maanantai 7. joulukuuta 2015

Agitreenit; valssi

Taas valssattiin, eikä ajoitukset oikein toimineet kummallakaan aluksi.


Pyry jätti aluksi muutaman kerran kepeistä viimeiset välit (vedätin aika reilusti) tekemättä, oli kai niin kiire perään, vaikka kyllähän se normaalisti kestää keppien vedätyksen. Oli vähän myöhässä kaikki valssit ekalla kerralla, mutta sain ne nopeammiksi. Sain noottia että kävelin sillä aikaa kun Pyry oli putkessa (koska en pysty juoksemaankaan mihinkään), mutta pitäisi juosta sitten vaikka paikallaan ja kannustaa Pyryä kun se oli putkessa.

Tehtiin myös kehikolla juoksukontaktia puomille, joka meni suurimmaksi osaksi hyvin, mutta kovemmassa vauhdissa hyppäsi kehikon yli. Tätä pitäisi päästä päivittäin treenaamaan jotta saataisiin paljon onnistumisia, ja edistyttyä asteittain. No, viimeistään sitten keväällä kun päästään LSK:n kentälle Loviisaan treenaamaan. Pyryn kanssa treeni oli aika sinne päin, ei enää jaksanut kisojen jälkeen tsempata.

Jos Pyryn kanssa oli valssit myöhässä, niin sitten oli Haltillakin. Haltille vaihdettiin kujakepit ja otettiin niitä vähän eri kulmista ja takaaleikkauksella yms, ja sain pienennettyä väliäkin.  Yritin tehdä rataa 5-esteestä alkaen mutta Halti vähän sinkosi aina selän takaa jonnekin (putkeen).  Sain toimimaan valssit kun tosiaan ennakoin valssia reilusti, ja merkkasin Haltille valssikohdat. Sitten alkoi toimimaan suht. hyvin. Saatiin lopuksi tehtyä koko rata A-estettä lukuunottamatta. Valsseissa tuo merkkaaminen auttoi paljon.

Puomilla kävi hassusti että ylösmenokontaktin jälkeen Halti katsoi aina alas, ja pienen empimisen jälkeen tuli koko puomin. Mietittiin että mitä ihmettä siinä oikein tapahtui. Noh, siellä oli maassa ruokaa! Kun ruoka löytyi pois sieltä houkuttelemasta, niin sitten mentiin puomi taas kovaa, ja Halti kyllä kestää hyvin useamman esteen leieröinninkin. Muutaman kerran aina vapautin Haltin puomilta seuraavalle esteelle palkkaamatta kontaktilla, ja sitten osan kerroista palkkasin. Hyvin tuntuu toimivan. Nyt Halti tuli muutaman kerran aika kovaakin puomin, ja silti sai jarrutettua tarpeeksi että ei tipahtanut kontaktilta pysähtyessä, jei!

Halti oli alussa vähän kierroksilla kun joutui odottamaan pitkään vuoroaan, ja vähän riehui ja mesosi ja sinkoili. Kouluttajakin sanoi, että Halti on aika rämäpää, eikä sitä haittaa jos vähän jonnekin osuukin (kepeillä törmäsi jotenkin hassusti, mutta eteenpäin vain jatketaan kun nakkia on tiedossa).

Kivat treenit, onnistumisia onneksi tulee aina välillä. Valssi on kyllä vaikein ohjaus ajoittaa oikein. Harmittaa juoksukontaktitreenien osalta, että päästään liian harvoin treenihallille treenaamaan niitä, ei oikein päästä edistymään kerran viikossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti