tiistai 28. maaliskuuta 2017

Se oli sitten viimeinen maanantai-agi

Niin.. saatiin tuossa reilu viikko sitten kuulla, että meidän maanantain agiryhmä hajoitetaan ja lopetetaan. Meidän kouluttajat siirtyvät kouluttamaan alkeisryhmää.. oli kyllä kivan kisapäivän päätteeksi tieto tästä yksinkertaisesti kamala. Meidän ryhmässä oli tosi hyvä henki, ja kaikki tuli toimeen hyvin. Koirat oli kaikki uroksia, mutta kaikki ovat tulleet toimeen ilman rähinöitä. Itse olin tässä ryhmässä 3,5 vuotta ja siinä oppi tuntemaan kaikki. Tässäkin harrastuksessa kun ei ole vain kyse siitä itse lajista, mutta myös sosiaalista puolesta. Ja aina ei löydy sellaisia ryhmiä joissa viihtyy, ja voi olla että sen vuoksi myös harrastaminen jossain ryhmässä loppuu, kun ei ole yhteishenkeä.

Itse taas olen treenannut myös kahden treenikaverin koirilla (russeli Udo ja staffi Rambo), kun heidän ohjaajat ovat olleet muualla. Nyt tämäkin mahdollisuus poistuu, juuri kun pääsin starttaamaan Udon kanssa kisat, ja oli suunnitelmissa huhtikuussa toisetkin kisat Udon kanssa. Saa nähdä miten ehtii Udon kanssa treenaamaan, erityisesti kun asutaan eri kaupungeissa. Pitää vaan jotenkin yrittää.

Joka tapauksessa harmittaa ihan valtavasti, ja harkitsin jo siirtymistä Agi-Kotkista kokonaan LSK:n riveihin, mutta koska tämäkin muutos tuli niin nopeasti ja itse en oikein osaa reagoida nopeisiin muutoksiin, niin annetaan olla, ja katsotaan syksyllä mitä tapahtuu. Mitenkään tyytyväinen tähän ratkaisuun en ole, ja se on ilmaistu kouluttajille. Pitkäaikaisen ryhmän hajoittaminen on kuitenkin aika brutaalia..

Noh, mä siirryin siis perjantai-illan ryhmään, joka alkaa mun osalta ensi viikolla (jolloin viikonloppuna on taas ehkä kisat - ja treenit jää este- ja vauhtitreeniksi vain). Perjantai on ajallisesti ja jaksamisen osalta vähän huono päivä, ja jos on mitään valmennuksia tai kisoja, niin treeni jää aika pintapuoliseksi. Positiiviset asiat ovat tietty se, että toukokuussa kun alkaa tiistaisin meidän kisatehotreenit Haltin kanssa, niin eipä ole treenit peräkkäisinä päivinä, eikä perjantaisin haittaakaan, jos treenit jää välistä. Lisäksi perjantairyhmää kouluttaa maksikoiraohjaajat, jotka osaa ehkä ottaa huomioon ratojen suunnittelussa myös maksikoirat paremmin.

Mutta katsotaan sitten miten sopeudun taas tähän..

Maanantain vikat agitreenit, rataRimat 55-60 cm.

Otin eka Pyryn, ja olipa aika sähläystä eka rata, useampi este mentiin väärään suuntaan (mm. 3 ja 11), keinu oli hidas, ja jopa A-esteen kontaktin Pyry hyppäsi yli (erittäin harvinaista). Otettiin välissä pari kertaa keinua ja A-esteen jälkeistä ohjausta 15-18, ja yritettiin koko rata uudelleen ja hyvin meni vauhdikkaasti ja puhtaasti läpi. Piti vaan muistaa hakea Pyry putkilta asti, että sain hyvän kiihdytyksen aikaiseksi jatkoa ajatellen. Ihan täydellistä ja Pyryllä oli kivaa.

Halti oli taas odotellessa vetänyt hyvät kierrokset, ja eka kerta meni ihan oikein suurimmilta osin, valsseissa muistin odottaa hetken, että Halti kääntyy, ettei kaarrokset menneet liian laajoiksi (tai väärille esteille). A-esteen jälkeisellä hyppysuoralla oli hyvä, jos meni ainakin Pyryn kanssa vasrmmalta puolelta, ja sai A-esteellä vähän etumatkaa, mutta Haltin kanssa teki tiukkaa saada sitä etumatkaa, ja luulen että olisi ollut parempi mennä oikealta puolelta ja tehdä leikkaus putkelle, Haltia kun ei leikkaukset hidasta juurikaan.

Vähän treenattiin molempien kanssa keinua ja A-estettä, mutta lisää pitäisi erityisesti Pyryn kanssa treenata, etenkin kun ollaan menossa kisaamaan. On aika huonossa hapessa Pyryn keinu/kepit/puomin kontakti, mutta paree kisata nyt, kun alkaa kohta olla viimeisiä kisoja Pyryn osalta tältä keväältä. Tulostavoitteita ei Pyryn kanssa ole tältä keväältä, ainoastaan toiveena, että on intoa ja vauhtia. Haltin kanssa nyt vasta tunnustellaan 3-luokan kisoja, ja katsellaan mitkä asiat tarvitsee nyt sitten vahvistamista kisojen valossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti