sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Pyryn Agikisat Kotkassa tänään 6.12.2015

Käytiin vuoden viimeisissä agikisoissa KKS:llä Pyryn kanssa, yksi sertihän meiltä puuttui, mutta aina meillä tulee jotain ihme säätöjä radalla, vähintään puomin kontaktilla, että en ihan odottanut mitään ihmeitä tapahtuvan.

MUTTA, MUTTA, mehän vedettiin ekalta radalta ihan 0-rata, Pyry OTTI puomin kontaktin, ja ei jäänyt himmaamaan keinulle, vaikka keinulta matka jatkui melkeimpä taaksepäin, ja kepitkin meni ihan kelpo vauhtia. Toka rata on yleensä nopeampi, mutta kyllä tää kelpasi ihan hyvin!

Vähän saatiin jännittää että päästiinkö kolmen parhaan joukkoon, joille jaettiin LUVAT, mutta just 3. sijalle päästiin, ja siis saatiin SERT ja menolippu 3-luokkaan!

Kuva: Kaisa Laine

Eli tosiaan tämän vuoden tavoitteet on tavoitettu, JEEE!!! Saatiinko meilkein 10 kpl kisoja käytyä tänä vuonna, ei paljoa, mutta meillä on muutenkin se pitkä kesätauko.
3-luokan tavoitteet tulee olemaan ihan vaan ihanneaikoihin pääseminen, ja treenaamisessa yritetään nopeuttaa kontaktiesteiden suorittamista, eli puomille ja A-esteelle treenataan niitä juoksukontakteja, ja keinu vain nopeammaksi.

Koska meillä on kisakausi (= talvi) menossa, niin kisataan kuitenkin varmasti vielä seuraavat kolme kuukautta, vaikka juoksukontaktit ovat vielä kesken. Mennään vanhoilla kontaktikäskyillä, ja pikkuhiljaa otetaan käyttöön uusia kontaktikäytäntöjä. Kesällä saadaan sitten treenata enempi rauhassa. Kaikkein parasta tässä 3-luokassa on että voidaan taas kisata hyppyradoilla! Voikin olla että osallistutaan enempi hypäreille tässä alussa, kun kontaktit on kesken.

Tässä on vielä rata:


 Rata oli aika helppo. Tuomarina Jari Suomalainen ja rimat mielestäni 60 cm. 6-7-kohdan tein ns. saksalaisena ja toimi hyvin, muut näytti tekevän vähän eri ohjauksia. Eniten huoletti 9-11 esteet ja kepit, lähinnä että tuollainen pyöritys hidastaa Pyryn vauhtia kepeille, mutta meni ihan hyvin kepitkin. Keinun jälkeen oli hyvä että oli rengas, jonka vuoksi Pyry sai vähän vauhtia loppurataan.


Ja sai Pyry vielä palkaksi jotan hyvääkin.. ja sai Haltikin, olihan se mukana cheerleaderina!


Haltin kanssa käytiin ennen kisoja omalla hallilla treenaamassa keinua, keppejä ja puomia. Tosi kivasti. Kepit oli vähän helpommalla leveydellä kuin normaalisti, mutta tehtiin hyppyesteen kautta lähettämistä ja kepeiltä hyppyesteelle.

Keinua tehtiin aluksi siten, että alla oli kaksi pöytää päällekkäin alasmenon alla, jotta saadaan tolla kevyemmällä keinulla pienempi keinun alasmeno, ja vähän peruutettua keinutreeneissä. Sitten oli vain yksi pöytä alla, ja meni tosi hyvin, eikä himmannut ollenkaan keinua. Vielä tehtiin siten, että Halti meni pöydän kautta keinulle, ja palkkasin kontaktin ottamisesta. Hienosti.

Puomia tehtiin lopuksi ja hyvin kyllä kestää leieröinnit ja muut, kun tähtää niin hyvin sinne kontaktille. Hieno pikku porokoira.

2 kommenttia:

  1. Pistetäänpäs onnittelut tänne uudestaan, kun jostain syystä en näköjään ajallaan osannutkaan sitä tänne laittaa...? (tai laitoin, mutta ilmeisesti jotain jätin tekemättä, niin ei tullut sivulle asti :-p )
    Eli onnittelut SERTistä ja tervetuloa kuninkuusluokkaan! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Tulihan se onnittelu toista kautta. :) Vähämpä ahdistaa isommat ryhmäkoot ja kuinka paljon tuomareita käyttää maksimikorkeuksia.. Me ei Pyryn kanssa olla juurikaan menty 65 cm korkeuksia kuin muutaman kerran.

    VastaaPoista