tiistai 21. helmikuuta 2017

Hylly-helmikuu; Haltin agikisat Hyvinkäällä sunnuntaina

Helmikuussa käyty molempien koirien kanssa yhteensä 7 radalla, ja 7 hyllyä tehty, legendaarista!

Sunnuntaina käytiin sitten Haltin kanssa ensimmäistä kertaa Hyvinkäällä NoDo-hallilla. Olin vähän etukäteen kuullut huonoa pohjasta ja sisäilmasta, mutta ajattelin kokeilla silti millainen paikka oli.

NoDo-Halli

Hallille oli helppo ajaa, ja parkkipaikka oli ihan hallin vieressä, ulkoilumaastot olisi saaneet olla paremmat ehkäpä. Hienoa oli, että halliin mentiin yhdestä ovesta sisään ja toisesta ulos, niin ei tullut yhteentörmäyksiä. Hallissa oli odottelutilaa runsaasti, häkkialue erikseen, ja aidattu lämmittelyalue. Halti oli varsin keskittynyt eikä huomioinut juurikaan muita koiria, joten selkeästi tarpeeksi tilaa oli.

Pohja oli keinonurmea, ja vaikka sitä on sanottu liukkaaksi, niin itse vähän mietin, että onko turhankin pitävä, totutin kyllä Haltia siinä pohjalla juoksemiseen ennen rataa. Itse radan reunoille ei päässyt, joten suorittavalla koiralla oli tosi hyvä rauha radalla. Siinä oli lähtö- ja maalialueen välissä päädyssä katsomo jossa pystyi istumaan ja katsomaan hyvin radat. Vähän hämäsi tosin se, että esteet olivat punaisia, ja taustalla keinonurmi vihreätä. Koirathan eivät näitä värejä erota kovin hyvin toisistaan, joten vähän kökköä että on valittu punaisia esteitä sisähalliin.

Halli oli varsin lämmin, 15 astetta. Olin varautunut tähän, mutta silti tuli kyllä hiki juoksemisen jälkeen. Haltiin ei lämpö vaikuttanut, mutta kiikutin heti ratojen jälkeen Haltin ulos viilentymään ja juomaan. Tajusin puolessa väliä kisaa, että olenhan mä tässä hallissa ollut aiemminkin, näyttelyssä. Silloin oli lumettomana aikana lasinsirua pihalla, en tiedä sitten onko edelleen. Halti myös juoksi hyvin varmasti ja vauhdikkaasti radalla, joten kai Haltille pohja oli ihan hyvä. Kuivasin kyllä huolellisesti Haltin tassut ennen rataa, ettei märkien tassujen vuoksi liukastele, kuten JAUn hallissa liukasteli.

Radat

Tuomarina Elina Hannikainen-Himanen, rimat oli 60 cm agiradoilla, mutta hyppyradalla 55 cm. Kaikki radat oli tosi kivoja, mulla oli jokaisen jälkeen ihan voittajafiilis, vaikka hylyt tuli.

2lk A-agirata, HYL

(Ratapiirroksesta ehkä puuttuu 1 hyppyeste linjalta 11-13)


Eniten mietitytti puomin jälkeinen elämä, eli miten saan parhaiten Haltin 5-esteen pyöritettyä ilman että se valitsee puomin keinun sijasta. Eka meinasin pyörittää, mutta tuntui että se lähtee puomille. Päädyin ohjaamaan siis puomin vasemmalta puolelta, siitä takaakierto 5-esteelle, niisto-persjättö.. Paitsi että lähdin liian nopeasti liikkeelle, ja Halti hyppäsi esteen takaisin päin, joten HYL (Pyryn kanssa olis toiminut). Kepeille asti meni hyvin, paitsi Halti meni niistä ohi... 14-putkeen lähti väärään päähän, kun painoin liikkeellä liikaa, ja vikan putken ohi juoksi iloisesti..


2lk B-agirata, HYL

(Ratapiirroksesta ehkä puuttuu 1 hyppyeste linjalta 4-5)


Tämä rata meni varmaan parhaiten! Päätin tehdä 2-esteelle päällejuoksun putken suuntaan, ja toimi ihan sairaan hyvin. Muut taisi tehdä lähinnä pakkovalssin tapaisen. Kepit meni hyvin, mutta sitten Halti sinkosi edessä olevaan putkeen, kun piti tulla sivusuunnassa hyppyesteelle, vaikka mielestäni kyllä heti pyrin saamaan keppien päässä Haltin sivusuuntaan. Mutta Halti oli kyllä lukinnut siis putken jo keppejä suorittaessa, niin eihän se kuuntele enää siinä vaiheessa. A-esteellä Halti hyppäsi yli kontaktin innoissaan, ja otettiin pieni aikalisä, että päästiin muurin yli ja keinulle. Loppu meni tosi hyvin. Keinun jälkeen Halti ihan vaan rytmityksellä lähti sivuun hyppyesteelle 11 (eikä putkeen) ja ns. poispäin käännöksellä/takaaleikkauksella putkeen. Ehdin vielä kunnon kiihdytyksellä ennen puomia sokkariin, ja ennen vikaa putkea maltoin odottaa (ettei se tule ohi).

Olin kyllä niiiiin fiiliksissä koko radasta. Ihan mahtava vauhti ja keskittyminen, ja samoin mahtava into ja keskittyminen ennen rataa. Ja aivan ihanaa toi vallaton sinkoilu, tai siis oikeasti mahtava esteiden lukitseminen! Hymyilin hulluna, ja olin ihan taivaissa tosta radasta. Harmi kun ei ole videolla. Kuinka hullua onkaan olla onnellinen hylystä..

2lk C-hyppyrata, HYL
Mietin vähän että miten Halti jaksaa vikan radan, kun oli ennen rataa hyvinkin rauhallinen. Rata meni kuitenkin hyvällä vauhdilla. 5-putkelle mietin pitkään että miten tekisin, mutta päätin yrittää pakkovalssia. Olisi vaan pitänyt rohkeasti lähteä putkelle, eikä jäädä odottamaan, koska olin aivan myöhässä pakkovalssissa. Toinen vaihtoehto olisi ollut heittää pimeään putkikulmaan ja putken takaa juosta, mutta epäilin että ehdinkö kepeille, ja toisekseen kyllähän sen Haltin ajatus on taaksepäin, etenkin jos olisin ehtinyt pitkälle eteen, etten olisi ollut ihan putken lähellä. 

Jälkeenpäin ajateltuna olisin voinut lähettää pimeään putkikulmaan, ehtiä putken toiseen päähän, ja sitten ennen keppejä tehdä vastakäännöksen, ja vaihtaa puolta joko sen jälkeen kun Halti oli aloittanut kepit, tai keppien lopussa. 

Ilman vastakäännöstä tai valssia Halti olisi mennyt putkeen, tai menihän se muutenkin vaikka sen valssin yritin sinne eteen tehdä, se oli taas lukinnut putken ennen mun ohjausta (meillä oli Kylliäisen valmennuksessa lähes täsmälleen samanlainen kohta ja menihän se Halti monta kertaa silloinkin sinne putkeen keppien sijasta). Videolta katsottaessa olin myöhässä valssini kanssa. Pari kertaa Halti kävi putkessa, ja sitten sain sen kepeille, mutta niistäkin se meni monta kertaa ohi, mutta lopulta saatiin kepitkin tehtyä. Sitten pitikin lähteä rivakasti juoksemaan että ehtii, ja hyvin menikin loppuun asti. Pieni kompurointi/lipsahdus Haltilla kävi kahden hypyn välillä 15-16, kun tein siinä ehkä liian tiukan valssin.


Olin tosi tyytyväinen kaikkiin ratoihin, ja taas opittiin uutta. Olishan jonkinlaisia tuloksiakin ihan kiva saada, mutta pääasia että radoilla on hauskaa, ja tosiaan saadaan jatkaa vielä varmaan pitkään vielä kakkosissa. Haltille sopii hyvin myös tällaiset kakkosten radat, joten toivotaan ettei radat mene liian hyvin, koska Halti tarvii kyllä tällaista paineetonta rallittelua ja lyhyitä kisapäiviä, nuori kun vielä on.

Pyry sai olla kotona Janin kanssa, jotta Halti ei aina olisi Pyryn suojeluksessa kaikkialla missä käydään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti