keskiviikko 27. syyskuuta 2017

LSK:n agilityn seuranmestaruuskisat

Loviisan Seudun Koirat ry:n seuranmestaruuskisat pidettiin Ruukissa. Hyvä Pyrylle, kun ulkokisoissa se tosiaan ottaa enemmän häiriötä. Nyt se oli lähestulkoon normaali. Haltille oli selkeästi vähän jännää, kun oli vähän tilaa ja paljon vieraita koiria ja vähän kiire.

Rimat oli 50 cm, jee! Tää oli positiivista! Tietty muuttuuhan ne rimakorkeudet vuoden alusta siten, että se 50 cm on matalin maksikorkeus.

Olisin halunnut ilmoittautua siten, että Halti on ekana ja Pyry tokana. Nyt kuitenkin Pyry oli valmiiksi laitettu ekaksi, ja huomasin kyllä että on vaikeampi päästä Pyry-moodista Halti-moodiin. Selkeästi mun keskittymiselle on parempi että Halti on ekana. Ja tietty Pyryn kanssa juoksemisen jälkeen oon niin puhkijuossut, että ei meinaa riittää samantien energiaa Haltille.

Hyppyrata:


Pyryn kanssa lähdin juoksemaan lähes samaan aikaan, ja sain aika hyvän vauhdin Pyrylle. Oli kiva että oli useampi suora putki, Pyrylle helpompi edetä. Nollalla loppuun asti.

Halti taas alkoi jännittämään vähän heti aidan takana olleita vieraita koiria, etenkin kun oli näkyvillä siinä. En kyllä kunnolla muistanut jättää odottamaankaan varmastikaan, mutta varmaan myös jännitti sen verran muita koiria, ettei pystynyt jäämään paikalleen, vaan varasti lähdössä, mä en ehtinyt sitten tarpeeksi pitkälle vastaanottamaan, ja lopputuloksena en just ehtinyt ohjaamaan 5-esteelle, vaan Halti lähti valikoimaan, ja hyppäsi viereisen esteen. Siitä korjasin takaisin oikealle esteelle, ja loppu oli ihan kiva, paitsi 10-11-esteiden välillä tuli ihan järjettömän laaja kaarros. Loppu meni hyvin, ja tuli muistaakseni 10 vp 5-esteen hylystä.

Agirata:

Agirata oli Pyrylle kökömpi. Hyvin sain Pyryn jätettyä odottamaan, jotta pääsin ohjaamaan 2-esteelle. Pyrylle se kökkö kohta oli 5-7-putket. Ei siinä mitään että joutuu menemään yksi mutkaputki, niin joutui menemään sellaisen toisen kerran ja kolmannenkin, ja huomasin että Pyry hidasti vauhtia aina vaan enemmän putkilla. Ei oo sen leppari, ja onhan se sillä hankalampi este suorittaa sen ryhdin vuoksi.. Putkien jälkeen päästiin taas vauhtiin, ja puomin kontaktikin meni esimerkillisesti. Taas oli pari typerää putkea, mutta sitten päästiin luukuttamaan loppusuora, ja suora putki pelastaa Pyryn motivaatiota. Pyryllä jälleen nolla.

Haltin kanssa ehdin harjoitella paikallaoloa vähän ennen omaa vuoroa, ja se sujui nyt hyvin. Ajatuksella jätin Haltin lähtöön, ja juoksin oikeaan paikkaan ja vapautin, normirutiinien mukaisesti. Eniten mietin miten 6-7-putket, ettei Halti lähde irtoamaan 6-putkelta hyppyesteelle. Tää sujui aika hyvin, kun vähän tein putkijarrua, ja jäin putken ulkopuolelle tekemään ohjausta. 7-putkelta olin tosin huolimaton, ja en ottanut kunnolla mukaan, joten Halti ehti käymään puomin kautta, josta HYL = 10 vp. Siitä jatkettiin ja 11-esteelle tein vastakäännöksen, jotta Halti ei ehdi katselemaan A-estettä siinä edessä.

Puomilla tein persjätön, mutta olisi pitänyt vähän varmistella/hidastaa persjätön jälkeen. Vapautin myös liian ajoissa siten ettei Halti ehtinyt pysähtyä kunnolla ja vähän hyppäsi. Osui kyllä kontaktille, mutta tuomari ei nähnyt sitä. Loppu oli kiva juoksukilpailu, ja A-esteellä Halti otti hyvin konktaktin. Vähän siihen yläkulmaan, mutta otti kuitenkin selkeästi. Eli yhteensä 15 virhepistettä. Vähän siis jälleen huolimattomuusvirheitä Haltin kanssa.

Pyry ansaitsi kahdella nollaradallaan seuranmestaruuspronssia, joten ei turha reissu! Olipa vaikea ottaa kuvaa Pyrystä, kun se vahti Nekulta ja Haltilta palkintoja, ja ilme oli kokoajan sellainen "uskallakin tulla mun ruoille"-korvat luimussa.


Koirat jotain kiihkoili siellä lenkiltä tullessamme yhdelle nartulle, ja ottivat ilmasta sulotuoksuja, ja Pyryllä meni ihan kuppi nurin, ja alkoi rähisemään myös Haltille. Onneksi Halti ei vastaa noihin rähinöihin, eikä siitä tullut sen enempää, mutta Pyry ihmeellisesti on kiihtyillyt jotenki ylipaljon. Muuten se on rauhallinen ja ystävällinen, mutta kiihtyessään on ollut jotenkin extra-aggressiivinen lähimmälle kohteelle. Edellisellä viikolla oli kiihkoillut hirven vuoksi, ja sen jälkeen ei ollut nollannut vaan jatkoi samalla kiihkolla vieraalle urokselle rähisemistä kun tuli vastaan (en ollut minä lenkittämässä). Ehkä se ongelma on jotenkin se, että sen hermorakenne ei oikein kestä kiihtymistä tms.. voisko ikä tuoda sellaista tai sitten sillä on jotain muuta menossa.

Olen varannut molemmille hieronta-ajan, Pyryllekin etenkin noitten kiihtyilyjen vuoksi ja toisaalta Halti on niiden keskinäisissä leikeissä aika paljon törmäillyt Pyryyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti