torstai 9. heinäkuuta 2015

Tokotreenit maanantaina

Maanantaina käytiin Heinlahdessa uudessa omatoimitokoryhmässä treenaamassa. Se koostui Agi-Kotkalaisista tokoilijoista. Ihan kivaa vaihtelua, ja vähän eri koiria. Halti reagoi taas vieraisiin koiriin ja kesti hetki (siis ihan 5 min) että keskittyi tekemiseen.

Haltin kanssa tehtiin perusasentoa vähäisen ja liikkeestä seisomista ja maahanmenoa nopealla tahdilla peruuttamalla. Pyryn kanssa harjoiteltiin seuraamisen peruuttamista, kaukokäskyjä (lähinnä AVO + maasta seisominen ja seisomisesta maahan).

Sitten tehtiinkin ryhmätreenejä. Paikkamakuussa oli Pyry mukana, ja hetken olin näkyvillä, kun oli vieraita koiria (uroksia), ja en ollut varma että kuinka varmoja niiden paikkamakuut oli. Pyry vinkui pienesti, mutta korjasi käskystä. Hetken olin piilossa. Sitten tehtiin myös paikkaistuminen yhdessä, ja Pyryn laitoin istumaan hyvin pystyasentoon ja jätin pelkällä "istu" käskyllä. Hyvin istui sen reilun minuutin verran.

Vaihdoin koiraa, ja otin Haltin kun alettiin pujottelemaan. Haltilla oli tietty vaikea keskittyä, kun otin sen tuohon tilanteeseen suoraan autosta. Kuitenkín osan ajasta seurasi ihan hienosti. Paha vaan, kun siinä vieressä oli lähellä A-este, niin sinnehän Halti yritti aina ohi mennessä kontaktia tekemään.

Tehtiin vielä kujana luoksetulo. Eli toiset koirakot oli kujana ja koirat teki luoksetuloa kujan läpi. Itse en uskaltanut Haltin kanssa tehdä koko kujaa, vaan aloitettiin luoksetulo viimeisten koirakkojen kohdalta. Hyvin keskittyi ja tuli täysiä luokse. Pyryn  kanssa en uskaltaisikaan tällaista tehdä vieraiden urosten kanssa ollenkaan. Ehkä vain todella kilttien ja tosi epä-urosmaisten kanssa, joista Pyry ei voi mitenkään provosoitua.

Treenien lopuksi Pyryn kanssa harjoittelin VOIn luoksetuloa. Eli koira jätetään maahan makaamaan, siitä luoksetulo, seisominen ja sivulletulo. Aluksi harjoiteltiin pelkästään maasta sivulletuloa, koska sitä ei olla juurikaan tehty. Kun otin 30 metrin päästä, niin Pyry ei ekaa käskyä edes kuullut/tajunnut. Sitten kyllä tuli hyvin, ja lisäksi lopuksi tehtiin pysäytyksiä, mitkä onnistui hyvin. Pitäisi antaa maahanmenossa joku aktivoivampi käsky, jotta Pyry tietää että kohta pitää lähteä juoksemaan. Pelkkä "odo" jättökäskynä ei ehkä riitä, ellei Pyry opi nyt suoraan muutamalla treenikerralla sitä yhteyttä maahan + odo -käskyillä. Pyryllähän "odo" on kyllä jättökäsky, jolla kerron, että Pyryn tulee odottaa seuraavaa käskyä lähteä liikkeelle, kun taas "paikka" käsky tarkoittaa että liikkua saa vasta kun olen sen sivulla takaisin, ja annan käskyn perusasentoon.

Ihan kivat reenit, ja kun ei ole enää mitään tulospaineita ennen sääntömuutosta, niin treenaaminen oli oikeasti kivaa ja rentoa, eikä tarvinut treenata mitään erityistä, vaan pystyi tekemään mitä tuli mieleen.

Muut viikon treenit ovat jääneet huonojen ilmojen vuoksi. Ollaan tehty jotain kotona, käyty vähän eri paikoissa lenkillä, ja tänään käytiin eläinlääkärissä hengailemassa, kävelemässä rannassa ja laitureilla, ja käytiin mummolla juomassa vettä, kun oli niin painostava ilma. Eläinlääkärissä molemmat kävivät vaa'alla, Halti oli 17,7 kiloa ja Pyry 24,2 kiloa. Pyry kai voisi olla vähän kevyempi. Haltista en ymmärrä miten se on noinkin painava niin pieneksi pennuksi. Hoikka se kuitenkin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti