keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Maanantain agitreenit; eteneminen ja irtoaminen

Tämä oli ihan toivottu aihe, ihan hyvä päästä vahvistamaan Haltin kanssa juuri sitä irtoamista, ja Pyryllä myös saada vähän enemmän etenemistä, vaikka tosin pitikin käyttää palkkaa edessä Pyryn osalta, kun muuten ei irronnut.

Molemmilla rimat oli 60 cm, nyt vähän haetaan totuttelua Haltillekin kisakorkeuksiin, kun 2-luokassa niitä 60 cm korkeuksia tulee olemaan.

 Halti oli ensin, ja se irtoili tosi hienosti. Tehtiin tuollaista ympyää, ja koiran piti irrota edelle, etenkin kun ohjaajana jäin aina jälkeen suorien putkien vuoksi. Sain lähetetty 7-9-esteille hyvin kauempaa. Jonkun kerran 4-putkesta tullessaan Halti ohjautui A-esteelle. Joten mun oli tosi tarkkaan ohjattava 5-putkelle, ja sen vuoksi olinkin aina myöhässä, mutta onneksi kyseessä oli etenemistreeni.

Toiseen suuntaan juostessa sama ongelma tuli 4-putkella, Halti vaan kävi hyppäämässä renkaan läpi.

Pyryn kanssa oli haastavampaa, koska se ehti aina katsoa mua kohti ja kysellä että vieläkö mennään, kerran olin niin myöhässä 6-esteellä että Pyry alkoi haukkumaan mulle ja komentamaan! Tää oli ihan eka kerta, kun se alkaa huutamaan mulle kesken radan.  No haukut ja palaute tuli ja korjasin ohjausta paremmaksi. Parhaiten tosiaan Pyry irtosi kun oli apupalkkaaja, mutta sain parin toiston jälkeen muutenkin hyviä irtoamisia, mutta toisaalta Pyry kun oppii nopeasti, se jo tiesi siinä vaiheessa mitä siltä halutaan kyseisellä radalla.

Seuraavaksi tehtiin seuraavaa radanpätkää. Haltin kanssa oli tavoitteena myös puomin jälkeen lähettää kauempaa 7-esteelle takaakiertoon, ja se meni tosi hyvin kauempaakin.
Molempien kanssa leieröin 3-putkeen lähettäessäni A-esteen, ja Pyrynkin kanssa toimi hyvin, kun oma liike oli suoraa ja tarpeeksi kaukaa, ja Pyrykin lähti hyvin (pienen vilkaisun jälkeen) 4-putkeen vaikka olin A-esteen toisella puolella. Ja Haltihan nyt ei edes katsonut minuun siinä vaiheessa juurikaan vaan ampaisi sinne seuraavaan putkeen.

5-kepeillä oma ohjaus oli jotenkin kökkö, ja en meinannut tällä kertaa saada Haltia kepeille oikealla kädellä ohjatessa, meinasi lähteä kiertämään kauempaa. Ilmeisesti johtui siitä, että yritin liikkua kokoajan kepeille lähettäessäni. 

Pyryn kanssa tehtiin oikeastaan lähinnä puomia, ja mietittiin kouluttajan kanssa miten jatketaan puomin kontaktin kanssa. Ainakin se muuttaa rytmiä siinä vaiheessa kun sanon Pyryn nimen sen mennessä puomin alastulo-osalle, ja silloin ottaa hyvin kontaktin. Ajattelin kysyä Rannikolta lisäohjeita puomin kontaktiin, mutta seuraavaksi varmaan kokeilen jotain mattoa juoksukontaktille, koska ehkäpä se kehikko on liian vaikea kovassa vauhdissa hahmottaa. Olishan se kiva, että Pyrylläkin se puomin kontakti olisi varma ja se tietäisi varmasti mitä siinä pitäisi tehdä. Joka tapauksessa en haluaisin 2on2offeja sille enää opettaa takaisin, koska ne on niiiin hitaat (tai lähinnä Pyry ei pysty kiihdyttämään puomilta lähtiessä kovin hyvin). Tosin ne mä osaisin varmasti opettaa ja Pyryllä on ollut pysärit tosi hyvä ennen kuin vaihdoin juoksariin. Joka tapauksessa mieluummin otan puoimn kontaktilta vitosen kuin yliaikaa puomin kontaktilla hidastelusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti