maanantai 24. lokakuuta 2016

Tiistain agitreenit; ansaesteet

Viime maanantain treenit jätettiin väliin, kun viikonloppuna oli saanut ihan tarpeeksi aksata ja ajaa matkoja.

Tiistaina Haltin kanssa osallistuttiin Strömforsin hallilla viikkotreeneihin. Olen ostanut sellaisen puolikkaan vuoron, jonka olen toisen treenikaverin kanssa jakanut sopiville viikoille. Itsehän koulutan siellä n. kerran kuukaudessa nyt talvella lisäksi. Haltille erityisesti on hyvä treenata erilaisissa halleissa, ja erilaisissa treeniporukoissa, ja lisäksi ilman Pyryä. Kerran kuussa on myös omatoimitreenit tuossa treeniryhmässä, joten pääsen suurimman osan kerroista omatoimitreenaamaan, ja pääsen sitten oikeasti treenaamaan niitä juttuja mitä itse haluan tehdä, mitä ei maanantain viikkotreeneissä ehdi/pysty.

Teemana oli ansaesteet ja kuljetus, just sellainen treeni mitä Haltin kanssa tarvittiin. Itse en osaa aina nähdä ansaesteitä, koska ei Pyryn kanssa ei tarvitse. Noh, eipä se Haltinkaan kanssa ollut kovin vaikeaa, vaan Halti selvisi kaikista ansoista ihan tuosta vain.


Eniten jännitti putki-puomi-erottelu, eli ekalla kierroksella piti lähettää putkeen (6) ja tokalla kierroksella puomille (10). Vaihtoehtona ekalla kierroksella oli vähän kiilata koiraa putkeen, mutta mä päätin luottaa omaan suoraan linjaan (periaatteessa puomia kohti) ja sanalliseen käskyyn, koska sen kuuntelemista Haltin kanssa harjoiteltiin Tiaisenkin treeneissä. Aluksi otin pelkästään putkeen ilman omaa liikettä, sitten hyppyesteen takaa vauhdilla ja sitten vielä esteet 4-6, ja siis Haltihan meni tosi siististi aina putkeen oikein, eihän sillä ollut mitään ongelmaa.

Toisella kierroksella piti mennä sitten puomille, ja alun perin mietin jos lähetän kauempaa, että kuinka pahasti Halti menee putken linjalle. Päädyin tekemään vastakäännöksen ennen puomia olleella hyppyesteellä, ja sillä tuli tosi hyvä linja puomille (ei kaarrattanut liikaa), ja Halti erotteli puomin hyvin. Kokeilin myös kauempaa lähettämistä (ja vähänkö hienosti Halti irtoaa takaakiertoon kauempaakin), mutta siinä Haltin kaartaminen meni turhan isoksi, ja kyllä se puomille meni silti ihan mahtavasti, mutta joutui tekemään mutkan väistäessään putkea. Milloin ihmeessä tolle pennulle on tullut noin upea putki-puomi-erottelu???

Puomin suoritus ja kontaktit oli joka kerta tosi hyvät.

Linjasin puomin jälkeen aika hyvin seuraavalle esteelle ja kokeilin 12-esteelle tehdä takaakierto-persjätön (ihan liian helppoa kun Halti irtoaa noihin takaakiertoihin), ja 13-14-esteellä valssin. Toimi hyvin. Toisella kerralla kokeilin 11-12-esteiden välissä japanilaista ja 13-esteellä vastakäännös, ja toimi sikahyvin, melkein paremmin kuin tuo eka versio. Japanilaisessa erityisen tyytyväinen olin omaan linjaan, joka meni ihan 12-estettä hipoen.

Kolmannella kierroksella ehdittiin tekemään vielä keppitreeniä. Tehtiin aluksi puomi-kepit-pimeä putkikulma ja Haltihan haki kepit tosi hienosti, ja haki sen putkikulmankin ihan tuosta vaan! Ihan uskomaton pentu toi välillä on. Tehtiin myös kauempaa kepeille lähettämistä umpikulmasta, ja hyvin onnistuu. Nyt pitää vaan harjoitella enemmän sitä avokulmaa.

Ja lopuksi otettiin sellainen helppo ns. suora rata, jossa pääsi palkkautumaan puomille.
Tosi hyvät treenit, ja tehtiin tosi lyhyissä erissä. Olisipa hyvä kun pääsisi oikeasti treenaamaan Haltin kykyjä useamminkin oikein äärirajoille, sellaisia joissa ei varmistella, vaan voisi lähettää kaukaa takaakiertoon, leieröidä esteitä enemmän ja mahdollisuus jättää Halti suorittamaan esteitä itsenäisesti varmistelematta yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti