lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kylliäisen valmennus

Otin molemmat koirat mukaan tällä kertaa treeneihin, tän valmentajan radat on sen verran juostavia, että voisi sopia Pyryllekin.... jos se nyt sattuisi joskus olemaan motivoitunut valmennuksissa..

Ulkona aurinko paistoi ja oli 6 astetta lämmintä, ja auto oli lämmin. Mulla oli takaluukkukin auki, mutta Pyryllä oli ihan kuuma turkki. Arvelin jo lämppälenkillä että se ei lähde tekemään mun kanssa, ja eihän sitä kiinnostanut kunnolla. Kyllä se palkkaa otti ja tekikin sen verran että pystyin palkkaamaan, mutta aika laiskasti liikkui ja raviaskeleitakin otti. Ei se kuitenkaan luovuttanut ja halusi omalla tavallaan tehdä mun kanssa juttuja.

Ratapiirros Kati Kylliäinen
Päästiin ekalla kerralla aika pitkälle (esteelle 19 palkkasin), ja se taisi olla paras veto. Mä kokoajan olin liian pitkällä, ja Pyry otti vain suorassa putkessa kiinni mut kun vedätin, ja muissa ei oikein, Mitään selkeitä virheitä ei tainnut tulla Pyryllä, mulla tuli ajoitusvirheitä ja olisi pitänyt odottaa enemmän. Kerran 6-esteen takaakiertoon lähettäessäni kun lähdin itse liikkeelle, niin Pyry meinasi kieltää, mutta sain sen vakuuttuneeksi että kyllä se hyppy pitää tehdä vaikka lähden juoksemaan. Muutenhan Pyry on hyvinkin varma noiden esteiden kanssa, ja jää tekemään estettä vaikka itse liikun eteen. Vauhtia sillä ei tällä kertaa ollut.

Halti oli taas lentoon lähdössä. Se jaksoi kyllä toistaa uudelleen ja uudelleen ja etenkin alussa kävi ottamassa ylimääräisiä esteitäkin. Meidän vaikein kohta oli 4-este, eli kun itse kiihdytin suoralla putkella, niin Haltikin kiihdytti ja ajatteli että nyt mennään kovaa ja eteenpäin, ja meni aina 4-esteen väärältä puolelta, eikä pätkääkään katsonut mua, vaikka kutsuin ja tein jotain ohjausliikkeitä.... Vasta alkoi toimimaan, kun kutsuin ja käännyin valssimaisesti ottamaan kontaktin kroppa suoraan Haltia kohti, ja siitä sain ohjattua 4-esteen oikealle puolelle.

Muuten täytyy sanoa, että meni tosi hyvin, radassa oli paljon takaakiertoja, jotka Halti osaa hyvin, ja hakee kauempaakin ja jonkin verran päällejuoksua jotka Halti handlasin tosi hyvin, vaikka joku aika sitten vielä tuli niistä välillä ohi.

Suoran putken jälkeen kepeille kokeilin kouluttajan ehdottamaa sylkkäriä kepeille ja toimi hyvin, samoin kuin keppien jälkeen valssi.

Toinen vaikeahko kohta oli liikkeelle lähtö 23-putken jälkeen. Siinä piti vauhdikkaasti lähteä suoran putken takia liikkeelle, mutta mulla oli joku katkos aina siinä, ja unohdin lähteä, jolloin olin myöhässä 25-esteen ohjauksessa, mutta sain sen korjattua vaikka olin myöhässä. Tätä mun liikkeelle lähtöä treenattiin sitten pari kertaa, niin saatiin munkin liikkuminen paremmaksi.

Näiden treenien jälkeen tuntuu että Pyryn kisaaminen alkaa päättyä tältä keväältä, jos alkaa olla näin aikaiseen näin lämpimiä päiviä. Harmittaa, kun meidän kisakausi on ollut vähän huono, yhteistyö on ollut puutteellista, ja vain muutama hieno rata ollaan tehty (nekin toki yliaikaisia), ja nyt se loppuu jo. Kisaaminen kun ei oikein ulkokentillä sovi Pyrylle, kun on niin monta liikkuvaa asiaa ympärillä ja häiriöitä + aurinko. 

Voi olla että käydään kesäkuussa joissain kisoissa, jos näyttää tulevan tarpeeksi koleaa, niin kuin yleensä kesäkuussa. Onneksi iltaisin Pyryn kanssa pystyy treenaamaan vielä pitkään kunnolla silleen että Pyryllä on vauhtia, ja kesälläkin se meidän treenivuorolla iltaisin on ollut innokas, etenkin kun on pitänyt treenit lyhyinä, ja ollaan jättäydytty viimeisiksi (aurinko ehtii laskea).

Ensi viikonloppuna KKS:n Kotkan kisoihin ajattelin ottaa Pyryn ja Udon the russelin, mutta vähän tuntuu, että voisin sittenkin ottaa yhdelle radalle Haltin, niin ei harmita sitten niin paljoa, jos Pyry ei ole yhteistyössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti