tiistai 21. maaliskuuta 2017

Agikisat Kotkassa

Sunnuntaina sitten kisattiin kolmella koiralla, yhteensä 5 radalla, 3-luokassa.

Mineillä tuomarina Elina Hannikainen-Himanen, rimat 30 cm.

Udon hyppyrata, 15 virhepistettä + yliaikaa 6,89 = 21,89

(ratapiirros tulee myöhemmin..)

Päivä aloitettiin aamulla Udo-russelin kanssa. Eka rata oli hyppyrata, ja meni yllättävän hyvin. Vähän varmistelin joissain kohdissa, ja 8-putken kohdalla Udon jäi pyörimään (olisi varmaan tiukemmin hakea putkelta ja olla näkyvissä paremmin). Kepeissä olin vähän epävarma miten osaa hakea avokulmaa, ja päätin kuitenkin vähän antaa sille tilaa hakea, mutta meni keppien kahden ekan kepin välistä ohi. Keppien alkua haettiin vähän aikaa, mutta löytyi sekin. Olisi varmaan pitänyt mennä tekemään niisto kepeille asti. Keppien jälkeen päätin tehdä takaaleikkauksen, mutta koska en rytmittänyt, niin meni kaarros pitkäksi. Oikealle reitille kuitenkin päästiin, mutta toka vikan esteen takaakierrossa Udo kielsi, koska lähdin liian nopeasti liikkeelle.


Näitä liikkeelle lähtöjä pitää treenata Udon kanssa, että tottuu siihen, että se este pitää suorittaa, vaikka lähden liikkeelle itse. Ja niin kauan kun ei toimi, niin voinhan tehdä aika monen kohdan pyörityksellä, tai sitten odottaa hetken.Udon agirata, HYL

(ratapiirros tulee myöhemmin..)

Agilityrata oli myös ihan tehtävissä, mutta meillä kämähti ekaan A-esteeseen, kun Udo menikin putkeen, eli tästä HYL. Itse taisin vähän väistää putkea, enkä malttanut odottaa, että Udo hakee A:n pinnan ensin. A-esteen jälkeinen takaakierto meni ihan hyvin ja kepeillä maltoin odottaa (ja olla hiljaa) että Udo tekee loppuun. Keinun jälkeisessä takaakierrossa Udo meinasi taas kieltää vaikka pyöritin. Viimeisen A-esteen jälkeen ohjasin vähän huonosti, kun Udo selkeästi meinasi lähteä vähän eri suuntaan, kuten myös 16-esteen jälkeenkin putkeen viedessäni.

Udo lähti keinulta turhan ylhäältä ja A-esteeltä tuli turhan korkealta, joten näitä pitää treenata ja olla tiukempi niissä.
Udon treenilistalle:

- takaakierrot ja niiltä liikkeelle lähteminen
- avoimet keppikulmat

Mun treenilistalle:

- Pitää muistaa käskyttää kontaktit!
- Maltti liikkeelle lähdöissä

Sitten tuli kolmen tunnin tauko, ja kävin tankkaamassa äidin luona muutaman kilsan päässä, ja omat koirat olin vienyt sinne hoitoon aamulla.
____________________________________________________________________________

Sitten päästiin maksien radoille, Pyry agi- ja hyppyradalle, ja Halti ekaa kertaa nyt vain yhdelle radalle. En myöskään tiennyt että miten jaksan näin pitkän kisapäivän, mutta hyvin se olisi mennyt vaikka Haltinkin kanssa olisin juossut enemmän.

Tuomarina Mika Moilanen, rimat 60 cm.

Pyryn agirata, 5 virhepistettä + yliaikaa 0,35 = 5,35

(ratapiirros tulee myöhemmin..)

Yliaika tuli puhtaasti kepeistä ja keinusta. Näitä osasin odottaa, kun käytiin lauantaina treenaamassa, niin en millään meinannut saada näille esteille vauhtia, muuten kuin laittamalla palkan eteen. Keinu oli ihan älyttömän hidas, ja mietin että suostuuko se nyt tulemaan keinua kokonaan. 

Lähtin Pyryn kanssa samaa matkaa alusta, ja Pyry lähti ihan hyvin liikkeelle (pitäisi aina muistaa lähteä samaan aikaan). Tosi hyvin, kun taas oli juoksuisten narttujen hajuja, missä Pyry jumitti hallilla ja yritti sinkoilla taas sen takia muiden koirien luo hihnassa odotellessa.

Kepit oli siis hitaat, mutta sen jälkeen saatiin taas persjätöillä sopivasti vauhtia. Harmillisesti oli pari valssia just ennen keinua ja putki keinun jälkeen, joten vauhti kuoli melkein kokonaan, ja osaltaan vaikutti keinulla jumittamiseen. Puomilta tuli selkeä vitonen, kun iloisesti taas hyppäsi yli (edellisenä päivänä varmaan 5-7 krt peräkkäin otti sen kontaktin!). 

A-este oli muuten tosi hyvä, niin kuin aina.


Haltin agirata, HYL

Haltille tein alkuun valssin, mikä oli parempi (ei olisi kääntynyt persjätöllä kuten Pyry), ja haki kepit hyvin. Sitten jonkun ihmeen ajatuskatkoksen tuloksena päätin tehdä ennen 5-hyppyä vekkauksen, jotta saisin Haltin oikealle radalle putkeen, mutta en taas muistanut että se oikeasti hakee takaakiertoja herkästi, ja meidän vekkaukset on toimineet tosi harvoin....... Eli Halti haki takaakierron ja vielä sen jälkeen väärän pään putkea. Kun kerran Halti kestää vedätyksen kepeillä, niin olisin hyvin voinut mennä vastaanottamaan hyppyesteen taakse valssilla.

Olin putken jälkeen ajatellut tekeväni persjätön, mutta olisi pitänyt tehdä valssi, joka olisi kääntänyt enemmän. Loppu menikin aika hyvin. Paitsi, että koska vapautin nopeasti Haltin keinulta, niin se taas vapautti itsensä puomilta (toki otti puomin kontaktin). Seuraavan kerran taas muistetaan vahvistaa ekaa kontaktiestettä.... Tosi hyvä, kuitenkin ekaksi 3-lk kisaksi.


Pyryn hyppyrata, HYL

(ratapiirros tulee myöhemmin..)

Oli siis ihan porokoirarata, oli heti alkuun kaksi pitkää suoraa, missä saatiin vauhtia hyvin, ja sitten mä menin kämmäämään meille tosi helpossa ohjauksessa, eli piti tehdä päällejuoksut neljännen putken jälkeen, mutta mulla jäi takaakiertoon lähettäminen vajaaksi, ja Pyry tuli väärältä puolelta esteen. Pyry oli hieno, ja teki vielä lopuksi kepit niin vauhdilla, että pystyin luottaamaan sen tekemiseen ja pystyin vedättämään. Pyryhän osaa, mutta se vaatii aina sen tietyn vireen, että sen kanssa voi tehdä mitään vedätyksiä tai muuta esteosaamisia. Ja se vire on ollut nyt tämän vuoden aikana kadoksissa, etenkin kisoissa.

Haltin treenilistalle:

- kontaktien vapautukset
- vedättäminen kepeillä
- saaminen toiseen putken päähän kepeiltä, kuin minkä Halti näkee (lukitsee keppejä tehdessään)
- A-esteen kontaktin vahvistaminen

Pyryn treenilistalle:

- Pyry on täydellinen → treenilistalla ainoastaan oikea vire häiriössä!
- okei... puomin kontaktit!

Omalle treenilistalle:

- tee kisoissa niitä ohjauksia, mitkä tiedät koiran osaavan (tai edes osaa 80 %)
- huolellisuutta ja keskittymistä ohjauksiin, etenkin Haltin kanssa!!!

Jaaa, puhuin taas agilityvalmentaja Wessmanin kanssa Pyryn kontakteista, niin oli taas puhetta, että jos kokeiltaisiin mattoa kontaktille (ei ole ulkoneva, ja pystyn treenaamaan kotona).. Olen tätä pyöritellyt jonkin aikaa, olen ajatellut ottaa sen käyttöön kyllä. Koska Pyry osasi hyvin puomin kehikolla, ainoa ongelma oli se, että kun tulee vauhtia, niin helposti luonnostaan tulee hypättyä yli kovasta vauhdista (vaikea hypätä kehikon sisään vauhdissa). Pitää vaan keksiä sellainen hyvä pitävä mattomateriaali (rautakaupasta?). Ja tietty Pyryn kanssa on ongelmana myös se, ettei toistoja pysty tekemään, kun "tää on jo nähty" ja Pyry ei tarjoa toimintoja, mutta Pyryn puomin kontaktit onkin sen loppuelämän projekti, niin ei hätää. Mennään silti Rannikon metodilla niin kauan kunnes oikeasti saan hankittua sen maton..

KKS:n kisoihin oli laitettu tosi hyvät maali-ja lähtöalueen aidat. Koirilla oli tosi hyvä rauha lähteä radalle, ja myös tulla radalta. Ei itsekään tarvinut yhtään miettiä leikittääkö joku koiraansa heti maalin edessä ja täysi luotto ja rauha omaan koiraan. Jäi tosi hyvä fiilis näistä kisoista vaikka rankkaa oli (aamulla kasilta lähtö ja seiskalta illalla kotona).

Jos pystyn vaan Udon kanssa treenaamaan niin seuraavat KKS:n kisat olisi tähtäimessä huhtikuussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti