maanantai 24. huhtikuuta 2017

Lomaviikko

Viime viikon olen lomaillut, ja lähinnä nukkunut aina vähintään klo 10 asti, ja sitten miettinyt että mitä päivän aikana ehtiikään tekemään.. Koirien kanssa oikeastaan lenkkeilty, otettu rauhallisesti ja treenattukin parina päivänä (agia tietenkin). Ja Nekkua ulkoilutettu enemmän kun itse tarkenee olla pidempään ulkona.

 Käytiin viime viikon maanantaina LSK:n pääsiäiskävelyllä, ja omat koirat olivat vähän siedettävämpiä kuin edellisinä kertoina.. edelleen eka puolisko lenkistä oli rasittavaa, kun edessä ja takaa oli koiria, ja joutui pitämään lyhyellä, ja Halti keksi haukkua jotain, ja molemmat haukkui aina hetken, tai Pyry olisi halunnut jumittaa jossain hajussa, mutta sekään ei käynyt kun letka liikkui eteenpäin. Mutta ehkäpä sinkoilua oli tällä kertaa ihan vähän vähemmän. Yleensä niin kuin nytkin, niin loppupuolisko lenkistä molemmat koirat olivat rauhallisia ja kiltisti. 

Pitäisi aina muistaa ennen näitä yhteislenkkejä käydä pienesti kävelemässä 20 minuuttia etukäteen kaupungissa, jotta suurin energia olisi kulutettu yhteislenkkiä varten.


Käytiin myös Myrskylässä, ja pitkästä aikaa molemmat koirat pääsi hengailemaan vapaana Vertin kanssa. Vertti on nyt vuoden verran ollut enemmän ja vähemmän kipeä, ja tämän vuoden puolella eivät ole päässeet olemaan vapaana yhdessä, tai sisällä edes yhdessä, vaan ollaan käyty sitten yhteislenkeillä (Pyry & Halti, Vertti & Iines (hirvikoira). Onneksi kuitenkin Vertti on nyt saatu kuntoon, ja leikattiin tässä pari kuukautta sitten (jonka jälkeen oli taas jälkikomplikaatioiden takia) kipeänä pitkään. Mutta nyt Verttikin on terve, ja leikattu, ja pojat pääsivät pitkästä aikaa oikein kunnolla moikkaamaan.

Käytiin ensin yhteislenkki, ja sitten Vertti ja Pyry pääsivät hengailemana kahdestaan. Pyry oli tosi outo. Heti kun se pääsi ulos, se katsoi hetken Verttiä ja sitten tuli mun luo kysymään, että mitäs tultiin tänne tekemään? Vertti oli kuin ilmaa Pyrylle, vaikka ennen leikkausta sentään aina moikkasivat ja ottivat kontaktia jollain tavalla toisiinsa. Nyt Pyry oli aika välinpitämätön (uros joka rakastaa leikattuja uroksia, ja Jästin the porokoiran leikkauksen jälkeen meni ihan sekaisin Jästistä) ja sitten vain temputin molempia yhdessä ja rapsuttelin niitä, kun ei kiinnostusta ollut muuhun. Vertti oli aika normaali Vertti kuitenkin ja hillui keppiensä kanssa.

Halti taas oli selkeästi vähän epävarma ja jännittynyt aluksi keesi pystyssä (tietty odottaessaan ehkä meni taas vähän kierroksille). Sitten se alkoi sujumaan ihan hyvin, ja leikkivätkin vähän aikaa, mutta Halti ei antanut Vertin selättää itseään enää ollenkaan (yleensä kun Halti on kovin innokas, Vertti on heittänyt painiessa Haltin pari kertaa selälleen että saa sen rauhoitettua) ja Halti yritti vähän niskan päälle enemmän. Mutta muuten olivat normaalisti. Tuo saattoi olla ihan vain sitäkin, että Halti ja Vertti eivät olleet päässeet leikkimään vapaana pitkään aikaan. Näiden kanssa myös temppuiltiin ja hengailtiin.

Lopulta otettiin kaikki kolme pitkästä aikaa sisälle samaan tilaan ja meni erittäin hyvin. Pyry oli edelleen hyvin välinpitämätön Verttiin, ja Vertti joka usein väistää Pyryä kun Halti on lähellä, niin nyt oli koko ajan mukana lähellä. Jännä nähdä miten tämä asetelma vielä tulee muuttumaan, mutta ei ainakaan mitään negatiivista leikkauksesta tapahtunut näiden väleille.Kolme muskettisoturia jälleen yhdessä!Kävin myös pari kertaa treenaamassa (aksaa tietty), ja kisailemassa, mutta siitä erikseen raporttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti