lauantai 9. heinäkuuta 2016

Agiepiksissä!!

Torstaina käytiin agiepiksissä omassa seurassa (Agi-Kotkat) Heinlahdessa. Ilma oli vähän pahaenteinen, säätiedotus oli luvannut sadetta, mutta onneksi aika vähän satoi hetken.

Käteistä rahaa oli rajallisesti, joten ilmoitin Pyryn möllihyppärillä (motivointikisatreeniksi) ja Haltin möllihyppärille sekä kisaavien radalle. Kisaavien ratana oli Agirodun Open Class-rata (ainakin melkein). 

Pyrystä ei oikein pystynyt sanomaan, että lähteekö se radalle mun kanssa vai ei, se oli niin nenä kiinni maassa, ja jumitti useammassa kohtaa ihanissa tuoksuissa. Että jee.. Pyry oli Haltin jälkeen, ihan sen takia että Halti ei mene liian kierroksille ja Pyryllä olisi ehkä enemmän motivaatiota. Tosin voisihan sitä antaa Haltin vetää kierroksiakin aina välillä, ja katsoa miten lähtee ja pysyykö hallinnassa, ehkä on turhan matalassa vireessä muutenkin treeneissä ja kisoissa. Pitäisi sitä hetsausta vaan harrastaa..

MÖLLIHYPPÄRI

Hyppärillä vaikein kohta oli 5-6-esteen ohjaus, mitä joutui miettimään pidempäänkin.

Haltin kanssa, meni ööh..no, yritettiin kovasti mennä ainakin samaan suuntaan suurimman osan radasta. Olin päättänyt rohkeasti tehdä persjättöjä yhden kouluttajan innottamana samoin kuin Pyryllä, mutta ei se vaan mennyt ihan helposti. Persjätöissä Halti lähti aina esteen ohi, ja olisi varmasti takaaleikkauksilla mennyt paremmin. Ja pitää sitten harjoitella myös niitä persjättöjen tekemistä ja palkkaamista oikeaan käteen tulemista.

8-putken jälkeisen esteen jälkeisessä persjätössä näkyy (verrattuna Pyryn videoon), että ehdin Pyryn kanssa paljon etenemään paljon pidemmälle tekemään sen persjätön, kun Halti taas oli nopeammin selän takana, ehkä se oli se suurin ongelma, että olisi pitänyt ajoittaa aikaisemmin jotta olisin onnistunut persjätöissä.


Mutta, päästiin sijoille 50 virhepisteellä :D, pari hyllyä, kieltoa ja 5-pisteitä.

Pyry meni ihan jees vauhdilla, tosin lämpötila oli 14 astetta, joten oli enempi porokoiran ilma kuin normikesäpäivänä. Pyry oli kisan ulkopuolinen, koska oli kisaava mölliradalla, mutta taisi oikeasti voittaa radan..


KISAAVIEN RATA

Kisaavien rata oli siis se Agirodun Open Class-rata, mutta vähän erilainen se oli kuin etukäteen saatu ratapiirros. Ihan hyvä oli tämäkin. Tästä ei valitettavasti saatu videota, olis ollut kiva katsella jälkikäteen miten se oikeasti meni..


Haltilla mietin, että miten Halti osaa mennä kepeille muurin jälkeen, kun ei näe keppejä kuin vasta hypättyään muurin. Hyvin se meni, tosin kepeillä oudosti Halti ehti haistelemaan yhtä kohtaa maassa, mutta jatkoi hyvin keppejä samasta kohtaa melkein heti. Toinen kohta oli A-esteelle vienti, että kummalta puolelta ohjaan. Jos olisin ohjannut A-esteen oikealta puolelta (menosuunnasta katsoen), niin Haltilla olisi ollut myös puomin ylösmeno näköpiirissä, ja olisi ollut mahdollisuus että Halti olisi lähtenyt puomille. Ohjasin A-esteen vasemmalta puolelta, ja päällejuoksu 11-putkeen. Loppu oli aika helppoa, kun Halti kuitenkin hakee hyvin kontaktiesteille, joten pystyi ottamaan aina välietapeiksi kontaktiesteet. Puomille olisin voinut käskeä ennen estettä, nyt muistin vasta puolessa välissä estettä sanoa sen "kii".

Parissa kohtaa jäin vähän liikaa ihailemaan Haltin menoa. Keppien jälkeisen esteen jälkeen jäin ihailemaan hienoa irtoamista, että meinasin unohtaa mennä tekemään valssin 7-esteelle. Samoin 11-esteelle tosi hyvän irtoamisen jälkeen meinasin taas jäädä ihailemaan, kunnes muistin taas liikkua eteenpäin. Jos olisin liikkunut määrätietoisemmin, niin varmaan olisi ollut parempi ratakin.

Hyvä rata se silti oli, nimittäin voitettiin kisaavien rata maksi-luokassa! Aika mahtavaa! Palkinnoiksi tuli yhteensä pari karkkipussia ja pari puruluuta, jotka koirat pääsivät kotona jakamaan, JES!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti