torstai 3. maaliskuuta 2016

Halti agiepiksissä Porvoossa eilen!

Käytiin taas Haltin kanssa agiepiksissä Porvoossa, tosimölliradalla. Rimat oli 40 cm korkeudella. Vähän oli vaikea rata, nimittäin siinä oli vaarana moni koira jäädä jalkoihin 10-putken jälkeen, varsinkin jos ohjaajat eivät osanneet arvioida koiran ja itsensä nopeutta.



Aika kiireellä mentiin ekalle radalle, joten piti varmuuden vuoksi pitää käsimerkillä Haltia paikoillaan. Meni ihan hyvin, 9-putken jälkeen tuli vaan vähän isompi kaarros, kun Halti ei heti tiennyt mihin suuntaan mennään. Ihan hyvä aika silti tuli, 18 sekuntia ja jotain, ja oli ihan parhaimmissa ajoissa.


Tokalle kierrokselle päätin sitten jättää käsimerkin ja palkkauksen lähdöstä pois, ja Halti tulikin heti ekan riman yli. Siitä tuli HYL eli epiksissä 10 virhepistettä, mutta otin Haltin silti lähtöön takaisin. Aika onneksi nollattiin, ja mentiinkin sekunnin kovempaa (se 9-putken jälkeinen kaarros oli pienempi).  Itse voisin vähän enemmän kannustaa Haltia radalla, vähän terävemmät käännökset ja kiihdyttävämmät liikkeelle lähdöt, ja varsinkin loppusuoralle pitää sen vauhdin loppuun asti vaikka sieltä kuinka tulee seinä vastaan!


Halti menee ihan kivasti tuolla Porskin hallilla. Vaikka pienessä tilassa on paljon koiria, niin Halti ei kuitenkaan ole häiriintynyt radalla (kun taas Lahdessa A-Qilityn hallissa epiksissä otti häiriötä selkeästi, mutta siinä olikin kahdella sivulla elämää väliaitojen takana).

Halti on myös siitä kiva, että vaikka se häslää ja on rauhaton odottaessa, niin ei ole mitenkään räyhäävä, vaan hirveän kiinnostunut joistakin koirista, ja jos palkkaan jostain tempuista niin ei se edes huomaa muita koiria vaikka olisivat kuinka lähellä. Palkintotilaisuutta odotellessa kyllä sai vähän rauhoituttua ja hengaili siinä vieressä, mutta selkeästi oli kokoajan valmiina toimintaan.

Halti pääsi tosimöllimakseissa 2. sijalle ensimmäisellä suorituksella ja Halti voitti ekaa kertaa palkinnokseen lelun (ja puruluukengän), on se kivaa kun koirat ansaitsee itse lelunsa. :) Aikaisemmin on saatu palkinnoksi yhdistä kisoista suklaata (silloin olis ollut kiva edes yksi puruluu koiralle) ja sitten toisista kisoista puruluu.

Saatiin yhdeltäkin katsojalta kehuja, että Halti menee hienosti mun ohjauksen ja rintamasuunnan mukaan ja hyvä alku meillä on treenaamisesssa. Jee!



2 kommenttia:

  1. Hienoa menoa teillä Haltin kanssa! 😊

    VastaaPoista
  2. Kiitos, olis kiva päästä kokeilemaan kanssa ihan mölliradoillekin, mutta varsinkaan A-este ei ole ollut osana rataa juurikaan eikä juoksaritreeni valmis, ja Halti ei vielä hyppää 55 cm, eli pitäisi mennä medinä kisan ulkopuolisena jos A-este olisi valmis. Katsotaan jos tässä keväällä saataisiin treenejä taas eteenpäin että pääsis käymään enemmän mölleissä. Hetsaus ja sytyttelytreeniä vois kyllä tehdä enemmän.

    VastaaPoista