän.

Jätettiin  kuitenkin tuohon kahteen kertaan rata, ja vielä tehtiin viimeiseksi suorana 4-esteeltä 3, putki ja puomi ja puomin päässä palkka. Se oli hyvä lopetus. Vähän harmittaa, kun Halti ei ole vielä ollut ihan "normaali" treeneissä, mutta ehkä se muuttuu kun Halti tottuu halliin ja ehkä mä jotenkin rentoudun. Leikitin Haltia kuitenkin ennen treenejä hallin pihassa, ja siellä se leikki kuitenkin mun kanssa. Mä oon varmaan itse niin häiriöherkkä, että saan koiratkin häiriöherkiksi... Yritän muuttua, yritän.

KEPIT

Tässä on vielä meidän keppitilanne. Me treenataan kujakepeillä, ja olen nyt vaihdellut kahden välillä, välillä tehty vähän vaikeampaa, ja välillä helpotettu. Nyt ollaan viikon ajan oikeastaan tehty vähän vaikeuttamalla (kepit lainassa), ennen tätä se on ollut vain suoraa juoksua vähän eri kulmista, muutaman kerran kuussa viikkotreenien ohella muutaman kuukauden ajan.

Tällä helpommalla Halti tekee jo vähän pujottelua kropallaan.


Tässä lyhyt video kepeistä:


Ja alla kuva, vähän pienemmästä välistä, tosin eka ja vika väli on vähän suurempi helpotukseksi.

Ja tässä video:



Huomaa että Halti alkaa tekemään jo vähän pujotteluakin tuossa vikassa videossa. Ollaan tehty myös takaaleikkauksia, ja yritin tehdä valssia keppien jälkeen mutta se ei vielä hyvin onnistunut. Olen myös lähetellyt eri kulmista, jotta tottuisi siihen mahdollisimman pian ja oppisi hakemaan oikeaa väliä. Noissa videoissa vähän hämää tietty kun takana on toiset kepit, mutta ehkä siitä selvää saa..

Ja lisäksi olen tehnyt molempien kanssa boksitreeniä A-esteen juoksukontaktia varten. Nyt olen vasta naksutellut boksiin menemistä (palkka boksin ulkopuolelle), Pyryllä olen käyttänyt jo "pinta" sanaa. Haltilla en ole käyttänyt mitään, kun en vielä tiedä että opetanko sille sanan siihen, ja opetanko vielä siten, että hoen koko A-esteen sitä sanaa, esim. "runrunrun", vai sanonko vaan ennen estettä "AA" vai sanonko sen tullessa alas pinnalle "pinta".. Katsotaan, kun saan ajatukset selvitettyä. Joka tapauksessa Pyry tuntui hiffaavan idean tosi nopeasti, ja sen kanssa voidaan varmaan alkaa tekemään A-estettä piankin boksin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti