sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Taija Mäkelän agilityvalmennus ja etsijäkoiratreenit

Täytyy sanoa, että Taija Mäkelän treenit ei kyllä koskaan petä. Aina saa opetella uusia asioita ja esteosaamista, ja Taija osaa olla tarpeeksi tiukka, mutta ystävällinen, että päästään eteenpäin. Haltin kanssa oltiin näissä.

Paikkana oli Sipoon JAU-halli, oli ihan hyvä että päästiin treenaamaan kisahallille, niin ehkä vaikuttaa Haltinkin tekemiseen kisoissa, kun on saanut paljon palkkaa esteiltä kyseisessä hallissa. Rimat oli 50 cm, ja pituudessa kolme palikkaa (ei koko pituus oikein mahtunut).

Rata oli ihan mukava, ja helposti muistettava. Monta kysymyskohtaa oli, mutta oikeastaan suurin osa meni siten kuin suunnittelin, enempi virheistä johtui siitä, etten ohjannut tarpeeksi tarkasti.


2-esteen ohjasin takaakierto-persjättönä. Tässä piti muistaa itse ohjata keskellä 2-rimaa, koska muuten Halti lähti 22-esteelle.

Tämä ohjaus toimi hyvin, koska 4-esteen ohjasin kauimmaisen siivekkeen kautta, ja siitä valssilla 5-esteelle. Jos 4-esteen olisi ohjannut putken jälkeen persjätöllä ja pyörittänyt vasemman siivekkeen kautta, niin 2-esteelle olisi pitänyt tehdä pakkovalssi, jotta olisi ehtinyt. Kepeille ohjasin ulkokautta (en mennyt tekemään ennen keppejä mitään persjättöjä), ja sitä jumpattiin vähän aikaa, että muistin ajoissa alkaa antamaan käskyä kepeille, että Halti tietää jo 7-esteellä mennä sinne poispäinkäännöksellä. 

9-esteelle tein takaakierto-persjätön ja Haltille tuli hyvä linja putkelle. Unohdin tehdä putken jälkeen suunnittelemani valssin, joten tuli hätäratkaisuna sylkkäri, joka toimi yllättävän hyvin. Harjoiteltiin tähän kohtaa myös persjättöä, mutta ei vaan toiminut. Parhaiten toimi takaaleikkauksella kääntö pituudelta.

12-13-esteille tein valssin, mutta 13-esteelle melkein joka kerta unohdin ohjata, jolloin Halti tuli ohi. Kerran sain ohjattua sen oikea-aikaisesti. 15-este pyörityksellä, ja puomin jälkeen persjättö. 18-esteelle Halti haki kokoajan takaakiertoon, ja oma linjani sai olla hyvin nurkkaan (toiseen siivekkeen) kohti, jotta Halti otti esteen suoraan. Tässäkin voisi muistaa jatkaa suoraan hyppäämisen ja takaakierron eron opettamista.

22-23-esteiden välillä Halti teki taas ison kaarroksen, mutta loppu meni aika sujuvasti. Lopuksi tehtiin vielä koko rata, ja alkoi ainakin itsellä jalkoja painaa, ja ehkä Haltillakin (alkoi olla kaarrokset aika pitkiä, kun ei jaksanut kääntyä), ja nollalla ihan loppuun asti, paitsi helpotuksesta jäi ohjaaminen vikalle esteelle, ja Halti tuli ohi. Mutta tosi hyvä rata, ja kaikki toimi tosi hyvin. Tykkäsin erityisesti 8-keppien poispäinkäännöksestä ja 11-pituuden takaaleikkauksesta. Olisin toivonut enempi irtoamiskohtia rataan mutta olipa siitä ainakin takaaleikkausten irtoamisia.

Halti on kuulemma tosi taitava, ja kisoissa pitäisi mennä ihan hyvin, kunhan vain itse ohjaan tarkasti. Välillä tulee näitä huolimattomuuksia. Onneksi Taija tulee Strömforsiin taas "ruoskimaan" touko- ja kesäkuussa, niin taas päästään haastamaan itsemme. 

Ja, ilmoittauduin 1.4. Vantaalle agikisoihin molempien kanssa. Vähän on vaikeaa, kun jaksan vain olla kahden radan verran paikan päällä, ja Haltin kanssa olisi parempi kaksi agirataa, ja Pyrylle vähintään 1 hyppyrata, ja se pakollinen agirata. Mutta ehkä tässä jossain vaiheessa aletaan tekemään kolmen radan kisoja, jolloin Halti saa ne kaksi agirataa juosta ja Pyryn ei tarvi.


Pyryn kanssa oltiin eilen etsijäkoiratreeneissä Porvoon keskustassa. Oli suht. helppo jälki Pyrylle, mutta edelleen vaikeuksia aiheuttaa vilkkaat risteykset, joissa joutuu himmaamaan Pyryä ja odottamaan pitkäänkin, että pääsee yli. Pyry taas kokee, etten anna lupaa mennä yli, joten tarjoaa sitten toiseen suuntaan menemistä, vaikka pitäisi mennä suoraan. Tosi hankalaa. Vähän mietin, että kaupungissa pitäisi tehdä näkölähtöjä, ja vielä risteyksen yli, jotta Pyryllä olisi tarpeeksi suuri motivaatio pidätyksestä huolimatta mennä risteyksen yli. 

Tässä jäljessä kahdessa risteyksessä (joissa jouduin Pyryä pidättämään) Pyry meinasi mennä toiseen suuntaan (johon kyllä toinen etsijäkoirakko oli juuri mennyt), mutta kolmannessa risteyksessä ei ollut liikennettä, ja sai mennä vapaasti, joten se onnistui hyvin, ja siinä oli käännöskin. Pyry ilmaisi tosi kaukaa koiran (leikattu narttu), ensin jo korttelia ennen ja ennen käännöstä, ja sitten vielä pari kertaa n. 50-100 m ennen koiraa. Pyysin kyllä näyttämään vähän lähempää, ja Pyry kyllä näytti oikein iloisena.

Kunhan vain saataisiin varmuutta noihin risteyksiin, joissa joudutaan odottamaan ja joudun olemaan lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti