lauantai 4. helmikuuta 2017

Haltin agikisat Sipoossa

Haltin kanssa käytiin 2-luokan kisat Sipoossa, tuomarina jälleen Marja Lahikainen (ollaan käyty niin paljon hänen radoillaan, että pitäisi pikkuhiljaa oppia). Pyry oli Myrskylässä hoidossa, ja sai juosta paljon Vertin kanssa metsälenkillä.

Rimat 60 cm.

Ekaa rataa odottelemaan otin Haltin aika aikaiseen, ja luulen että liian aikaisin.



Ekalla radalla tuli kämmejä ja liukastumisia. Tokalla esteellä ohjasin huonosti, ja Halti lähti suorittamaan sitä väärältä puolelta, ja pasmat meni jo siinä sekaisin. Muurin jälkeen ennen putkea Halti liukasteli hassusti. Kepeillä liikuin liian pitkälle, ja peitin A-esteen (olisin voinut nyt vähän ottaa sitä etäisyyttä A-esteen suuntaan), ja tuli kiire A-esteen jälkeen suunnittelemaani valssiin, joten tein sokkarin, ei mitään hajua ottiko kontaktin. Sitten A-esteen jälkeisen hypyn jälkeen Halti liukastui tosi pahasti, ihan kyljelleen asti. Vähän rauhoitin tilanteen, ja katsoin että Halti näytti olevan kunnossa, ja jatkettiin putkeen ja puomille (puomilla hyvät 2on2offit).

Pituuden Halti meni oikeastaan ihan kivasti, ja kääntyi tosi hyvin sieltä taaksepäin, ja itsekin jäin vähän taakse, keinun kontakti meni hyvin, mutta sen jälkeen ennen rengasta mun piti tehdä sokkari, mutta kun alkuratakin oli mennyt vähän pieleen, niin olin itse vähän off, ja yritin tehdä väärässä kohtaa takaaleikkausta, Halti hyppäsi ja kääntyi renkaan jälkeen mua kohti kun oli liian tiukka takaaleikkaus, ja vika este ohi. Hylkyhän oli tullut jo tokalla esteellä. 

Olin vähän hämmentynyt Haltin liukastelusta, kun ei ole ennen liukastellut samassa hallissa, enkä nähnyt että kukaan aiemmin siellä tänään olisi liukastellut. Pari koiraa kyllä törmäili ykkösissä esteisiin..



Tokalle radalle otin odottelemaan vähän myöhemmin, ja se oli hyvä. Kontakteja ei päästy muistuttelemaan ja palkkaamaan kentän laidalla, kun ihmiset oli täyttäneet A-esteen kontaktin vaatteillaan.... Harmillista.


Tokalla radalla oltiin enempi samalla radalla, eikä Halti liukastellut. Tosin kuivasin varmuuden vuoksi hyvin tarkkaan Haltin tassut, ettei johdu niistä. Kolmannelle esteelle suunnittelin pakkovalssin ja vastakäännöksen, pakkovalssi toteutui ihan ok (paremmin olisi voinut kyllä ajoittua), mutta vastakäännös jäi uupumaan. Vapautin aika nopeasti Haltin puomilta putkeen. Putken jälkeinen takaakierto oli tosi hyvä, Haltilla takaakierrot toimii muutenkin mageesti. A-esteen jälkeen mulla tuli joku ihmeen black-out, ja unohdin radan... Halti haki kyllä kepit ja meni vähän varovaisesti alun kysymysmerkkinä, kun multa ei tullut mitään käskyä. Sitten olin taas hetken kartalla, ja jatkettiin kepit loppuun. 

Putken 9 jälkeen olin suunnitellut japanilaisen, ja, se oli vähän kökkö, mutta siis onnistui. Ohjasin riman yli hituksen myöhässä mielestäni. Sitten seuraavan esteen jälkeen mä unohdin taas radan! Olin hetken kysymysmerkkinä, kunnes muistin jatkaa eteenpäin (meinasin törmätä yhteen esteeseen ja väistin viime hetkellä), lähetin Haltin takaakiertoon, mutta rytmitys ja kunnon käännös puuttui, jotta olisin saanut oikeaan päähän putkea. Halti siis meni väärään päähän putkea, ja HYL. Keinulta Halti tuli omin luvin (olis pitänyt korjata kun oli hylly alla muutenkin), ja sekosin loppuakin kohti. Halti ei lähtenyt takaakiertoon, vaan meinasi lähteä heti mun liikkeen mukana eteenpäin (olisi pitänyt odottaa että Halti lukitsee), ja jumpattiin vähän aikaa että hyppääkö Halti takaakiertoa vai ei, ja sitten kun se saatiin, niin Halti tuli muurin ja vikan esteen ohi. En ollut varma ennen rataa että kummalta puolelta vien, ja olisi pitänyt vielä vasemmalta puolelta, ja tehdä sokkari ennen muuria (olisin ehtinyt helposti). Voi olla että oli Haltilla vähän väsymystä, mulla huonoa ohjausta ja vielä ehkäpä huono linja/hyppymahdollisuus muurilla Haltin mielestä.


Halti edelleen jännitti vähän kisapaikalla, keesi oli välillä turhankin pystyssä, mutta muistin taas tehdä niitä selänpyöristyksiä ja muuta temppua. Tokalla radalla oli paljon rennompi kyllä, ja fokusoituneempi, harmi kun mä unohtelin rataa, ja ohjasin vähän hätäisesti.

Plussat
+ tehtiin radalla pakkovalssi
+ tehtiin japanilainen
+ kontaktit otettiin
+ takaakierrot toimi joka kerta
+ hyvä lähtö (pysyi vaikka juoksin eteen)

Miinukset
- en katsonut A-esteen kontakteja kunnolla
- liukastelut
- muutamassa kohdassa en katsonut koiraan, en tiennyt missä oli (tuli oikein kuitenkin)
- muutamia kohtia jäi ohjaamatta huolella
- keinun kontaktilta tuli luvatta (kun vapautin just ennen puomin kontaktilta nopeasti)

Kehitettävää
- mun ohjausten tarkkuus
- pakkovalsseissa ja japanilaisissa katse koiraan vetäessä
- kisoissa etsitään ratojen välissä paikka, jossa voidaan vahvistaa kontakteja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti