tiistai 24. lokakuuta 2017

Viikonlopun treenit ja kisat

Lauantaina käytiin lappalaiskoirien agitreeneissä,

 ja Haltin kanssa treenattiin radan lisäksi A-esteen kontaktia kehikon yläosalla ja ilman (tosi hyvät) ja muurin toivoin myös radalle, että tulee treenattua sitä. Radan muistamisessa rataantutustumisessa mulla oli taas ongelma, kun mentiin sama kohta monta kertaa, mutta selvisin sitten lopulta hyvin. Ehkä välillä ihan hyviä nää muistipelit, etenkin kun radassa ohjauksissa ei ole niin paljoa muistettavaa.

Lisäksi treenattiin sitten myös keinua ja puomia, ja keppien jälkeistä valssia ja persjättöä ja puolen vaihtoa ennen keppejä. Tosi hyvät treenit. Ekalla kierroksella Halti taas liukasteli tosi paljon, kuivasin enempi tokalle kierrokselle sen tassuja, ja se ei sitten enää silleen liukastellut, eli joko auttoi, tai sitten Halti alkoi löytämään itse tuntumaa ja tottumaan alustaan. Harmillisen liukas kyllä muuten toi alusta. Rimat Haltilla 55-60 cm.


Sunnuntain agikisat Sipoossa

Kerrankin oli maksien radat heti aamusta, joutui oikein heräämään aikaisin. Itse kyllä olin ehkä paremmassa terässä nyt aamulla, kun ei ole koko päivää aikaa odottaa ja miettiä ratoja. Tosin muuten kyllä inhoan vapaapäivänä aikaisin heräämistä.

Pyry sai jäädä kotiin lepäämään ja Halti oli vain mukana. Oli muuten niin rentouttavaa liikkua Haltin kanssa, kun se käyttäytyy niin nätisti, ei välitä muista vastaantulevista koirista tai ihmisistä eikä jumita pissoissa niin kuin Pyry. Kyllä Pyrykin ohittaa nätisti yleensä kisapaikoilla muut koirat, mutta sen kanssa pitää olla kuitenkin kokoajan tarkkana ja ennakoida, jos se näyttää noteeraavan jotenkin enemmän jonkun koiran. Ja siis jos on juoksutuoksuja, niin sehän on tosi rasittava, kun se etsii hajuja, se etsii narttuja, ja kiihkoilee uroksille, jos ne on liian provosoivia. Mutta nyt oli niin ihanan rauhallista ja levollista Haltin kanssa, ja itse olin tosi hyvällä fiiliksellä.

Halti oli ekalle radalle odotellessa tosi hyvässä kontaktissa minuun, ja normaali. Jotain outoa oli viime kisoissa Kotkassa, koska se ei normaalisti siten käyttäydy, että keskittyminen herpaantuisi. Mutta ehkä siellä oli joku tosi vahva juoksuhaju, että Haltikin reagoi.

Tuomarina oli Tóth Ágnes, ja olipa tehnyt kivat radat. Rimat oli varmaan 60 cm enintään, en huomannut taaskaan katsoa tarkemmin.


Oli useampi kohta joissa olin epävarma. 2-Putkeen lähettäminen vastaavassa kohtaa aiemmissa kisoissa veti puomille. 5-putkelta kepeille vähän jännitti, kun 8-este oli niin lähellä ja oli tosi vähän tilaa juosta kepeille. Ja vähän olin kahden vaiheilla 7-8-esteiden ohjauksessa. Tarkoitus oli tehdä siis vastaanotto 7-esteelle ja persjättö 8-esteelle ja siitä vaan ns. niisto.  Vähän mietin, että jos olisin antanut Haltin mennä uloimman siivekkeen kautta. 11-12-esteillä piti olla tarkka, ja 15-16-esteille suunnittelin valssin.

2-putkeen lähettäminen meni tosi hyvin, ja hyvin ehdin vaihtaa persjätöllä puolen ennen keinua. 4-esteelle valssi ja juoksin suoraan kepeille ottaen vastakädellä (tai ainakin se oli tarkoitus jos siltä ei näyttänyt), ja ehdin hyvin vastaanottamaan kepeille. 8-esteellä mulla tuli sitten ajatuskatkos ja unohdin radan, eli miten se este piti suorittaa. En tehnyt persjättöä siihen, ja Halti kielsi esteen (en ole varma tuliko kieltovirhettä). Sain Haltin kuitenkin oikealta puolelta hypyn yli, ja jatkettiin. Puomilla hyvä 2on2off, ehkä vähän hidas. Hyvin ehdin valssiin 11-12-esteiden väliin ja Haltilla tuli tosi hyvä linja. Sitten mulle tuli 13-esteeltä eteenpäin joku hirveä kiire mukamas, ja menin tekemään 15-16-väliin persjätön sen harjoitellun valssin sijaan, ja eihän se Halti sillä kääntynyt, ja tuli pituuden sivupystykeppien välistä, ja siitä taisi tulla HYL. Olisikohan ollut vaan parempi olla vaihtamatta puolta, koska kiirehän ei olisi ollut... mutta loppu hyvin, ja tosi kivalta radalta tuntui, vaikka itse töppäilin parissa kohtaa.

Sitten lähdettiinkin kävelylenkille ratojen välillä, ja takaisin tullessa Halti alkoi nuolemaan ja nakertamaan oikeaa etujalkaa, lähinnä päällipuolta. Useamman kerran pysähtyi tekemään sitä ja pari kertaa yritin katsoa, että jäikö sinne jotain kiinni enkä löytänyt mitään. Halti alkoi pysähtymään ja  kääntämään rannetta siten, että anturapuoli oli ylöspäin, ja sitten piti taas katsoa, ja sain kipureaktion (alkoi vinkumaan) kun kävin läpi varpaita. Vein Haltin autoon ja yritin väännellä ja käännellä ja sain vinkaisun taas. Pyysin tuttua eläintenhoitajaa samoista kisoista katsomaan tassua, ja hän sai oikean etutassun "etu"varpaasta kipureaktion siitä päälipuolelta ja kävelyttäessä liike oli epäpuhdasta.  Eli toinen rata oli joka tapauksessa peruttava, ja lähdettävä kotiin. Mä olin ihan epätoivoinen, että nytkö mulla on kaksi koiraa kohta sairaslomalla ja kipulääkekuurilla. Hetki meni vielä kisapaikalla, ja sitten lähdettiin itseasiassa äidin synttäreille Kotkaan suoraan, joten Halti sai levätä vajaa parisen tuntia autossa. 

Äidin luona ei tullut enää mitään kipureaktiota, ja Halti liikkui ihan fine. Pidin Haltia kuitenkin vähän enempi levossa, mutta en saanut enää mitään kipureaktiota sunnuntai-illalla enkä maanantaina vaikka kuinka vääntelin varpaita. Ja Halti on ollut ihan normaali. Päätin kuitenkin pitää levossa, eikä mennä viikkotreeneihin. Varmaan lauantaina mennään lappalaiskoiratreeneihin, jos ei mitään ihmeempää tässä tapahdu eikä mitään oireilua näy.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti