maanantai 1. toukokuuta 2017

KKS:n kisat

On ollut taas sen verran töitä yms menoja, että ei ole oikein jaksanut kirjoitella blogiinkaan..

Viikko sitten sunnuntaina lomani lopuksi käytiin Kotkassa kisaamassa. Kisoissa oli neljä rataa; hyppy-agi-agi-hyppy, joten tällä kertaa kokeilin sellaista, että Pyryn kanssa mentiin kahdelle ekalle radalle, ja Haltin kanssa kolmelle vikalle, eli yksi rata oli sama molemmille.

Tuomarina oli Sari Mikkilä, jonka radoilla en ollut koskaan aiemmin ollut, ja oli muuten aivan mahtavat radat. Tykkäsin niistä kaikista, viimeinen hyppyrata oli tosin aika helppo. Kaikissa sai juosta ja ehtiä paikkoihin, ja piti olla rohkeaa ohjausta ja olivat muutenkin aika hauskoja ja kekseliäitä. Kaikilla radoilla rimat oli 60 cm.

Hyppyrata, Pyry yliaikanolla (+3,37)


Kuvittelin jotenkin että en pysty lähtemään Pyryn kanssa yhtä matkaa, joten menin vastaanottamaan 2-esteen taakse. Olisi pitänyt kuitenkin lähteä samaa matkaa, koska Pyry jäi taas katselemaan taakse. Lisäksi jos olisin lähtenyt samaa matkaa, olisi varmasti ajoitus eri esteillä ollut parempi, nyt olin kokoajan liian edellä, jolloin Pyry jäi vähän irralleen, eikä saatu "maksimaalista" vauhtia aikaiseksi. 

Tosi kiva että tällä radalla oli paljon suoria putkia ja juoksupätkiä, niin sain pidettyä Pyryn vauhdin monessa kohtaa. Pyry meni taas tosi hitaasti kepeille asti ja meni kepitkin tosi hitaasti, kun piti vilkuilla jonnekin sivulle samalla, mutta sen jälkeen tuli vauhtia Pyryynkin, ja oli vauhdikkaampi loppu. Täysin puhtaasti tultiin maaliin, mutta yliajalla.

Tulos +3,37, 7. sija, etenemä 3,48 m/s



Agirata, Pyry nolla, Halti nolla
Tokalla radalla oli molemmat koirat, Pyry ekana. Ei ollut muuten keinua yhdelläkään radalla, eli tästäkin plussaa Pyryn osalta! Nyt lähdin Pyryn kanssa samaan aikaan, ja
  •  2-esteen saksalaisena
  • 4-esteen uloimman siivekkeen kautta
  • 5-esteen jälkeen persjättö
  • 8-esteelle saksalainen
  • 11-12-esteiden väliin persjättö ja rohkea lähetys 13-putkeen
  • 16-17-esteiden välistä juokseminen ja vieminen 17-esteelle
  • 18-A-este oikealta puolelta ja sen jälkeen persjättö
  • 20-esteelle päällejuoksu (paras ideani ikinä!)
Kaikki ohjaukset meni nyt paremmin ja oli hyvät ohjausvalinnat. Erittäin tyytyväinen olen tuohon 13-putkeen rohkeasta lähetyksestä, ja ehdin hyvin vaihtamaan puolta putken toisella puolella. Ja toinen onnistunut ohjausvalinta oli 20-esteen päällejuoksu. Tuli hyvä linja sille esteelle ja myös tiukka linja 21-esteelle. Ja puomin kontaktin otti hienosti ja sain vapautettua nopeasti. Ja tästä radasta myös puhdas, mutta ihanneajassa, joten tästä tuli tän kevään ensimmäinen aliaikainen nolla!

Pyryn tulos -1,10, 8. sija, etenemä 3,55 m/s

Haltin kanssa sitten sovelsin muuta, kun meidän työkalupakissa ei ole vielä niin paljoa osaamista ja luottoa, joten mentiin teemalla "tehdään sen mukaan mitä osataan". Tosi moni käännös aiheutti pitkän kaarroksen, joten jälkeen päin mietittynä olisi pitänyt olla eri ohjausvalinnat, ja ohjaukset aikaisemmassa. Ajattelin jo että meniköhän yliajalle, kun meni kaarrokset niin pitkiksi..

Seuraavat ohjaukset Haltin kanssa

  • 2-esteelle pakkovalssi (toimi hyvin)
  • 4-esteen sisemmän siivekkeen pyöritys (tuli iso kaarros)
  • 5-esteen jälkeen varmaan persjättö
  • 8-esteelle tais olla pakkovalssi tai japsi, en muista, pakkovalssin ainakin suunnittelin
  • 11-12-esteille persjättö ja 13-putkelle tosi hyvä lähetys kaukaa - A-esteen etureunalta (ei olis lähelle voinut mennäkään, koska muuten Halti olis hakenut muita esteitä)
  • Tajusin olla ryysimättä kepeille, ja annoin Haltin ensin hakea ne
  • 16-putkelle lähetin ja oikaisin 17-putken etupuolelta vastaanottamaan toiseen putken päähän
  • 18-A-esteelle vasemmalta puolelta
  • 20-esteen sisemmän siivekkeen pyöritys (tuli myöhään ja laaja kaarre ennen ja jälkeen)
  • 21-esteellä meinasi kaartaa ohi, ja sain just oikealle esteelle ohjattua
Tein kyllä typeriä ohjauksia, olisi pitänyt luottaa enemmän Haltiin ja tehdä enempi täysillä. Nyt vähän varmistelin ja tein huonoja ohjauksia sen vuoksi.

Mutta nolla tuli tästäkin! Muutaman ohjauksen olisi voinut tehdä toisin, kuten 20-esteen. Sen olisin ehkä halunnut ohjata takaaleikkauksella, mutta en uskaltanut.

Haltin tulos -5,20, 6. sija, etenemä 3,84 m/s


Agirata, Halti nolla

Tällä radalla kun sain mennä pelkästään Haltin kanssa, niin keskittyminen oli paljon parempaa, ja osasin suunnitella jotenkin ohjaukset paljon paremmin.

  • 2-esteelle takaakierto-persjättö
  • 4-esteelle/A-esteelle linjasin voimakkaasti oikealle, jotta en työntäisi vahingossa putkeen
  • Ja A-esteen keskivaiheilla voimakkaasti taas vasemmalle putkeen työntö
  • 8-kepeillä otin välimatkaa ja vastaanotin valssilla 8-9-esteiden keskivaiheilla putkeen
  • 10-esteellä piti olla tosi tarkka, etten mennyt lähelle 10-estettä, sen vuoksi etten työnnä Haltia helposti puomille, vähän kaarrosta silti tuli siinä kohtaa, mutta tuli oikealle esteelle, ja tein persjätön
  • Puomilta lähetin 14-esteelle ja siitä putkeen, ja itse oikaisin 16-putken etupuolelta vastaanottamaan
  • 16-18-esteillä piti olla erityisen rohkeaa menoa jotta ehti saamaan koiran takaakiertolle 18-esteelle, todella moni koira otti sen edestä. Eli heti 16-putkelle lähettämisen jälkeen lähdin erittäin kovaa vaan juoksemaan putken myötäisestä kohti 18-estettä, ja Halti jopa hieman 17-putkesta tullessaan tuli minua kohti, mutta suullisella "takaa"-käskyllä lähti takaakiertoon, ja se onnistui!
  • 20-21-esteille tein persjätön, vaikka piti tehdä suunnitellusti valssi, mutta onnistui se näinkin.
Tästä tuli siis Haltille toinen nolla, joten Haltilla on tuplanolla plakkarissa! Tosin ei me mitään SM-nollia ehditä tässä enää keräämään, mutta ihan kivalta tuntui silti.

Haltin tulos -6,85, 6. sija, etenemä 3,99 m/s


Hyppyrata, Halti, tulos 5

Tämä hyppyrata oli tosi kiva putkiralli, ja aika helppo. Toki tässäkin Haltin kanssa piti useammassa kohdassa miettiä, etten työnnä sitä takaakiertoihin turhaan.


  • 3-4-esteille päätin tehdä hyvin ajoitetun persjätön, ja toimi - varmistin  että oma linja oli 4-esteen uloimmasta siivekettä kohti
  • 7-esteelle oli tarkoitus ottaa Halti tiukemmin haltuun, ettei lähde kaartamaan liikaa, mutta Halti olikin enemmän hallinnassa kuin ajattelin, ja tulikin liikaa haltuun ja kielsi muurin tullessaan mun luo, tästä kielto
  • 11-12 ohjaus oli helppo, Halti ei lähtenyt muualle kaartelemaan, vaan tuli aika suoraan 12-putkelle, kun annoin sille tilaa
  • 12-putkelta 13-putkelle lähetin kauempaa, jotta ehdin 14-esteelle ohjaamaan
  • 14-esteelle tein muistaakseni takaakierto-niisto-persjätön
  • ja 14-15-esteillä persjättö, ja 15-16-esteillä persjättö ja varmaan ennen 17-estettäkin persjättö jos oikein muistan. 
Tosi kiva rata, ja kiva fiilis jäi kaikista radoista!

Haltin tulos 5 (-1,92), 27. sija, etenemä 3,82 m/s

tyypit pomppi kiville ihan kokoajan, kunnon agilitykoirat 

Positiivista on, että Halti ei ottanut yhtään ylimääräisiä takaakiertoja, ja yhden takaakierron melkein oli ottamatta. Uskon että mun linjaukset oli nyt parempia. Itse keskityin mielestäni tosi hyvin erityisesti radoilla, joilla olin vain yhden koiran kanssa. Lisäksi keskittymiseen vaikutti varmasti myös se, että keskityin ratoihin, enkä hirveästi keskustellut muiden kanssa rataantutustumisen jälkeen.

Erittäin hyvää edistymistä sitten viime kisojen. Pyryn kanssa käydään enintään enää hypäreillä tämän kesän ja kevään aikana, joten agiradoilla tänä kesänä voin keskittyä vain Haltin kanssa treenaamiseen.

Ensi viikolla alkaakin Kisaamisen Tehovalmennus tiistaisin, johon Haltin kanssa ilmoittauduin. Meinaan tosin olla tämän vuoksi vararikossa, joten muutamista muista valmennuksista yritän päästä eroon. Lisäksi alan kouluttamaan taas kerta viikossa ensi viikon torstaista lähtien, joten kalenteri alkaa täyttymään taas kesälle.

Tämän viikon keskiviikkona menenkin kuuntelemaan mentaalivalmennusta Kotkaan, se on ilmainen ja vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti