perjantai 24. helmikuuta 2017

Hieronnassa pitkästä aikaa

Pitkästä aikaa hieronnassa. Halti kävi viimeeksi lokakuussa ja Pyry elokuussa (fyssarilla), ja joulukuussa piti mennä, mutta sitten alkoi naapurissa juoksut, eikä etenkään Pyryä kannata käyttää kesken juoksujen hieronnassa kun vetää kuitenkin takaosaa jumiin silloin.

Joten Pyrylle tuli taukoa jopa puolisen vuotta ja Haltille neljä kuukautta.Pyry pääsi ensin käsittelyyn, ja nykyään se onkin hyvin rentona. Eipä siinä löytynyt paljoa mitään, vähän selän takaosassa oli jotain pientä ja vaikutti että sekin oli johtunut jostain liukastumisesta. Hieroja totesikin, että olispa kaikki koirat näin hyvässä kunnossa. Eli ei sitä Pyryä tarvi kyllä käyttää kuin 2-3 kertaa vuodessa hierojalla jos sitäkään.

Halti oli saanut sitten rentoutua tunnin verran odotellessa, ja olikin varsin rento, eikä yhtään epäileväinen. Ihan ekan kerran sain sen nyt itse tulemaan hoitopöydälle, kun aiemmin se on pitänyt nostaa (ei ole arvostanut vieraan ihmisen käsittelyä). 

Halti on tähän mennessä ollut hyvin jäykkä eikä ole osannut rentoutua (minkä takia käsittely on ollut hankalaa), ja lähestulkoon joko istunut tai maannut kivipatsasmaisesti koko hoidon ajan (joskus loppupuolella on vähän rentoutunutkin), mutta nyt se suostui saman tien makaamaan, ja kellahti ihan muutaman minuutin päästä jo kyljelleen ihan rentona! Pää oli mun kainalossa, ja pari kertaa oli ajatuksena varmaan kiemurrella pois, mutta siihen se jäi silmät kiinni makaamaan. Vasta hoidon loppupuolella, kun hieroja käsitteli nivusten ja kylkiluiden päässä olevaa paikkaa, niin Halti huolestui ja halusi istua ja alkoi vähän jännittämään lihaksiaan. Haltilla oli selkä koko pituudeltaan jumissa, ja takaosaa nyt ei päästy kovin tarkasti käsittelemään. Myös niska ja kallonpohja käsiteltiin, koska liittyvät samaan kalvoon kuitenkin. 

Haltille tuli nyt sitten muutama päivä lepoa, eikä harrastuksia, jotta hieronta vaikuttaa useamman päivän vielä. Maanantaina saa taas treenata agilityä, joten ei kovin pahasti siltikään ollut jumia. Tänään pidetään ihan lepopäivä, ettei pääse juoksemaan nyt vapaanakaan (kun revittelee kuitenkin aina niin paljon), mutta katsotaan jos viimeistään sunnuntaina pääsisi juoksemaankin pihalla omaan tahtiinsa tai jopa Vertin kanssa Myrskylään. Nyt on vähän pahasti ihanat pakkaset, ja molemmat pojat olis niin vauhdissa jos ne päästäisi vapaaksi.

Halti pääsee kahden kuukauden päästä taas hoitoon, ja Pyryllä menee varmasti kesään tai sen yli..

Ainiin, ja erään lappalaiskoirakeskustelun innoittamana pitää nyt oikeasti hankkia nivelvalmisteita ennaltaehkäisemään agilityn aiheuttamaa rasitusta. Ajatuksena olisi Nutrolin Sportti näin alkuun. Erityisesti Pyryä ajatellen, että sen kanssa voisi sitten hyvällä mielellä harrastaa ja jopa kisatakin ehkä 3-4 vuottakin vielä agilityssä, jos ei tapaturmia satu. Toki lihaskunnosta täytyy pitää huolta vieläkin tarkemmin. 

Pyryhän nyt on 6 vuotta, joten alkoi jo vähän huolestuttamaan että onko tässä enää pari talvea, kun joudutaan ehkä jo lopettamaan kisaaminen. Pyryn kanssa kun kisataankin vain talvikaudella, mutta ehkä se pari vuotta saadaan lisättyä aktiiviseen harrastamiseen vielä Pyryn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti