sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Viime viikonlopun agikisat

Käytiin Sipoossa kisaamassa Anne Tammiksalun kolmosten kisoissa molempien koirien kanssa. En löytänyt etukäteen mitään ratoja häneltä netistä, mutta ne oli positiivisesti yllättävät. Myönnän että olivat vähän erilaisia verrattuna monen suomalaisten ratoihin, ja niissähän oli oikein ajatuspähkinöitä piilotettuna.

Kaikilla radoilla taisi olla 60 cm rimat.

Hyppyrata


Pyryn kanssa olisi pitänyt kyllä tehdä eri ratasuunnitelma kuin Haltin kanssa. Olisin hyötynyt monessa kohtaa Pyryn vauhdissa eri ohjauksista. Alussa olisin voinut lähteä Pyryn kanssa samaa matkaa, ja tehdä 2-esteelle päällejuoksun. Ja keppien jälkeen olisin voinut juosta sen kanssa vieden putkelle, ja vaihtaen puolta putken jälkeen vasta. Olisin saanut paljon paremman vauhdin siitä. 

Videolta näkyy miten tein sitten todellisuudessa, ja etenkin keppien jälkeiselle putkelle vauhti oli tosi hidasta, mutta sen jälkeen Pyrykin vaihtoi parempaan vauhtiin. Jos oltais menty alusta asti samalla vauhdilla, ehkä oltais ehditty aikaan, tai ainakin olisi tullut vähemmän yliaikaa, kun ihanne-etenemä oli 4 m/s. Puhtaasti muuten rata tietty mentiin.Halti taas rähähti yhdelle belgille just ennen rataa, ja mun mielestä se jäi tosi jännittyneeksi siitä, ja näkyi radassa. Se haki tällä kertaa vain yhden ylimääräisen takaakierron (5-este), eli HYL, ja kepeiltä kaksi kertaa keskeytti just samassa kohtaa, minkä epäilen johtuvan just siitä jännityksestä ja belgi oli just siinä suunnassa.. Loppuradasta jäi ohjaamatta ja ottamatta muutama hyppyeste.1. AgirataPyry ei ollutkaan tällä agiradalla, vaan tämän menin vain Haltin kanssa. 

Rata oli tosi mielenkiintoinen, ja sai todella pohtia jopa että miten sitä ohjaa alun 2-5-kohdan. Olen ihan tyytyväinen omaan ratkaisuuni, vaikka Haltin kaarros A-esteen jälkeen oli aika laaja, ja justjajust otti sen kontaktin (kovin korkeeelta taas hyppäsi kun ei ole tarpeeksi treeniä alla). Loppurata meni ihan hyvin, oltaisiin voitu vähemmän varmistelematta ja kovemmalla vauhdilla mennä, ja loppupäässä multa jäi ohjaamatta yksi hyppyeste, josta Halti tuli ohi (HYL), ja multa meni hetkeksi pasmat sekaisin, mutta sain sitten jatkettua rataa normaalisti. Muuten olisi ollut nollarata (ainakin ratavirheetön). Vauhti oli jotenkin hidas kuitenkin.


2. Agirata


Pyry osallistui tälle radalle, ja vähän sai taas miettiä miten ohjaan alun. Ihan hyvin meni se, että tein persjätön A-esteen jälkeen ja vein kepeille. Puomille Pyry teki hienon 2on2offin. Keinukaan ei ollut niin hidas kuin välillä on ollut. Lopussa vaan luotin aivan liikaa Pyryyn, ja kuvittelin sen menevän A-esteen alla olevaan putkeen, mutta se tulikin ohi, ja meni A-esteelle.. eli HYL.Haltin kanssa ei olla tehty A-esteelle juurikaan persjättöjä, joten se vähän epäilytti. Noh, HYLlytettiin jo ennen sitä, kun 4-esteen jälkeen tein jotain ihmeohjauksia, ja Halti lähti putkeen eikä A-esteelle. No sitten kun sain sen A-esteelle, niin persjätöllä otti kyllä kontaktin, mutta hyppäsi turhan korkealta taas silti. Kepeiltä uskalsin sitten lopulta lähteä loppua kohti irtoamaan, mutta ei ollut ihan normimenoa multa, vaan varmistelin hirveästi. Loppu meni kuitenkin ihan kivasti, vauhtia olisi saanut olla molemmilla lisää. Halti selkeästi alkoi jo hidastamaan/väsymään verrattuna ekaan rataan. Uskon kyllä että on tuo nuorelle koiralle henkisesti rankkaa kisata kolme rataa.Treenilistalle Haltilla:
- A-esteen kontaktin vahvistaminen
- Keppien avokulmiin lähettäminen itsenäisesti

Kisalistalle:
-  itselle luottamusta koiraan ja rohkeampaa ohjausta, eikä varmistella ja hidastella koiraa.
- Pyrylle mieti omat ohjaukset, joilla vauhti ei katoa
- Pyryn kanssa yhteislähtö
- Haltin kanssa ohjataan kuten treeneissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti