keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Haltin tiistain omatoimitreenit Strömforsissa

Haltin kanssa omatoimitreeneissä, joissa oli teemana kontaktien treenaus.

Ekalla kierroksella treenasinkin puomin kontakteilla lähinnä takaaleikkauksia. Jos leikkasin läheltä, niin Haltin pää kääntyi puomilla vähän mun suuntaan, jos leikkasin kauempaa, niin ei ongelmaa. Kannustin Haltia jatkamaan silloin kun sen pää kääntyi vähän ja epäröi. Treenasin myös suoraan kontaktilta lähtöä ja ohi juoksemista täysillä. Kerran Halti tuli läpi, mutta hyvin korjasi.

A-esteellä käytin kehikon yläosaa ja palkkailin aluksi pelkästään kontaktin ottamisesta, ja sitten hypyn kautta A-esteelle ja siitä muurille ja putkelle siten että vedätin oikein kunnolla. Oikein hienosti otti kontaktin. Treenasin A-esteellä myös takaaleikkauksia, ja muuten meni hyvin paitsi Halti hakeutui A-esteen alastulokontaktilla aika reunaan hyppäämään (sille puolelle kuin mitä leikkasin). Pitäisi olla palkkaaja, joka palkkaisi vähän musta poispäin. Tajusin tuossa, että ihan herkästi en uskalla tehdä persjättöä tai valssia A-esteen edessä etten juokse Haltin tielle. A-esteellä pitää olla jo tehty persjättö kun Halti on A-esteen harjalla. Juoksareissa A-este on kyllä niin nopea.

Keinulla treenasin persjättöjä keinun jälkeen, olisin voinut treenata myös takaaleikkauksia jos olisin muistanut. Keinun lähellä oli jonkun ihanan nartun hajut, jonka vuoksi en voinut hirveästi vapauttaa Haltia eteenpäin.

Tokalla kierroksella tehtiin sitten vähän rataa... tehtiin mustat numerot ja rimat oli pääosin 55 cm ja pari rimaa 60 cm.


Eniten olin epävarma 2-3-esteiden ohjauksesta, ettei Halti lähde keinulle laajoine kaarroksineen, lisäksi 5-6 esteiden välisessä valssissa piti olla ajoissa ja 10-keppien ohjausta piti harjoitella, koska se ei oikein edellisenä päivänä onnistunut. Vähän mietitytti miten 11-12 esteet saan ohjattua.

Huomaa kyllä että kisoissa Halti ei ihan vielä hiffaa että ollaan aksaamassa, tai sitten se ottaa häiriötä, koska treenien vauhti on välillä ihan mieletöntä, mä tosiaankin nyttenkin vaan yritin ehtiä oikeeseen paikkaan oikeaan aikaan. 2-3-esteillä kaarrokset oli vähän laajoja, mutta oikeaan suuntaan tuli. 5-6-esteiden valssissa olin mielestäni ajoissa, mutta kyllä Haltin kaarros meinasi mennä aika pitkäksi.

Keppejä harjoiteltiin muutamaan otteeseen ns. ulkokautta oikealla kädellä ohjaamisen avulla, ja keksin tosiaan syyn missä meni pieleen. Yritin koko ajan ohjatessa liikkua, ja mun liike työnsi Haltin oikean välin kautta läpi keppien. Vasta kun tajusin odottaa että Halti hakee ekan ja seuraavan välin, ja sitten vasta liikuin, niin alkoi toimimaan. Ja 11-12-esteet onnistuivat parhaiten silloin, kun leieröin putken kun Halti teki keppejä, ja olin sitten sopivast 11-12-esteiden välissä vastaanottamassa Haltia ja Haltin linja oli tosi hyvä (paljon parempi, jos en leieröinnyt).

Jos olin vähän myöhässä Haltin ollessa 14-esteellä, niin Halti kääntyi ennen 15-estettä takaisin. Mutta kun ehdin edes putken linjalle kun Halti oli 14-esteellä, niin sain lähetettyä kauemmas suorittamaan 15-esteen myös. Loppu oli kivaa juoksemista. Rata oli tosi kiva, siinä oli helppoja kohtia missä sai vain juosta ja se oli motivoivaa Haltille, ja sitten toisaalta oli pari ajoituksellisesti haastavaa kohtaa jossa sai miettiä ajoitusta ja ehtimistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti