sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Lappalaiskoiranäyttelyssä Kotkassa

Päätin ilmoittaa molemmat pojat lappalaiskoiraerkkariin, vaikka tiesin että ei se helppoa ole, varsinkin kun Pyry meinaa suojella Haltia vähän liian paljon.

Kävin lauantaina katsomassa samassa paikassa lappalaiskoirien järjestämään toko-koetta, ja yritin liikkua siellä molempien koirien kanssa, mutta eihän siitä mitään tullut, kun eka koira joka tohti tulla Haltia kohti, niin Pyry rupesi huutamaan sille kurkku suorana. Siitä sitten lähdettiin takaisin autolle, ettei enempää häiritä toko-koetta, ja autolla sitten huomasin että pitää muutenkin jatkaa matkaa. Olisi ollut kyllä kiva käydä uudestaan harjoittelemassa. 

Vielä kävin agihallin pihalla harjoittelemassa näyttelyjuoksemista ja pönöttämistä molempien kanssa.. noh, Halti vaan laukkasi, pomppi ja haukkui ja Pyry esitti todella pätevää ja tiivistä toko-seuraamista, ehkä otti vaikutteita sieltä toko-kokeesta... No harjoiteltiin vielä illalla ja aamulla pihalla, niin aamulla alkoi jo näyttämään ihan hyvältä, ja molemmat tajusivat idean.

Poikien kanssa tehtiin sitten siten, että aluksi käytiin kävelemässä alueella, ja molemmat oli aika rauhassa, sitten kävin viemässä Pyryn autoon, ja Haltin kanssa odotettiin meidän kehää. Haltia kyllä jännitti aluksi aika paljonkin, koska se haki paljon turvaa musta ja pomppi koko ajan syliin alussa ja puri hihnaa. Lopulta se rentoutui aika hyvin, ja sai leikkiä siskojensa kanssa. Vähän piti kuitenkin kokoajan ärrätä, kun jännitti.

Halti meni tosi hienosti paikan päällä, ja kehässä. Kehässä se pönötti tosi pätevästi häntä alhaalla ja ravasi hienosti (pienen matkan laukkasi) tosin häntä kippurassa. Oli se kyllä niin hieno pieni koira. Ja kiltisti antoi tuomarin katsoa hampaat ja kopeloida (mä kyllä pidin lihapullaa kokoajan siinä lähellä nenää). Muut koirat oli ihan ilmaa sille.

Haltin arvosteluksi tuli:
1,5-vuotias vahvaluustoinen nuori uros. Hieman lyhytlinjainen pää. Vahva kallo. Oikea purenta. Vahva kaula, tilava rintakehä. Selässä hieman pehmeyttä. Riittävät kulmaukset. Voisi liikkua paremmalla ulottuvuudella. Hieman liiaksi selälle kiertyvä häntä. Kierivä etuliike, hyvä karvan laatu. Reipas käytös. NUO-EH3 

Kuva: Kennel Sysiväikeen

Kuva: Kennel Sysiväikeen

Sitten tehtiin vaihtari, kun kaveri oli käynyt hakemassa Pyryn sillä välin autosta, ja kävin hakemassa läheisestä pusikosta Pyryn ja annoin Haltin, ihan vain että Pyry ei pääse huutamaan Haltille. Pyry lähti hyvin mukaan eikä välittänyt tuon taivaallista missä Halti oli. Pyry ei tosin ollut päässyt juurikaan haistelemaan aluetta, joten meni aika lailla nenä maassa kehässäkin (oli ainoa AVO-uros).

Pyryn arvostelu:
5v. vahvaluustoinen, selvä sukupuolileima. Hyvä pään malli. Hieman kookkaat korvat. Ilmettä häiritsee vaaleat silmät, joissa hiven pyöreyttä. Oikea purenta. Riittävä kaula. Lapa voisi olla viistompi. Riittävät takakulmaukset, tilava rintakehä, hieman korkea kinner. Hyvä häntä. Toivoisin liikkeisiin enemmän ulottuvuutta. AVO-EH1


Kuva: Kennel Sysiväikeen
Voin sanoa, että kehät olivat jäisiä, ja suht. pieniä, joten oli vaikea juosta sitä vauhtia mitä porokoira tarvitsee hyvään raviin. Muuten olen ihan tyytyväinen arvosteluihin, ja tosi tyytyväinen että Halti sain Erittän Hyvän myös. Lisäksi Halti pääsi esiintymään äitinsä Katlan jälkeläisluokkaan, joka sijoittui toiseksi. Lopuksi Haltista ja sen siskoista, isästä ja äidistä ja isoisästä saatiin perhepotretti. Se varmaan löytyy Haltin kasvattajan blogista joku päivä.

Ja varmaan lisää kuvia tulee tännekin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti