tiistai 25. huhtikuuta 2017

Perjantain aksatreenit

Viime viikon keskiviikkona kävin päivällä vähän reenailemassa seuran hallilla, ja lähinnä tehtiin 55-60 cm rimoilla suoria ja treenattiin keinua, puomia, A-estettä ja keppejä. Pyry meni keinun joka kerta kyllä vauhdilla ja kepitkin ja puomin taas 2on2offilla täydellisesti. Ehkä en siirrykään sen kanssa enää juoksareihin, vaan tyydytään siihen, että ei vaan päästä tämän vuoksi aina ihanneaikoihin. Tosin Pyryllä etenemään vaikuttaa enemmän kyllä myös keppien kisanopeus ja keinu..

Haltilla meni ihan hyvin avokulmat aika helpotetusti ja kotonakin olen ottanut pihalle kepit treeniä varten pihalle, joten vähän ollaan niitäkin ehditty treenaamaan (jopa pari kertaa viime viikolla). Pyry muuten on ihan mahdottoman taitava kotona. Siis se hakee vaikka kuinka kaukaa avokulmat, kestää vaikka viiden metrinkin mun etäisyyden, vedättämisen, sivuttaisirtoamisen ja kaikki. Ja Haltikin osaa, mutta ei kyllä yhtä hyvin. Olispa hienoa että Pyry pystyisi kisoissakin (tai edes treeneissä) tekemään etenkin kepit normaalisti, jotta pystyisi oikeasti käyttämään Pyryn oikeita vahvuuksia. Ollaanhan me tietty viikkotreeneissä joskus päästy tekemään aika mageita juttuja, mutta se niin riippuu Pyryn tuulesta.

Perjantaina oli viikkotreenit, ja ryhmätehtävänä oli etukäteen käydä läpi omat ohjausvalinnat ja vahvuudet radalla parin kanssa, ja sitten katsoa parin treenit, ja kirjata vahvuuksia ja muuta mitä tulee mieleen. Ihan mielenkiintoista, itseasiassa tätä tehtiin Sanna Lehtosen radanlukuvalmennuksessa ihan hiljaittain....
Pyryn kanssa saatiin treeni pidettyä tarpeeksi lyhyenä. Alussa olevat kepit tehtiin vain kerran. 4-esteellä olin ajatellut vain yhtä vaihtoehtoa, joka ei toiminut, mutta päällejuoksu-persjättö toimi hyvin, kun tajusin vähän treenata sitä ilman koiraa eka. Jotenkin ei tullut ollenkaan mieleen tämä vaihtoehto (1 vaihtoehto oli vasemmalta puolelta ohjaaminen kokonaan ja 2. vaihtoehtona kokonaan oikealta puolelta putkelle asti). Pyryllä jäi 9-saksalaisen jälkeen  välillä 10-muuri ja välillä 11-este suorittamatta, kun ohjasin liian kaukaa ja huolimattomasti. Olisi pitänyt selkeästi edes lähettää esteille. 13-esteen jälkeen tein päällejuoksun ja ehdin ihan hyvin. Muuten oli hyvä vauhti niin kepeillä kuin muualla radalla. Varmasti paljon vaikutti se, että Pyryn lempparieste rengas oli radalla.

Haltin kanssa meni aika hyvin. Mä jäin tosin jotain varmistelemaan 3-esteelle, joten en "ehtinyt" tehdä persjättöä 4-esteellä, vaan tein jonkun ihmeen takaaleikkauksen tapaisen siihen vahingossa, ja se toimi. Kaksi kertaa tuli tämä hätäratkaisu, ja kolmannella sain lähdettyä rohkeasti 4-esteelle, jotta sain tehtyä ajoissa päällejuoksu-persjätön.

A-esteellä oli kehikon yläosa. Loppu meni oikeastaan aika hyvin, Haltin kanssa noi takaakierrot on aika helppoja, saksalainen 9-esteelle oli yllättävän helppo ja Haltin kanssa on helppoa kun se irtoaa 10-11-esteille niin itsestään, niin ehdin paljon paremmin renkaan jälkeiseen päällejuoksuun Haltin kanssa, kun pystyin irtoamaan paljon aiemmin 10-11-esteiltä. Kerran Halti tuli 13-renkaan ohi, mutta mun ohjaus oli väärässä paikassa, ja uskon että se itse katsoi että tuli niin huonossa linjassa renkaalle, ettei lähtenyt hyppäämään.

Lopulta harjoiteltiin erikseen avokeppejä aika läheltä, ja joka kerta meni oikeaan väliin. Renkaan tarjoamista otettiin myös ja A-esteen kontaktia harjoiteltiin enemmänkin molemmilta puolilta ja irroten. Häivytettiin kehikon yläosaa siten, että sen tilalla oli enää mustekalan narun. Se toimi aika hyvin, ja Halti otti aina kontaktin. Ehkä tämä auttaa siihen, että se ottaa kisoissakin sen kontaktin A-esteellä. Treeneissä se on pystynyt yleensä ottamaan kontaktin ilman kehikon yläosaakin, mutta kisoissa se hyppää just siitä kontaktin rajalta, varmaan jännityksissään.

Haltin osalta treenit meni vähän liian pitkäksi, pitää edelleen pyrkiä siihen että treenataan lyhyemmin, ettei Halti väsy liikaa. Siitä hyvä kun Halti on ollut nyt parina kertana viimeisenä, niin se on voinut olla ihmisten mukana hengailemassa, jolloin se ehkä sosiaalistuu ihmisiinkin taas paremmin.

1 kommentti:

  1. Näitä analyyseja on kiva lukee :)

    Niin ja hei molemmat perjantain ryhmänvetäjät on käyneet topteamin eli voit olla varma, että jatkossakin vaikutteita niiden koutsien treeneistä on tulossa. ;) TT:n yksi tarkoitus on valuttaa tietoa ja taitoa (ja niitä treeni-ideoita) seuroihin ja se kouluttaminen on yksi valintakriteereistäkin sinne :)

    VastaaPoista