sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Agitreenit viime maanantaina

Viime maanantaina kävin vain Haltin kanssa treeneissä, kun Pyry oli edellisenä päivänä kisoissa. On ihan kiva, kun ei tarvitse miettiä kahden koiran kanssa ohjaamista. Teemana oli kouluttajan mukaan "jaakotus", mutta mielestäni se todellakaan ei ollut jaakotus, vaan ennakoiva valssi. Sitä sitten harjoiteltiin, mutta ei meinannut tulla mitään, kun Halti ei tullut ohjauksiin alun muutaman kertaa, vaan irtosi hyppäämään pari muuta estettä vielä siellä välissä. Lopulta onnistui.En muutenkaan oikein voinut tehdä Haltin kanssa rataa kunnolla, koska mielestäni pussille ohjaukset oli tosi riskialttiita koska pussille tultiin edelliseltä hypyltä niin vinossa että pahaa teki. Tehtiin siis erikseen aluksi pussia, silleen että vedin lelua pussin suusta (saadakseni Haltin pään vähän alemmas), sitten tehtiin A-estettä omana esteenä ja keinua erikseen. Sitten yhdistettiin rataa.

Aluksi tehtiin tosi hyvin 1-4, A-este oli mukana kehikon kanssa, sitten 6-7- ja ennakoiva valssi, ja sitten pussista 9 15 esteelle, ja se meni aika hyvin, palkkasin keinulla. Keppejä ei vielä tehty ja tuonne pussille edelliseltä esteeltä ohjausta en tehnyt kuin kerran erikseen kun tiesin että ehdin tehdä valssin siihen.

Aluksi palkkasin lelulla ja kuivaruoalla ja hyvin taas leikki. Mutta kyllä se riemu vaan repesi, kun otin nakit käyttöön A-esteellä. Halti taas esitti kaikenlaisia hyppyjä ja 2on2offia hyppyesteelle (?!) jne.

Käytiin lauantaina nopeasti hallilla ja siellä oli sopivasti kolme hyppyä ja molemmissa päissä putket, joten Haltille laitoin kokeeksi yhden riman 50 cm ja kaksi rimaa 55 cm. Kyllä se vaan kevyesti ja helposti ne hyppäsi, ei mitään ongelmaa. Ei varmaan tule hirveästi ongelmaa 60 cm rimoissakaan, vaikka toi Halti pieneltä näyttääkin. Ehkä tossa kesällä pääsee kokeilemaan niitäkin. 1-luokassa kun voi olla 60 cm rimojakin, jos joskus mennään kisaamaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti