maanantai 17. lokakuuta 2016

Elina Jänesniemen valmennus 9.10.2016 + muita treenejä

Laitan nyt ensin Elina Jänesniemen valmennuksesta, ja seuraavaksi sitä edeltävän lauantain Sanna H:n koulutuksesta, ja vielä sen jälkeen viime maanantain omista treeneistä. Erillisessä postauksessa sitten meidän kisoista.

Käytiin Haltin kanssa Lahdessa Elina Jänesniemen agilityvalmennuksessa, ja vähän jännitti, kun siellä oli koulutettavana monta kovan tason agilityihmistä. Valmennus oli kuitenkin hyvin antoisa. Miinuksena kyllä tosin oli se, että ryhmät olivat liian isoja, ja odotusaikaa oli reilusti yli parisen tuntia, eikä oltu Haltin kanssa edes viimeisessä parissa. 

Toinen miinus oli se, että ratapiirroksia ei saatu etukäteen vaan piti aika lyhyessä ajassa yrittää opetella 34 esteen rata paperi kädessä. Ja vähän harmitti että radalla ei ollut puomia eikä keinua. Muita negatiivisia asioita ei ollutkaan. A-qilityn halli on kyllä mun lemppareita, siellä on hyvät vessat ja sosiaaliset tilat, ja lisäksi lämpötila hallissa on vain 10 asteessa, mikä sopii hyvin porokoiralle, ja itsellekään ei tule kuuma radan juoksun jälkeen, vaikka odotellessa saa olla lämmintä päällä.

Tykkäsin tosi paljon radasta. Siinä oli vauhtia, ja sai juosta paljon. Se olisi ollut erityisesti Pyrylle ihan ihannerata. Radalla saatiin myös selvitettyä jonkin verran mun ongelmia Haltin kanssa. Siis lähinnä rohkeutta lähteä ohjauksiin. Aluksi yleisempiä neuvoja, ja sitten rataneuvot.

  • Lähtöön kannattaa luoda jännitettä (hiipimällä innostamalla, kunnes Haltilla sulkeutuu suu)
  • Kun palkkaan, niin en saa itse pysähtyä, koska silloinhan vahvistan oman liikkeen pysähtymästä ja koiran liikkeen pysähtymistä, eli pitää palkatessa liikkua eteenpäin tai antaa Haltin jahdata palkkaa minulta
  • Mun pitää liikkua rohkeammin ja etenkin treeneissä ottaa riskejä, eikä varmistella mitään ohjauksia, Halti lukitsee esteitä hyvin, sekä reagoi herkästi mun ohjauksiin ja sitä pitäisi käyttää hyväksi enemmän
  • Rataantutustuessa kannattaa miettiä kokoajan missä pitää olla ohjaamassa koiraa, ja mihin pitää ehtiä koiran linjojen jälkeen. Sain suositukseksi "käskyttää" mielessäni itseäni radalla, jotta tulee juostua täysillä ja ehdin juosta aina oikeaan paikkaan ohjaamaan
  • Harjoitellaan poispäinkäännöstä kuivaharjoitteluna siten, että palkkaan Haltia aluksi lähelle tulemisesta
Tässä on ratapiirros, tämä siis siitä osasta mitä jaksoin harjoitella siinä lyhyessä ajassa, oikeasti rata oli 34 esteen mittainen.


Halti irtoaa kuulemma hyvin ja just hyvässä suhteessa taas haltuun tulemisen kanssa. 3-esteelle Halti tarvitsi vastakäännöksen ja 5-esteen takaakiertoon Halti lähtee aika kaukaakin. Itsellä ei oikein toiminut 5-esteellä takaakierto-persjättö, vaan olin aina myöhässä persjätössä. Mun pitäisi tehdä persjättö jo siinä vaiheessa kun Halti on lukinnut takaakierron. Pyryn kanssa ehtisin mutta Haltin kanssa pitää treenata. 8-esteellä taas se takaakierto-persjättö oli hyvä ja olin ajoissa. 9-esteelle lähetin kauempaa, jotta ehdin persjättöön 12-esteen jälkeen. 

Meillä erityisesti onnistui 6-12 tosi hyvin. 12-esteellä tein myös vastakäännöksen, koska muuten Halti olisi ollut ihan muualla. 13-esteelle mun piti vain muistaa suunnata oma liike keskelle esteen rimaa, jolloin Halti haki hyvin takaakierron. 13-14-esteelle piti tehdä japanilainen, ja parin kerran treenin jälkeen se oli tosi hieno, kun vaan osasin ajoittaa vapautuksen ajoissa. 

Loppuaika oikeastaan viilattiin kepeille tehtävää poispäinkäännöstä tai oikeastaan lähelle tulemisen opettamista. Eli kävelin ympäri hallia, ja kun Halti tuli oikein lähelle, niin palkkasin. Lisäksi harjoiteltiin kuivaharjoitteluna poispäinkäännöstä putken kautta, mutta ei oikein onnistunut. Kotona sitten onnistui paremmin.

Sanna H:n lauantain agitreenit

Olin molempien koirien kanssa edellisenä päivänä myös valmennuksessa, kun ajattelin ettei kuitenkaan päästä varasijalta Elinan koulutukseen. Tehtiin sitten vähän matalammilla rimoilla Haltin kanssa ettei mene liian rankaksi. Pyryn kanssa taas tehtiin vähän vaihtelevilla rimoilla 50-60 cm kisoja ajatellen.

Tässä rata:

2-esteen valssia/niistoa treenattiin jonkin verran. Aluksi olin ajatellut ohjaavani 7- ja 19-esteen valssilla ja pidemmän kautta, mutta lähemmän siivekkeen kautta pyörittäminen niistolla oli parempi, etenkin Pyrylle. Halti tarvii harjoitusta. Lopussa tosin olisi pitänyt tehdä valssilla, koska molemmat alkoivat väsyä, ja kääntyminen ei enää onnistunut. 

15-esteelle tein Pyryn kanssa kauimmaisen siivekkeen kautta ohjaamisen persjätöllä, ja Pyryllä pysyi hyvin vauhti + juoksin 26-esteen läheltä niin kovaa kuin pystyin. Haltin kanssa taas tein pyörityksellä ja lähetin 26-esteelle ja leieröin 23-esteen puomille. 

Haltin kanssa sain toimimaan kepeille poispäinkäännöksen, mutta Pyry ei enää ollut vastaanottavainen, joten tehtiin vaan 28-esteen kautta kepeille lähetys, ja palkka keppien päähän.

Viime maanantain viikkotreeneissä treenattiin oikeastaan pätkinä pussia, keppejä, A-estettä, puomia ja keinua. Saatiin itse sovittaa sopivat radan pätkät noihin esteisiin. Haltin kanssa lisäksi treenattiin pimeitä putkikulmia, ja vitsit, kuin hienosti se hakee ne kaukaakin. Molemmilla oli vauhtia vaikka kuinka paljon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti