perjantai 4. joulukuuta 2015

Halti 1v 3kk ja pari viikkoa

Halti murkkuna




Halti 1 v 3 kk, 50 cm ja 19,5 kg.

Halti hieman yli vuoden ikäisenä on pieni ja vahvaluustoinen uros. Se on jo nyt paljon leveämpi kuin Pyry, vaikka matalampi.

Halti on edelleen hyvin pomppivainen ja iloinen nuori uros, se sinkoilee ja toiminnan tarmo ei lopu kesken, se jaksaisi riehua ja leikkiä vaikka kuinka kauan. Se on ihanan kontaktinhakuinen, aina valmiina ja reagoi nopeasti. Taistelunhalua on, mutta ahneutta vielä enemmän, ja vielä lisää. Se ei ole kuitenkaan millään tavalla resurssiaggressiivinen, vaan pystyy syömään, leikkimään ja repimään vaikka keppiä toisten koirien kanssa kuumumatta ja riitelemättä. Jonkin verran joutuu varmistamaan että Halti saa tarpeeksi aktiviteettiä, muuten meinaa sisustaa meillä sisällä yksinoloaikoina.

Pennusta asti Halti on ollut tarkka ihanasta kippurahännästään, siitä vähän saattaa loukkaantua jos siihen koskee ilman lupaa. Ja jonkin verran ärrää/murisee/rähisee ihmisille jos sitä menee silittelemään ilman lupaa (useimmiten kun on lepäämässä tai on väsynyt). Ei se kuitenkaan aggressiivinen ole, enemmänkin vähän dominanssia omasta tilastaan.

Suurin piirtein kaikkien koirien kanssa on tullut toimeen, ja mielellään lenkilläkin kulkisi ihan kylkikyljessä vieraidenkin urosten kanssa, ihmejuttuja. Halti kuitenkin voi vastata jos sille rähistään liian läheltä. Mieluummin taitaa kuitenkin väistää kuin vastata ja tietty kierretään muutenkin rähisevät koirat kauempaa.

Vähän tälleen murkkuikäisenä on tullut enemmän vahtimista, ja meinaa iltaisin vahtia vähän kaikenlaisia ääniä, ja iltapissalla kuuluu kun kylä raikaa, kun Halti huutelee pimeyteen, ihan vaan varmuuden vuoksi. Pyry ei jaksa aina ymmärtää Haltin mörköilyjä.. .

Agilityssä Halti on ihanan sinkoileva, enkä aio pätkääkään hillitä sitä :D Kouluttajakin viimeeksi sanoi, että eipä ole ennen tavannut tällaista porokoiraa (kun se sinkoili, irtoili ja huusi ja juoksi). Vähän meinaa olla pieni ja raskas maksi-koiraksi, mutta katsotaan miten edetään. Eipä se kisaaminen ole harrastamisen itsetarkoitus. Tokoa ei olla hirveästi tehty, mutta Haltilla olisi varmasti hyvät edellytykset tokoonkin. Perusjuttuja toki ollaan tehty, ja arjessa Halti on aika irtipitovarma, eikä ainakaan vielä juurikaan ole lähtenyt riistan perään, parisen kertaa elämänsä aikana on nähnyt oravan (Pyry näkee niitä joka päivä)..

On se Halti kyllä aika ihana pieni koira. Ja yllättävän helppo näin murkkuikäiseksi nuoreksi koiraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti