maanantai 19. joulukuuta 2016

10.12.2016 agin ratatreenit

Haltin kanssa piti mennä Tiaisen agivalmennukseen viikko sitten lauantaiaamuna, mutta koska Haltin kasvattaja piti samana viikonloppuna Rally-Toko-koulutuksen, niin otin sitten Pyryn aksaamaan, ja Halti sai mennä r-tokoilemaan.

Aksan osalta tehtiin ratatreeniä, ja ehdittiin tekemään neljä eri rataa, ja kaikki piti kisanomaisesti tutustua 5 minuutissa, ja sitten kisamaisesti suorittaa. Ratojen välille ei tullut juurikaan taukoa, joten aika kova tahti, ja omat jalat oli jo tokan radan jälkeen ihan poikki. Pyryllekään ei luonnollisesti sovi noin tiukka tykitys, mutta kova yritys sillä oli.

Eka hyppyrata meni aika vauhdikkaasti, ja olin myöhässä, kun Pyryllä olikin energiaa, ja Pyry kävi hyppäämässä ylimääräisen renkaankin. Toka agirata oli kaikkein hallituin ja vauhtia oli vielä, mutta Pyry kävi sielläkin hyppäämässä ylimääräisen renkaan. Puomin kontaktin otti kuitenkin, kun pidin välimatkaa siihen.

1. rata oli valkoiset pallot, ja 3. rata mustat pallot 


2. rata valkoiset pallot ja 4. rata mustat pallot. 4. radalla olin erityisesti myöhässä 11-putken jälkeen.


Ennen kolmatta rataa Pyry alkoi näyttää aika happamelta, kun ei ehdi kuin pikaisesti käymään pihalla pissalla, ja sitten tungetaan kevythäkkiin, ja ei ollut vauhtia enää antaa kolmanteen rataan. Toki kolmannen radan alku oli sellaistakin pyöritystä ettei se muutenkaan olisi jaksanut, muuten kuin ekalla radalla enintään. Sai tsempata tosissaan että saatiin tehtyä rata loppuun. Loppua kohti toki sain vauhtia Pyrylle lisää.

Ennen neljättä rataa kävin nopeasti viemässä Pyryn autoon jäähtymään (hallissa n. 15 astetta lämmintä) ja se auttoi, ja Pyry jaksoi vetää viimeisen radan ihan hyvin, ja olin jopa myöhässä parissa persjätössä. Lopuksi tehtiin erikseen palkkaamalla putkesta putkeen lähettämistä, siten että aloin ajoissa käskemään seuraavaan putkeen, ja kun palkka oli edessä, niin takaaleikkauksetkin onnistui vauhdikkaasti. Ja tehtiin vielä oikein vauhdikas pätkä loppuun.

Sain kannustusta lähteä Pyryn kanssa edelleen samaa aikaa lähdöstä. Valmentaja kysyi myös jos jättäisin pallon sille kisoissa maaliin, mutta sen resurssiaggressiivisuuden takia en uskalla. Tietty jollekin ihmiselle maalissa voisin ehkä sen pallon jättää. 

Lisäksi pitäisi ekalle radalle itse verrytellä enemmän, että lihakset olisi lämpiminä, ja se auttaisi ekalla radalla onnistumiseen, kun itse on enempi valmiina. Takaakiertoihin valmentaja kehoitti myös panostamaan kaikkia, että pystyisi käskystä lähettämään takaakiertoon (ei tarvisi ehtiä esteelle asti), ja tietty myös putki-puomi-erotteluun (sanallisella käskyllä). Myöskin rimojen pitämiseen eri korkeuksissa samalla radalla valmentaja kehotti, mutta sitähän teen muutenkin. Ja se yksi rima voisi olla myös siellä 65 cm, jotta koira tottuisi siihen. Usein kai eka rima voi kisoissakin olla alimmassa, ja seuraavat korkeimmissa, joten koira ei saa tottua siihen, että se määrittää rimat ekan riman mukaan.

Pyry kävi myös etsijätreeneissäkin itsenäisyyspäivänä. Meillä on metsäjälki, ja se meni vähän ohi jäljestä kun tuli hätä, ja meinasi siitä lähteä oikaisemaan, mutta ei annettu, kun ei lähtenyt tarpeeksi vahvasti, vaan meinasi kiertää vielä kauempaa lopulta (nenä näytti kuitenkin oikeaan suuntaan). Alun jälki oli tosi vauhdikas ja intensiivinen, mutta jouduttiin sitten odottamaan seuraajaa, joten into vähän laantui. Sitten kun päästiin taas jäljen päälle, niin meni taas tosi varmasti ja vauhdikkaasti ja ilmaisu oli aivan ihana. Se pysähtyi kuin seinään, katsoi vähän aikaa ja JUOKSI mun luo innoissaan! Aivan mahtava ilmaisu, ja ihan kun oikein juoksi mun luo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti