keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Omatoimiaksat ja kisaamisen tehovalmennus

Maanantaina käytiin omatoimiaksaamassa hallilla. Treenasin Pyryä, Halti ja Udoa.

Pyryn kanssa tehtiin ihan vaan suoraa, keppejä ja puomin kontakteja. Kaiken se osaa.

Haltin kanssa treenattiin A-esteen juoksaria. Välillä otti aika ylhäältä kontaktin, mutta alkoi sitten tulemaan tosi hyvää tekniikkaa taas näkyviin. Käytin naksutinta, jolla sain jotenkin paljon paremmin sen oikean toiminnan esiin. Sain jopa tosi hyvin vedätettyä, ja silti otti kontaktin hyvin. Jatketaan vaan naksuttimella vahvistamista nyt.

Lisäksi tehtiin tietty keppejä ja kontakteja ja pientä suoraa rataa 55 cm rimoilla.

Udon (russeli) kanssa treenattiin sitten siivekkeiden ympäri pyöräytyksiä ja takaakierto-niistoja. Näissä ohjauksissa se helposti kieltää (viime kisoissa tuli suurin osa virheistä näissä tilanteissa). Nyt sitten harjoiteltiin siten, että treenikaveri (Udon omistaja) palkkasi heti hypyltä suoralle linjalle, kun mä jatkoin ohjausta ja juoksemista esteeltä eteenpäin. Onnistui hyvin, ja saatiin hyviä onnistuneita toistoja myös ilman palkkausta, ja sain oikeasti lähdettyä rohkeasti etenemään niistostakin. Näitä treenejä vaan lisää. Lisäksi tehtiin suoraa treeniä, ja kepeillä sain myös irrottua jonkin verran.

Tosi hyvät treenit. Pitäisi päästä kyllä enemmän Udon kanssa treenaamaan. Harmillista kun ei olla enää samassa ryhmässä, niin ei pysty treenaamaan säännöllisesti ja silloin tuuraamaan kun Udon omistaja ei itse pääse treeneihin.

Tiistain Kisavalmennus

RATAPIIRROS TULEE TÄHÄN.

Olin tällä kertaa Pyryn kanssa, koska olin leikannut Haltilta kynnen liian pitkälle, ja siitä oli edellisenä päivänä tullut verta, enkä uskaltanut lähteä treenaamaan sen kansssa vielä. Vähän harmittaa, kun radat olisivat olleet Haltille just sopivat.

Nyt tehtiin kisanomaiset treenit. Eli 5 minuuttia rataantutustumista, jonka jälkeen kerran kisanomaisesti rata, sen jälkeen mietittiin mikä meni hyvin ja huonosti. Sen jälkeen tutustuttiin uuteen ratapohjaan, ja sama toistui. Numeroita ei ollut esteillä, vaan rataantutustuminen piti tehdä paperitulosteen avulla.

Ekalla radalla kepeillä tuli suurin kämmi, ensin Pyry meni kepeistä vähän ohi (avokulma) ja siitä meni pasmat sekaisin minulla, ja sukkasi keppien jälkeinen ohjaus (piti vaihtaa puolta valssilla).

Tokalla radalla ehdin jo toisella esteellä unohtaa mikä oli seuraava este (tehtiin sama kohta kahteen kertaan), mutta meni ihan hyvin. Parhaiten meni varmaan muurilta kiihdyttäminen putkelle. Tällä kertaa Pyry oli jo vähän hitaampi kepeillä, joten en tehnyt mitään erikoisempia ohjauksia, vaan ihan vaan "päällejuoksuna" juoksin kepeiltä loppusuoralle. Tämä taidettiin tehdä ihan puhtaana ratana vaikka jotain kauneusvirheitä löytyikin.

Käytiin sitten vielä läpi kisarutiineja (aamupala/lounas - lähtö - ilmoittautuminen - lenkitys - rataantutustuminen jne). ja mitä pitää ottaa huomioon. Esim. radan reunassa kannattaa poistua negatiivisten ihmisten läheisyydestä. Lopuksi treenattiin Pyryn kanssa pieni pätkä. Pyryn huomaamatta halliin oli tullut vain vieras uros, ja Pyry sai hirveän slaagin, kun se haistoi ja lopulta näki sen. Se raivosi oikein kunnolla. Voi johtua siitäkin että sen narttu (leikattu urosstaffi Rambo) oli paikalla, tai sitten se oli vain se että se yllättyi vieraasta koirasta kun tunti oltiin oltu paikan päällä ilman muita koiria. Jouduin pyytämään että uros vietäisiin kauemmas meidän treenin ajaksi, koska en voinut luottaa ollenkaan Pyryyn, että se olisi ollut hallinnassa kun päästän sen irti, sen verran raivoisa se oli ja kahdella jalalla seisten yritti tempoilla kimppuun (oli sentään lopulta aita välissä). Kyllä se siitä rauhoittui, mutta vahti toista koiraa niin pitkään kun se oli paikalla.

Noh, treenatttiin keppien avokulmaa, ensin kauempaa lähetettynä (no kouluttajakin oli sitä mieltä ettei kannata, kun vaikka se irtoaa, niin irtoaa hitaasti) ja sitten juosten sen kanssa ulkopuolelta, ja itse vaihdoin ennen keppejä puolta, lopulta meni ihan hyvin, etenkin kun palkka oli edessä. Ja tehtiin myös pientä suoraa lisäksi. Pyry kyllä väsyi lämpimässä hallissa taas, ja näkyi kepeillä (tosin siellä vaikutti varmaan myös se toinen uros). Välillä treenillisesti Pyry on hankala, kun sen kanssa ei voi montaa kertaa treenata jotain asiaa. Haltin kanssa tota treeniä oltaisiin tarvittu (vaihtaa puolta ennen tai jälkeen keppien).

Tehtiin vielä kotona tänään keppitreeniä, kun Haltin kynsikin näytti olevan umpeutunut. Tehtiin vastaavia harjoituksia kepeille, ja vaihdoin puolta ennen ja jälkeen, palkka oli kyllä aina edessä. Ihan hyvin meni, pitäisi vaan kisatilanteessakin uskaltaa. Pyryn kanssa tehtiin myös samoja harjoituksia, mutta vähemmän toistoja.

Kisoista puheenollen, mennään Kouvolaan kisaamaan sunnuntaina. Eipä ole paljoa osallistujia, parhaimmillaan maksi3-luoksassa 14 koirakkoa. Tosi outoa, etenkin kun pahimmillaan on voinut olla yli 70 osallistujaa. Tuomarina on Martti Salonen, jonka radoilla en ole koskaan käynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti