torstai 24. huhtikuuta 2014

Tokoilut, koiralenkki ja pennun tapaaminen

Käytiin eilen ryhmätreeneissä, ja menin taktisesti sinne vasta puolen tunnin päästä, jotta ei menisi liian pitkään Pyryn kanssa treenatessa. Tehtiin lyhyitä seuruita palkaten hyvästä kontaktista, yksi ALO-luoksetulo, jonka tuli häiriöstä piittaamatta tosi hienosti. Muutaman kerran AVO-hyppyä, tosin joudun edelleen antamaan pienen käsimerkin takaisin hyppyyn, kun Pyry edelleenkin menee vähän vinoon esteen toisen tolpan taakse.

Tehtiin myös kaukokäskyjä, lähinnä jätin Pyryn takapalkka takana, ja palasin ja vapautin, ja pari kertaa tehtiin istumiseen asti ja sitten vapautin. Ihan kivasti ilman ininää. Just viime viikolla valitin yhdelle kouluttajalle kun se vinkuu aina kaukokäskyissä, ja mietittiin sitäkin että jos Pyry on epävarma, eikä osaa oikeasti, mutta päädyttiin siihen että se kyllä on sitä takapalkan vahtimista. No sen jälkeen Pyry ei olekaan ollenkaan vinkunut kaukokäskyissä. Paljon tehdään nopealla tempolla maahan jättämistä ja palaamista ja palkkaamista, ja sitten maahan - istu - palkka, ja sitten pelkästään maahan jättämistä ja palkkaamista. Eikä ole vinkunut. Katsotaan jos saan tätä kautta sen vinkumisen pois ja pikkuhiljaa hidastettua tahtia.

Sitten tehtiinkin muutama ryhmäliike. Aluksi oltiin ympyrässä ja yksi kerrallaan kierrettiin toisemme ympäri. Pyryn palkkasin kerran puolessa välissä ja muuten kehuin valtavasti. Tätä tehdään niin harvoin, että parempi vahvistaa vaan oikeaa käytöstä, ja sitä ettei huomioi muita koiria. Meinasi tosin huomioida autoilla olevia koiria vielä enemmän. Sitten tehtiin vuorotelleen maahankäskyt, ja eka kerta meni hyvin. Istumaan käskyssä Pyry meni istumaan toisen ohjaajan käskystä (sama käsky ja ilmeisesti samantyylinen äänensävy). Käskin Pyryn takaisin maahan, ja sitten omalla vuorolla istumaan. Toisen kerran tehtiin sama, mutta Pyry meni vähän hitaammin maahan silloin, muuten hyvä.

Sitten tehtiin vielä ryhmäluoksetulo. Eli (meitä oli 5 koirakkoa) kolme koiraa rivissä ja kaksi koiraa vastakkaisella puolella rivissä limittäin. Sitten tehtiin luoksetulo, että periaatteessa koirat tulivat toisiaan vastaan. Tehtiin siten, että Pyry oli ihan reunassa ja vieressä meni bokserinarttu varmuuden vuoksi, ettei Pyry varsinkin tälleen ensikertalaisena provosoidu toisesta uroksesta. Ihan hyvin meni, luoksetulokäskyn jälkeen kyllä vahvistin tulemista ja kutsuin Pyryä kun se matkalla pyöritti päätä, kun niin moni muukin koira juoksi. Ihan hienosti meni, ja tosi hyvää impulssikontrollia. Tätä pitäisi treenata enemmän. Sopii hyvin tällaiselle häiriöherkälle koiralle.

Viime viikolla käytiin Kotkan kivan arkitottistreeneissä, ja siellä tehtiin liinassa luoksetuloa ja seisomisen harjoittelua. Se oli ihan kivaa, ja sai seisomistakin vahvistettua paljon lyhyillä treeneillä. Tosin kouluttaja kysyi että mitä hittoa me siellä tehdään, jos meillä on jo liikkeet hallussa, mutta mun mielestä se on kiva käydä helpommissa treeneissä joissa ei tarvitse ajatella, ja voi palkata paljon koiraa. Ja vaihtuuhan noissakin treeneissä koirat, niin ihan yhtä hyvää häiriötreeniä sekin.

Käytiin maanantaina Loviisan Seudun Koirien pääsiäislenkillä. Pyry pääsi tapaamaan myös cockerspanielikaverinsa, leikattu uros, ja Pyry lähes rakastaa sitä. Tosin kuvassa Pyryllä oli muut puuhat menossa..

kuva: Loviisan Seudun Koirat ry
kuva: Loviisan Seudun Koirat ry
Lauantaina Pyry tapasi pienen porokoiranpennun Naalin (8vk) , eli oikealta nimeltään Tuhkavuorten Barfi. Naali on hyvin rohkea pentu, kuten porokoiranpennut onkin. Maanantaina Pyry tapasi bortsunarttupennun, joka ei todellakaan ollut niin rohkea. Käytiin Porvoossa Naalin ja Pyryn kanssa kävelemässä. Pyryn mielestä Naali oli vähän yök, ja pyrki parhaansa mukaan ignooraamaan sen (jos se vaikka olisi kadonnut). Sai Naali kyllä kulkea Pyryn vierellä yms. kunhan ei hyppinyt nenille (sitäkin riiviöpentu yritti, niin Pyry joutui murahtamaan pari kertaa). Tosin kyllä Pyry heti huolestui jos pentu vinkaisi tai jos joku vieras koira alkoi lähestymään pentua.


kuva: Sophie Lindström
Porvoon maisemaa..


annat pikkusormen, se vie koko käden..
linssilude

yök, pentu.. onneksi tätä ei tarvi ottaa kotiin..
vähän piti ottaa turistikuvia, kun joukko japanilaisia hetki sitten otti kanssa tässä kuvia.



ei Pyry ole voinut olla noin pieni!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti