keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Pikkutreenit, ja Pyryn projekti: puomin kontakti

Käytiin tilaisuuden tullen vielä Strömforsin hallilla treenaamassa LSK:n viikkoryhmän viimeisenä itsenäisesti. Tarkoitus oli treenata kisoja ajatellen Pyryn keppejä, keinua ja puomin kontaktia..

Nojoo, mitään ongelmaahan Pyryllä ei taas ollut. 

Pyry

Keinu meni reippaasti joka kerta, ja heitin palkan heti kun keinu alkoi laskeutumaan.

Kepit meni älyttömän hyvällä vauhdilla, vaikka tehtiin vielä lopuksi kun suurin energia oli käytetty. 

Puomilla ei Rannikon tyyli eikä myöskään ihan kädellä näyttäminen onnistunut kunnolla, joten muutosta on tultava. Vähintään siihen, että peruutetaan treenissä taaksepäin tai pysytään kriteerissä. Tarkoitus on alkaa työstää tavalla tai toisella taas Pyryn puomin kontaktia kun kisakausi päättyy ja treenataan pelkästään.

Pyryhän osaa pysärit, kun ne on opetettu sille aikoinaan, ja se tekee 2on2off-treeniä aina samalla kun teen Haltinkin kanssa, Ainoastaan takapään käyttö on aina ollut vähän heikkoa, ja esim. takajalkojen tarjoaminen korokkeelle on Pyrylle vaikeaa (tätä ollaan treenattu aina silloin tällöin).  

Joten tehtiin puomia pysärikäskyllä (eri käsky kuin käytetty juoksarin treenissä).Ja siihenhän se Pyry aina pysähtyi hienosti 2on2offiin joka kerta. Ajattelin nyt sitten perjantain kisoissa vetää Pyryn kanssa 2on2offilla, vaikka se vie tosi paljon sekunteja Pyryltä pois. Eri asia on sitten se, että muistanko koko asiaa kisoissa, muistanko sanoa oikeaa käskysanaa, ja pystyykö Pyry tekemään sen häiriössä kun ei olla treenattu. Noh, suunnitelma voi muuttua matkan varrella monta kertaa.

Monille koirillehan opetetaan 2on2off ja juoksarit rinnakkain, että eri käskyillä tehdään eri toiminto, joten tämän suhteen ei pitäisi olla ongelmaa. 

Ainoa ongelma, että Pyryllä ei ole toimivaa juoksaria, ja 2on2offia ei ole treeneissä herran aikoihin käytetty. Eli Pyryllä on työkalupakissa monta eri tapaa tehdä, mitä yhtäkään ei ole vahvistettu tarpeeksi, ja osa ei toimi, ja koira varmasti vähintään yhtä sekaisin kuin ohjaaja. Reilua on opettaa koiralle 1 tapa joka toimii... älkää siis tehkö miten minä teen, vaan niin kuin minä sanon.

Pyryn kanssa siis enää parit kisat, ja sitten ei tehdä puomia ennen kuin on metodi lyöty lukkoon, ja sitä on OIKEASTI treenattu siten, että sen voi tehdä osana ratana!! Ja oikeasti raahaudutaan sinne lähikentälle tänä kesänä useamman kerran viikossa tekemään niitä kontakteja. Pitää varmaan uusille kouluttajille muistaa mainita, etten taas lipsu näistä tavoitteista ja ettei mua päästetä tekemään Pyryn kanssa puomia osana rataa. Tää on kuitenkin ikuisuusongelma, niin niin kauan kuin haluan kuitenkin myös kisata, niin aina harmittaa ne kontaktit, vaikka tulostavoitteita ei olekaan. Ja sitten aina luovutan, että kivempi vaan mennä rataa, kuin miettiä niitä kontakteja, kun ei ole kuitenkaan tulostavoitteita...

Halti

Ja Halti oli taas pieni partiolainen. Se tekee kaiken oikein ja just niin kuin on opetettu. Se tekee täydellisesti keinun, puomi ja kepit, irtoaa kaukaa hypyille ja putkille. Tein kepeille takaaleikkauksia ennen keppejä ja jälkeen keppien, persjättöjä, sivuttaisirtoamista, lähettämistä kauempaa. Halti osaa sen kaiken. Vitsit, kuin ihana se on.

Rimat oli molemmilla 55-60 cm.

Ainoastaan A-estettä ei päästy tekemään, kun se oli nostettu pois kentältä kokonaan. Harmillista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti