torstai 14. syyskuuta 2017

Kisanomaiset agitreenit

Vedettiin porukalla kisanomaiset agitreenit Ruukin hallilla. Tehtiin Petteri Kermisen kaksi 2-luokan rataa, ja oli ihan kiva tehdä tuollaista suoraa juoksupätkää, vaikka etenkin se agirata ei ollut ihan helppo, tosin ratapiirroksesta poiketen, meillä oli vähän pidemmät estevälit.. Rimat 55 cm.

Tässä Haltin hyppyrata, eka kierros, 33s:


Otettiin aikaa, ja ajanottaja sanoi, että Haltilla olisi ollut aika jotain 39s ja Pyryllä 38s.. mietin kyllä että mitä ihmettä, että Pyry oli nopeampi kuin Halti, että mitähän mä olen siellä löysäillyt (etenkin kun Halti ohitti pari estettä kun en ollut ottanut kontaktia siihen), ja päätin ottaa toisen kerran Haltin kanssa tarkemmin mukamas ja tuli nopeampi aika. 

Videolta jälkikäteen katsoessani kyllähän se Halti on 5 sekuntia nopeampi jo ekalla radalla, ajanottajalla tuli varmaan joku kämmi. Toka kerta Haltin kanssa oli kuitenkin 1 sekunnin hitaampi kuin eka (johtuen että oikeasti otti kaikki esteet matkan varrella), radan perällä olevaan putkeen lähetin aikaisemmin kyllä, mutta 3-4-esteillä tuli liian tiukka käännös ja Halti vähän kai liukastui.. Vielä kun osaisin linjata noille käännöshypyille..

Pyryn hyppyrata, 38s:Ja Haltin hyppyrata, toinen kerta, 34 s


Sellainen huomio tuli treenikaverilta, että Halti hyppää (edelleen) pussista ylöspäin. Tälle pitäisi kyllä tehdä jotain taas. Tähänhän kiinnitin huomiota jo silloin kun aloitettiin pussin treenaaminen, kun jo silloin pomppasi, ja palkkailin aina eteen ja alas heti pussin jälkeen. Täytyy tehdä samaa treeniä siis. Samoinhan Pyry tulee pussista melko pystypäin, mutta se muutenkin suorittaa tosi ryhdikkäästi. Ehkä sillekin vois palkkailla alaspäin.

Sitten oli agirata, jossa molempien kanssa tuli säätöä.. Mä oon itseasiassa tehnyt tän radan treeniratana ennenkin, mutta siltikään ei onnistunut kerralla.

Haltin kanssa tuli aivan sama ongelma kuin aiemminkin, A-esteen jälkeisen putken jälkeinen elämä on mysteeri. En saa ohjattua sitä hypylle ja oikeaan putkeen, joku linjauksessa tai mun sijainnissa mättää. Onnistui kyllä sitten, kun treenasin jälkeenpäin. Loppu oli ihan kiva.. Paitsi A-esteen kontaktin se loikkasi..

Haltin agirata:


Pyryn kanssa mietin pitkään, miten ohjaan puomilta A-estettä edeltävälle esteelle, enkä löytänyt varmaa tapaa, joten siihenhän epävarmuuteen se kosahti (+ huomasin että mun kengännauhat oli auki, joten tuli A-esteeltä loppu rata vähän himmailtua juoksemisen kanssa). Yritin siis poispäinkäännöstä, mutta Pyry haki takaakiertoon. Muuten ihan ok.. 

Haltin kanssa myös harjoittelin tuota puomilta A-esteelle kohtaa takaaleikkauksin (liian tiukka käännös leikkauksille) ja sitten samalla tavalla kuin Pyryllä poispäinkäännöksellä, joka toimi Haltilla ihan järkyn hienosti. Se olisi pitänyt saada videolle! Pyryn kanssa pitäisi ehkä noita tehdä enemmän. Pyryn kanssa en viitsinyt toistella näitä, koska oli aika lämmin päivä ollut ja lämmin halli, ja sillä vauhti hidastuu helposti silloin.

Pyryn agirata:


Sit olis perjantaina viikkotreenit, jossa Pyry saa tehdä enempi treeniä, ja Halti toivon mukaan A-este-treeniä, koska loikkasi nyt pariin kertaan A-esteen turhan ylhäältä. Pitää vahvistaa nyt enempi taas sitä. Muuten jätetään Haltilla treeni lyhyemmäksi, kun sillä on kisat Porvoossa sunnuntaina. Mennään kolmelle radalle, tuomarina Vesa Sivonen..

Nyt on jostain syystä molemmilla pojilla vähän hormonit hyrräämässä, Halti yrittää tanssahdella Pyryn päällä, kun se makaa jossain lattialla, ja Pyry nuolee Haltin korvia normaalia enemmän. En edes tiedä että onko meilläpäin jotain juoksuja alkamassa, vai oliko Ruukissa jotain niin ihanaa, että se kestää mielessä monta päivää. Lisäksi Haltin on terrorisoinut lelujen kanssa kaikkia, etenkin Pyryä, ja riehuu sisällä, ja ulkona kantaa lelua mukana..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti