maanantai 14. huhtikuuta 2014

Agitreenit; ratatreeni

Rata:

Eli treenattiin koko rataa. Ekalla kerralla katkesi keppien jälkeen, koska (kuten arvasinkin) Pyry lukitsi renkaan, ja meni sen läpi. En kyllä ymmärrä miten se sen aina lukitseekin, kun tuossakin se oli ihan vinosti Pyryyn. Tehtiin 9-putkesta rataa uudelleen, ja 11-esteellä saksalainen, josta pöydälle. Saksalainen meni ihan täydellisesti, ja Pyry tuli oikein vauhdilla 11-esteeltä. Pöytä oli suurempi yllätys, kun sitä ei olla varmaan vuoteen tehty radalla. Kyllähän se asioiden päälle osaa hypätä, ja kissatalon avoimissa ovissa hyppäsi kirpparipöydän päälle kun kuvitteli että mä pyysin Pyryn sen päälle.

Noh, pöydälle Pyry meni tosi hienosti, ei mennyt ohi, ja hienosti paikallaan seisoi, vaikka vauhdilla pöydälle meni. Kokeilin renkaalta A-esteelle ohjata poispäin käännöksellä. Siten siis että itse juoksin siinä 11- ja 13-esteen välistä. Poispäinkäännöskin toimi hyvin.

Tokalla kerralla tehtiin koko rata, ja saksalainen meni vielä paremmin. Ja mä kun ajattelin, että en ikinä saa saksalaisiani onnistumaan kunnolla. Ja sentään vuosi sitten tein sen ekan kerran.... Tokalla kerralla ohjasin renkaan toiselta puolelta.

Kontaktit on nyt taas vähän vaiheessa, hyvin se Pyry oppii yksistä epiksistä, kun sanon väärässä paikassa käskyn, niin sitten epäröidään että miten se menikään.. on mulla kyllä fiksu koira, kun se oppii niin helposti yhdestä kerrasta. Noh, itsestänikin tuli kontaktien suhteen hirveän epävarma. Ennen kuin lähettiin hallilta, niin tehtiin vielä A:lla kontaktit ja meni hienosti. Pitää vaan tehdä samalla itsevarmuudella kuin ennenkin, niin ei tarvitse miettiä näitä. Eipä nää kontaktit nyt ole taas elämää suurempi asia. Eräskin lupasi opettaa mulle ja Pyrylle kesän aikana juoksukontaktit, kun 2o2o on niin last season, mutta en kyllä rupea Pyryn kanssa tekemään mitään radikaaleja muutoksia. Ja mulla ei riitä kärsivällisyyttä ja ehdottomuutta juoksukontakteihin, vaikka moni koira oppiikin ne hyvin tekemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti