sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Vikat perjantain agitreenit

Perjantaina oli viimeiset viikkotreenit kyseisessä ryhmässä ja lokakuun alkaessa jatketaan tiistaina. Tuntuu kyllä tosi helpottavalta, jotenkin perjantai on ollut tosi huono treenipäivä mulle.

Treenirata oli mielenkiintoinen, ja sen suorittamiseen oli paljon eri vaihtoehtoja.
Haltin kanssa 5-esteen takaakierto ei onnistunutkaan heti ekalla kerralla. Tekijänä oli oikeastaan toi muuri, mikä esti näkyvyyden seuraavan esteen ohjauksella, ja pelkkä mun takaa-käsky ei auttanut, kun oma liike ei ohjannut takaakiertoon ja lisäksi ohjasin vähän huonommin, kun oletan Haltin hakevan takaakierron. Tuollaisessa kohtaa pitää ohjata tarkemmin. Keppejä Halti ei löytänyt, ohjasin oikealta puolelta puomia, eli tuossa kohtaa Halti joutuu tekemään laukanvaihdon, mutta noin yleensä se on osannut tuon tyyppisen ohjauksen ihan hyvin, nyt meni vaan suoraan ohi. Sitten kun kerran näytin kepit sille, niin se haki hyvin kepit puomilta.

Alkuperäinen suunnitelma esteille 8-13 oli se, että 9-esteelle valssi, ja lähetys putkeen 10 (koska Halti irtoaa tosi hyvin), ja itse juoksen toiselle puolelle kuvan alapuolelle) ohjaamaan 11-putkeen ja 11-putkelta 12-putkelle leieröimällä, ja siitä ehdin hyvin ohjaamaan 13-14-esteille (14-esteen jälkeen valssi).

Kokeiltiin ensin kuitenkin toista suunnitelmaa, jossa 9-esteeltä 10-putkelle pakkovalssilla (japanilaisella), leieröinnillä lähetys 11-putkeen ja lähetys 12-putkeen ja yritys juosta lähemmäs puomia lähettämään 13-esteelle. Vain kerran sain Haltin hyppäämään 13-esteelle tosi vahvalla kääntävällä ohjauksella, mutta muuten ei vaan tuntunut onnistuvan, kun Halti suuntasi mun suuntaan, ja mä oli puomin toisella puolella. Jälkeenpäin ajateltuna tosiaan ei ole aikaisemminkaan onnistunut puomin leieröinti silleen, että hypylle pitäisi irrota. Tätä voisi harjoitella hypyn takana olevalla palkalla enemmän.

Kuitenkin sen verran monta kertaa yritettiin, eikä onnistunut, ja Halti alkoi väsymään, niin en nähnyt mitään mieltä toistaa harjoitusta sellaisenaan. Siinä olisi pitänyt saada tauko, jotta olisi pystynyt molemmat latautumaan. Kokeiltiin sitten sitä ekaa suunnitelmaa, ja se onnistui kerrasta (johtuen siitä ettei tarvinut irrota kuin putkiin. Tässä erityisesti pelasti Haltin hyvä irtoaminen, kun pystyin sen irrotessa putkeen hyvin juoksemaan oikeaan paikkaan ohjaamaan. Se oli Haltille parempi vaihtoehto tuollaisessa kohdassa, ja sitten pitäisi harjoitella vaan tuota toista kohtaa jossain omatoimitreeneissä ajatuksella.

Pyryn kanssa suunnitelma olikin sitten aivan eri, kouluttaja keksi aika hyvin tämän (itselle ei tullut mieleen). 10-esteelle pakkovalssilla (japanilaisella), ja siitä lähetys 11-putkelle, ja heti lähetyksen jälkeen (ennen kuin Pyry edes on putkessa) piti lähteä juoksemaan 12-putken myötäisesti puomin toiselle puolelle ja olin jo lähempänä puomin ohitusta (silloin kun olin kartalla ja ehdin lähtee heti juoksemaan) kun pystyi käskyttämään Pyryn seuraavaan putkeen. Tiukkaa teki ehtiä persjättöön 12-putken jälkeen, joten teinkin sitten 13-esteen jälkeen takaaleikkauksen ja 15-esteelle poispäinkäännöksen ja toimi tosi hyvin. Ihan yllätyin kuin luontevasti se onnistui Pyryn kanssa. Tää toimi tosi hyvin Pyryn kanssa, ja sopivasti putketkin oli sen verran suoria, ettei ne hidastaneet edes Pyryä, vaan sillä oli aika kiva vauhti. Yhdellä kertaa puomille käskytin tosi tiukasti (kun tein persjätön siihen), niin Pyryhän pysähtyi niin tosissaan, ettei pienestä käden heilautuksesta enää liikkunutkaan puomilta vaan tuli vasta selkeästä vapautuksesta. Tosi hieno.

Nämä nyt vaan 'notes to self' tyyppisesti, jotta muistan sitten joskus palata tähän.

Treenimuistio:

  • Muista ohjata ajoissa takaakiertoon ja kunnolla (Pyryn kanssa voisi harjoitella jo aikaisemmin lähettämistä ja itse irtoamista takaakierrosta)
  • Harkitse Haltin kanssa kumman puolen leieröinti on mahdollisempi
  • Treenaa A-esteelle sivuttaisirtoamista

Tämä oli siis sitten viimeinen perjantai-agi, ja ensi viikosta tiistaisin treenit ja uudet kouluttajat. Tiistai tuntuu tosi hyvältä päivältä, en ole enää viikonloppukoomassa, enkä vielä perjantaikoomassa. Perjantaisin ei kyllä aivot toimi niin yhtään, ja tekee mieli olla vaan löhöämässä siideri kädessä sohvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti