tiistai 4. lokakuuta 2016

Maanantain välistävedot

Mä oon huono välistävedoissa molempien koirien kanssa, joten jotta voin vahvistaa heikkouksiani, olin pyytänyt ihan varta vasten että niitä treenataan jossain vaiheessa, ja sehän olikin sitten heti treenin aiheena. Treenin aikana mulle selvisi taas miksi se on niin vaikeeta. Eli itse yritän kokoajan edetä ja liikkua, kun pitäisi ihan hetkeksi rytmittää, ja odottaa että koira ottaa kontaktin ja kääntyy.
Ensin Pyryn kanssa meni aika plörinäksi välistävedot (kohta 2-3), mutta Pyryllä onneksi oli kokoajan hyvä vauhti päällä. Saatiin muutama onnistunut toisto. Pyryllä rimat 50-55 cm. 6-esteen takaakierron kämmäsin jostain syystä joka kerta Pyryn kanssa, ja yritin ohjata eka edestä, ja viime hetkellä tosi reilusti muistin aina, että se olikin takaa, ja Pyry joutui korjaamaan linjaa. 6-7-kohdan tein päällejuoksuna, ja 7-esteen jälkeen persjättö. Lopuksi treenattiin vielä puomin kokonaan suorittamista vauhdilla, ja juoksarina, kouluttaja naksutteli naksuttimella joka osuman, ja osuikin hyvin joka kerta.

Haltin kanssa alkoi lopulta jotain loksahtamaan paikalleen välistävedoista. Kokeiltiin tehdä vastakäännöksenä, ja se toimi tosi hyvin, kunhan vaan siinäkin maltoin odottaa, että Halti kääntyy mua kohti ennen kuin vapautin seuraavalle esteelle. Sen jälkeen sain toimimaan välistävedon vedolla. Itse piti vaan muistaa olla tarpeeksi kaukana esteistä ja muistaa olla rynnimättä ja tosiaan odottaa ihan pieni hetki että saan koiran tulemaan mua kohti ja sitten liikkua eteenpäin.  Haltin kanssa tehtiin lisäksi myös puomia ja sitten keppejä eri kulmista. Kepeille kerran tuli väärä sisäämeno, mutta muuten hyvin.  Haltin rimat oli 45-55 cm. Treenattiin Haltin kanssa myös lähtöjä, ja ihan reilusti juoksin lähdöstä ja tein ohjauksia yms, mutta Halti pysyi hyvin lähdössä.

Viimeiseksi tein vielä Pyryn kanssa välistävedot, jotka oikeasti sitten onnistui kunnolla, ja Pyryllä oli hyvä vauhti, ja puomia tehtiin vielä lisää, ja kerran mielestäni hyppäsi kontaktin yli, mutta muut kerrat otti kontaktit, vaikka vauhtia oli. Pitää muistaa hetsata Pyryä enemmän puomille, jotta saan sille kunnon vauhdin, jotta olisi samanlainen tilanne kuin kisoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti