maanantai 18. syyskuuta 2017

Perjantain viikkotreenit

Perjantain rataan oli kyllä ympätty niin paljon kaikkea (ahtaita estevälejä, putkiin lähetystä, vastakäännösten paikkoja), että oli aikalailla vääntöä.. Pyrylle vähän huono rata, kun se ei päässyt oikein missään vaiheessa kiihdyttämään, vaikka alussa menikin ihan hyvin. Tuollaisella radalla on vaan vaikeampi saada sen motivaatiota pysymään, vaikka kuinka palkkaisi usein.


Ensin tein Haltin kanssa, ja sen kanssa tein vain A-esteelle asti (ihan hienosti meni ja hienosti irtosi putkeen 4 yms sain tehtyä ajoissa kaikki ohjaukset). Ja sitten treenattiin oikeastaan A-esteen juoksaria ja puomia, ja pyrin pitämään treenin tarpeeksi lyhyenä, kun sunnuntaina oli kisat. A-esteellä treenattiin molemmin puolin alasmenokontakteja (toisella puolella vain kehikon yläosa), ja meni ihan ok. Jossain vaiheessa alkoi hyppäämään taas liian ylhäältä (sillä puolella jolla ei ollut kehikkoa), mutta sitten taas vedättäessä otti hyvin. Hyvä oli päästä treenaamaan.

7- ja 17-esteiden (A-esteen) jälkeen tein valssin, joka oli aika hyvä. Kokeilin Pyryn kanssa myös persjättöä, niin toimi sekin (paremmin).

Pyry taas kolmannelta esteeltä suuntasi puomille, sitä ollaankin ihan mukavasti treenattu, joten Pyryn mielestä siitä on tullut kiva este, jonka kontaktilta saa palkkaa. Ihan kiva, että oon saanut Pyrynkin opetettua oikeasti tarjoamaan sitä kontaktia. Tähän kohtaan kokeiltiin vastakäännöstä (mulla se meinaa olla liian tiukka), ja lopulta tein ihan vaan ohjaamalla, ja vähän kutsumalla, niin tuli oikeaan suuntaan. Pimeiden putkikulmien kohdalla en oikein tiennyt olisiko pitänyt lähettää vai viedä pakkovalssilla/persjätöllä, mutta päädyin tällä kertaa lähettämään. Hyvähän sitäkin on harjoitella, vaikka vauhti siitä vähän kärsii. Kokonaisuuden kannalta ehkä olisi ollut parempi tehdä alusta asti vieden loppuun asti, jotta vauhti olisi pysynyt kokoajan. Pyry kun alkoi väsymään, niin kieltäytyi muutamasta hypystä, vaikka täysin samalla ohjauksella aikaisemmin meni. Mutta onneksi tulee harvoin tällaisia treenejä.

Sellaisia muutoksia meidän treeneihin tapahtuu, että lokakuusta lähtien meidän viikkotreenit on tiistaisin, mikä on ihan tosi hyvä päivä aksalle. Ei ehkä edellisen viikonlopun kisat enää paina, eikä oo painetta viikonlopun menoista, ettei tule peräkkäisille päiville liikaa äksöniä. Perjantaina illalla mulla on muutenkin aivot ihan narikassa, että parempi pyhittää se kyllä ihan lepäämiselle ja rentoutumiselle ja valmistautumiselle viikonloppuun.

Myöskin olen ilmoittautunut lappalaiskoiratreeneihin, jotka on näillä näkymin meille joka toinen lauantai iltapäivästä, Espoossa lokakuun alusta lähtien. Nyt en ihan tiedä oliko järkevää osallistua näihin (etenkin kun ovat viikonloppuisin), mutta pääsempähän omatoimitreenaamaan hyvässä seurassa. Varmaan poissaoloja tulee johtuen muista menoista, mutta ainakin loka-joulukuu näyttää siltä että hyvin ehtii treenaamaan. Mulle olis sopinut siis paremmin ehkä viikolla, ja ehkä joka kolmas viikko tai kerran kuussa, mutta katsotaan. Aina voi omatoimitreenit pitää sen verran lyhyinä, ettei koirat tai itse väsy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti