torstai 6. huhtikuuta 2017

Omatoimitreenit

Käytiin nyt omatoimisesti treenaamassa Ruukissa, jotta päästään tekemään vähän isommalla kentällä.. kuten kuvitella saattaa, hajoshan se pakka.


Haltin kanssa tein kaksi kertaa, ja Pyryn kanssa kerran. Tehtiin Sami Topran 2-luokan agirata, molemmilla oli rimat 55-60 cm.

Pyry osasi taas hienosti, se on niin pätevä. 4-5-esteiden välille tein persjätön ja valssin kierrättäen Pyryn uloimman siivekkeen kautta. Sillä tuli Pyrylle paras linja putkelle. Keinu meni hyvin, ekalla kerralla heitin palkan heti kun keinu oli laskeutumassa ja Pyry muisti edelleen hyvin 2on2offin (no yhden kerran tuli läpi, mutta muut kerrat muisti hyvin). Kepit meni hyvin, ja loppu meni hyvin ihan vaan pienellä rytmityksellä. 

Haltin kanssa taas.... noh, ei mennyt niin helposti. Taas KUVITTELIN että Halti menee kyllä samalla ratasuunnittelulla kuin Pyry, mutta eihän se. Miten mä en nyt hoksannut noita muutamaa kohtaa, ettei voi vaan ohjata kuten Pyryä.


Eli ekalla kierroksella samalla ohjauksella 4-5-kohdassa Halti haki 4-esteen jälkeen 6-esteen edessä, kun ohjaus tuli myöhässä ja oli ehkä vääränlainen ohjaus. Keppien jälkeinen ohjaus oli kyllä vaikein kaikista, VAIKKA mä olin saanut just pari viikkoa ohjeita just vastaavaan tilanteeseen, mutta ei tullut vaan mieleen. Eli miten saada Halti keppien jälkeiselle hypylle, kun on tiukka kulma keppien jälkeen? Yksinkertaisesti, ota haltuun vetämällä nenästä kepeiltä, eikä anneta tilaa, ja anneta Haltin hakea seuraavaa hyppyä takaakiertona... ehkä muistan tämän vielä joskus, mutta en näissä treeneissä.


Toisella kierroksella, uusittiin, mutta ei opittu virheistä.. Kokeilin pyörittää Haltin 5-esteen siivekkeen ympäri, mutta en tajunnut että se linjasi suoraan väärään päähän putkea, ja siihen luuppiin se Halti jäikin, kun keksi sen pään putkea.. ja oli mun ohjauskin huono, eikä ollut rytmitystä eikä selkeää suuntaa oikeaan suuntaan..
Tässä alla olevassa videossa muuten huomasin, että tulipa pitkä pätkä ilman palkkaa! Pitäisi muistaa, että jos tulee virheitä, niin voisi tehdä lyhyen pätkää sen jälkeen ja palkata, ettei tule liian pitkään treeniä ilman palkkaa ja vielä uusimisten kanssa..Palkkasin myös erikseen puomista, keinusta ja A-esteestä. A-estettä tehtiin erikseen aluksi ja muistuteltiin kontaktin paikasta. Lisäksi harjoiteltiin avokulmia, ja kerran meinasi mennä väärästä kohdasta, muuten haki oikein. Nyt vaan treenataan näitä, ja harjoitellaan vaihtelevasti eri kulmia ja etäisyyttä ja varmuutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti