tiistai 29. huhtikuuta 2014

Agitreenit; takaaleikkaus

Eilen alkoi sitten virallisesti kesäkausi Agi-Kotkilla ulkokentällä, ja viikonloppuna siirrettiin esteet Heinlahteen konttiin. Matkaa tulee ehkä 15 kilsaa vähemmän ja matka taittuu paljon nopeammin.

Ainakin nyt kun treenit alkoi vasta puol kasilta, ja oli pilvistä kyllä muutenkin, niin Pyryllä oli taas ihan mieletön vauhti, eikä hidastellut ollenkaan esim. kepeillä.

Tehtiin tällaista helppoa vauhtirataa aluksi:


Tää oli kiva, kun saatiin sitten vauhtia kepeillekin, kun ei tarvinut miettiä mitään kieputuksia. Pyry ihan varasti jopa tokalla kerralla edeltä radalle ja vauhdilla kepeille, että ihan kiva. Se oikeesti menee tosi kivalla vauhdilla ja varmasti kepit, kun ei ole mitään (minua) hidastamassa.

Tehtiin kaksi kertaa tämä, ja siirryttiin takaaleikkauksiin.

Eli itse ohjasin alusta oikealla puolella ja 3-esteellä koiran ollessa, itse piti tehdä takaaleikkausta. Tein sen melkein joka kerta vähän liian myöhässä, kun Pyry ehti ottaa jonkun askeleen eteenpäin ennen kuin kääntyi. Kuitenkaan ei jäännyt ihmettelemään mua kun liikuin takana. Takaaleikkaukset ovat olleet vähän hankalia välillä Pyryn kanssa. 4-esteen jälkeen tein persjätön, koska Pyryllä se vaan toimii hyvin.Tehtiin takaaleikkaus myös vasemmalta puolelta ohjaten

Tässä päästiin sitten harjoittelemaan molempiin suuntiin A-esteen kontaktia, missä Pyry (edelleenkin) on jäänyt ihmettelemään huipulle. Nyt joka kerta heti sanoin käskyn, ja nopeasti autoin kädellä tulemaan alas, ja vaikutti että alkoi tulemaan aina nopeammin alas. Vauhtia oli ihan kiitettävästi :)

Nyt pitää vaan miettiä sotasuunnitelma kesää varten, että treenaaminen olisi mielekästä meille molemmille. On tosi kökköä treenata Pyryn kanssa kun se menee järkyn hidasta vauhtia ja motivaatio on hukassa, mutta tosi mahtava tunne silloin kun kiidetään mageeta vauhtia ja Pyry on oikeesti täysillä mukana ja innostunut. Pitää vaan kesällä treenata motivaatiota, tehdä tarpeeksi lyhyitä treenejä (ettei ehdi tulla liian kuuma) ja ei junnata tekniikkaohjauksissa. Ja toistot ihan minimiin ja tehdään vain vauhdikasta rataa. Ja pitää ilmeisesti miettiä myös että tarviiko Pyryä nesteyttää erityisesti kuumilla ilmoilla (muulla kuin vedellä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti