perjantai 8. heinäkuuta 2016

Maanantain agitreenit

Maanantai satoi koko päivä, joten mentiin hallille treenaamaan, ja vaihteeksi oli sitten 13 astetta lämmintä, eli sunnuntaina oli 2 kertaa lämpimämpää kuin maanantaina. Molemmat porokoirat oli ihan haltioissaan kun pääsivät hallille, ja vielä oli viileää. Halti oli ihan kierroksilla autossa, ja hihkui siellä ihan innoissaan. Olin ajatellut että täytyy varmaan vähän hetsata parille esteelle nyt ton lauantaisen lämpimän treenin jälkeen, mutta se meni niin kierroksilla, että se veti esteitä yksinään heti vapaaksi päästyään hallissa. Uutta rengastakin veti edestakaisin, ja kun piti siirtää sitä, niin piti varoa ettei yksi pieni koira mennyt rengasta siinä samassa. Rimat oli 55 cm, ja ihan hyvä olikin.

Koko rata meni hienosti. Alussa ekan esteen taakse piti jättää tarpeeksi kauas, ja vähän vinoon silleen, ettei nähnyt suoraan puomia. Jos jätin tosi lähelle estettä ja lähelle siivekettä, niin Halti lähti puomille. Pystyin kyllä sitten kauempaa putken puolesta välistä oikealta puolelta kutsumaan, kunhan selkä oli aluksi putkeen/puomiin päin, ja kun Halti ohitti puomin pään, niin pakkovalssilla/persjätöllä ohjasin putkeen ja ehdin seuraavallekin esteelle. 

Kerran Halti meinasi karata ennen aikojaan keinulle, koska oltiin aluksi otettu muutama toisto Haltille uudella keinulla, kuten myös renkaalla. Puomi oli joka kerta ihan älyttömän nopea, varmaan johtuu siitä, että perjantaina hetsasin puomille. Tätä pitäisi muistaa tehdäkin enemmän. Rengas meni joka kerta hyvin, ja olinkin joka kerta reilusti edellä, enkä jäänyt varmistelemaan rengasta. 9-10-esteiden välille olin suunnitellut valssin, mutta siihen en vaan ehtinyt. Ekalla kertaa Haltin kanssa tehtiin takaaleikkaus, ja itse kyllä pystyin takaaleikkauksessa juoksemaan hidastelematta, ja Halti kääntyi hienosti. Seuraavan kerran yritin taas ehtiä valssiin, mutta siitä tulikin persjättö, koska sen ehti nopeasti tekemään, ja onneksi Halti kääntyy helposti. Keinu meni upeasti, ja kepit meni ihan järkyn nopeasti, meniköhän edes kolmea sekuntia. Vauhti oli päällä!

Pyry oli kanssa ihan liekeissä! Sillä oli sen verran vauhtia että vähän yllätyin, ja meinas mun persjättö olla siinä 9-10 esteen välissä aina vähän myöhässä, mutta sain senkin tehtyä ajoissa jo edellisellä esteellä aloittaen. Ennen puomia ja puomin jälkeen hyppyesteillä Pyryn vauhdin takia kaarrokset oli aika isot, ja olisi pitänyt muistaa tehdä vastakäännöksiä, sain aikaiseksi vain rytmityksellä peruskäännöksiä. Pyryn kanssa tehtiin vielä namialustalla vauhtisuoraa putkien kautta, ja silleen että Pyryn rakas rengas oli matkan varrella.

Treenien loputtua käytiin vielä Haltin kanssa treenaamassa pussia, siten että oli hyppy  - pussi. Eka ehti jo ilman vauhtia käydä pussin itsekseen, ja sitten vauhdin kanssa ja palkka lensi aina reilusti eteen. Tosi hyvä. Kaikkein parasta oli näissä treeneissä että kouluttajan koira treenasi samassa (melko pienessä) hallissa keppejä ja putkia ja muutamien metrien päässä, ja se ei häirinnyt ollenkaan Haltia, eikä Haltia kiinnostanut ollenkaan lähteä katsomaan pientä shelttityttöä. Haltia kiinnosti vaan nakit J Tuli molemmille hyvää häiriötreeniä, kun Halti teki keinua, kun toinen koira tuli vastaan kepeillä, ja tehtiin myös puomiakin yms, eikä huomio herpaantunut kertaakaan. Kyl toi Halti on vaan helppo omalla tavallaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti