keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kaupunkikävely

Tänään käytiin Haltin kanssa Loviisan keskustassa kävelemässä. Oli se vähän jännää pikkukoiran mielestä. Rohkeasti se kulki mukana häntä pystyssä, ja ihmetteli pyöräilijöitä, kävelijöitä, autoja, busseja, ihmisten puhetta jne.. Olisi halunnut tavata kaikki vastaantulevat ihmiset, ja aika monta tapasikin, kun kaikki vastaantulijat ihastuivat pentuun ensi silmäyksellä.

Yksi koirakin ohitettiin, ja sitä piti pari kertaa haukkua, mutta tosi hyvin keskittyi minuun kutsuttaessa, ja unohti heti toisen koiran. Suulla naksautettavaan ääneen ja nimeltä kutsuun Halti reagoi todella hyvin kaikessa hälinässä, ja söi hyvin nameja silloinkin. Suuri ero Pyryyn, joka häiriöherkkänä ei pystynyt vuodenkaan ikäisenä syömään mitään, jos yritti vaikka kaupungilla tehdä sen kanssa jotain.

Kyllä sitä kuitenkin jänskätti jonkin verran, kun ravisteli turkkiaan parisen kertaa kävelyn aikana.

Enemmän pitäisi tosiaan käydä kävelemässä kahdestaan Haltin kanssa kaupungilla, meilläpäin ei tälleen syksyllä näköjään kulje oikein ketään missään. Kesällä kyllä liikkuu pyöräilijöitä, kävelijöitä, rullaluistelijoita ja koirakkoja, mutta nyt meidän kävelylenkeillä ei ole kertaakaan kävellyt edes yhtään ihmistä ohi ja tuolla Krouvintien hiekkatiellä ei ole kertaakaan tullut edes autoa vastaan. Pyryn kanssa pidempiä lenkkejä kävellessä on ollut myös todella hiljaista. Onneksi osa kävelyreitistä menee kävelytiellä, ja vieressä on asfalttitie, jossa sentään kulkee autoja ja rekkoja paljon.

Pennulle tuli ihan nälkä mokomasta kaupunkireissusta, kun melkein ensimmäisenä oli keittiössä ruokakupin alapuolella odottamassa, että nyt pitäisi saada ruokaa. :)

Ja Halti nosti tänään ekaa kertaa jalkaansa pissatessa! Ja oikein korkealle! Kyllä se mallia katsoo Pyrystä, katsotaan kuinka aikaiseen se alkaa pysyvästi nostaa jalkaa.

Aina kun Halti pissaa johonkin, niin Pyry käy nykyään pissaamassa siihen päälle. Ilmeisestikö peittelee pennun hajua (villieläimiltä?). En tiennyt että uroskoiratkin tätä tekee. Pyryhän ei normaalisti pentukoirien pissoja merkkaa, vaan pelkästään aikuisten koirien kohdalla.

Halti on oppinut ilmeisesti (ainakin vähäksi aikaa) väistämään Pyryä ruokakupilla ja puruluulla. Se ehti saamaan tänään vähän kovemmin palautetta jostain puruluusta ennen kuin ehdin edes reagoida, ja sen jälkeen ei ole mennyt yrittämään Pyryn ruokakupillekaan (oon pyrkinyt muutenkin pitämään Haltin pois Pyryn läheltä sen syödessä ettei saa pahemminkin köniin ja että toinen saa ruokarauhan - meinaa meinaan alkaa kiertämään Pyryä ja sen kuppia kuin piraija sen jälkeen kun itse on ehtinyt ensin syödä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti