sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Rannikon treenit Ruukissa Pyryn kanssa.

Halti oli edelleen treenitauolla, joten Pyryn kanssa vedettiin kokonaan Rannikon treenikerta. No, olihan se tarkoitus, että Pyry käy tän kevään kokonaan Rannikolla ja Halti Agi-Kotkien valmennusryhmässä. Tosin Pyrylle sopisi paremmin se kylmä halli Kotkassa, kuin lämmin halli Ruukissa, tuli sille aika lämmin etenkin ekan treenin aikana.


Rata oli tosi kiva, ja TOSI juostava. Siis tarkoittaen, että lähes kokonaan sai juosta radan, ja yleensä viimeistään parilla viimeisellä esteellä alkoi jaloissa tuntumaan ettei pääse maaliin asti.

Ekalla kierroksella Pyryn kanssa tehtiin aluksi muutaman kerran puomia muistin virkistämiseksi. Ongelmana on taas se, että Pyry alkaa katsomaan mua siinä vaiheessa kun sen pitäisi katsoa puomin kontaktin. Jos avustaja on palkkaamassa puomin vieressä, Pyry jää jumiin palkkaajaan. Ratkaisuna tähän tehdään sitten silleen (silloin kun on apupalkkaaja), niin palkka tulee siltä johon Pyry ei katso, eli pitää luopua palkkaajasta. Eli palkka tulee multa jos Pyry katsoo apupalkkaajaa, ja apupalkkaajalta jos Pyry katsoo minulta palkkaa. Näköjään taas siirryn pois siitä kädellä kontaktin näyttämisestä, mutta todennäköisesti sillä varmistan kisoissa tänä keväänä, että Pyry ottaa sen kontaktin.

Sitten tehtiin alusta, ekalla kerralla Pyry meni kolmosesteen sijasta putkeen, mutta seuraavalla kerralla kun varmistin että Pyry ottaa kontaktin, ongelmaa ei enää ollut. 10-esteen takaakierron (oikealta puolelta) jälkeen Pyry meni useammankin kerran puomille, mutta toisaalta sitä oli aika paljon palkattukin sieltä. Sain kuitenkin 11-putkeen kun annoin tarpeeksi tilaa takaakierron jälkeen.

15-kepeille tein valssin, ja ekaa kertaa se oli myöhässä ja Pyry kävi tekemässä myös muurin. Saatiin tämäkin toimimaan, mutta toistojen myötä Pyryllä hidastu myös vauhti, etenkin kun kepeiltä piti mennä putkeen (Haltilla olisi vain vauhti kiihtynyt). Kuitenkin 16-putkelta 17-putkelle sokkarilla Pyryyn tuli joka kerta paljon enemmän vauhtia, ja tuli kiire, kun oli ajatuksena 18-esteelle ehtiä sokkariin. Ehdin kyllä ainakin silloin, kun Pyry oli jo vähän väsynyt ja vähän hitaampi.

Tokalla kierroksella aloitettiin pätkästä 22-27, ja ekalla kerralla tein 24-esteelle päällejuoksun ja sokkarilla putkeen (A-esteen oikealta puolelta), ja 26-esteelle päällejuoksu. Tää toimi hyvin.

Toisena vaihtoehtona tein valssin 23-24-esteiden välille, ja 24-esteen jälkeen tein valssin, josta käännyis sokkariin ja putkeen ja loppu sama. Vaikka tässä tuli jännästi pyörimistä, niin tämä toimi mun mielestä parhaiten Pyryn kanssa. 

Lopulta tehtiin koko rata. Pyryllä oli yllättäen vauhtia ihan reilusti Pyryn mittapuulla, ja mulla meinasi tulla kiire. 10-esteen takaakierron jälkeen meni puomille ja palkkasin. Seuraavaksi lähettiin 7-renkaalta, ja tehtiin loppurata virheettä. Kepeillä edelleen vauhti hidastui ja siitä seuraavalle putkelle, mutta putken jälkeen vauhtia taas oli (paitsi keinulla Pyry on nyt taas hidastunut). Enkä ehtinyt 18-esteen sokkariin, vaan pyöritin lähimmän siivekkeen kautta. Kyllä viimeisten esteiden kohdalla jalat alkoi olla vähän vetelät. Voin kyllä sanoa että kerrankin oli juostava rata, Pyrylle erittäin sopiva vaikka mä en meinannut jaksaakaan. Kivat treenit, ja taas tuli pari uutta vinkkiä ratasuunnitteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti