maanantai 19. joulukuuta 2016

Wessmanin vika agivalmennus

Vielä oli sunnuntaina viimeinen Wessmanin valmennus. Ensi keväänä meitä valmentaa Kati Kylliäinen, ja olen ilmoittautunut tähän Haltin kanssa, vaikka rahaa ei varmaan ole yhtään ylimääräistä. Pyry pääsee sitten taas Strömforsin hallille Rannikon treeneihin.

Oli haastava rata ja suorempi rata. Haastavassa radassa oli ihan hirveä alkupyöritys mistä Pyry ei olisi selvinnyt, joten päätin tällä kertaa ottaa sen suoremman radan molempien kanssa, vaikka se olikin vähän turhan suora. Radalla harjoiteltiin serpentiiniä kahteen suuntaan, ja se meni aika hyvin. Haltin kanssa juoksin turhan tasaisesti, eli en kiihdytellyt tai rytmitellyt, toki jalkakin oli edelleen kipeä. Vähän tsemppasin, ja saatiin ehkä vähän parempi rata aikaiseksi. Halti hyppäsi A-esteeltä aika ylhäältä (osui kyllä kontaktille), mutta kävin hakemassa boksin yläosan  A-esteen yläosaan, kun onhan Haltilla lähes kolmen viikon tauko ollut aksaamisesta muutenkin. Boksilla otti hienosti A-esteen kontaktin oikealla määrällä laukka-askeliakin joka kerta.

5-7-esteet ohjasin alakautta, ja samoin 18-20-esteet alakautta. Haltilla meinasi olla vähän turhan laajat kaaret. Kokeiltiin yläpuolelta ohjata, mutta se oli huonompi. Molemmilla koirilla toimi 17-18-esteiden välissä paremmin liikkuva valssi kuin persjättö, tuli rytmitys paremmin. Halti teki myös pituudella käännöksen hyvin. Mun tyyppivirhe tuli 19-20 esteillä, kun en ohjannut kunnolla, ja Halti paremman tiedon puutteessa kävi hyppäämässä sivussa olevan esteen. Tätä kunnolla ohjaamista pitäisi parantaa.

Pyryn kanssa kepeillä tuli yllättäen ongelmaa, ja ekalla rundilla törmäsi siihen, ja tokalla kerralla meni väärään väliin (Haltin kanssa ei ollut ongelmaa, mutta se nyt on vikkelämpi ja se taipuu tiukemmin). Sai tosi tarkasti hakea putkesta, ja viedä kepeille että onnistui. Ekalla kerralla pituudella Pyryn hyppy oli jotenkin outo, se hyppäsi tosi korkealta ja osui viimeiseen palikkaan (ei todellakaan Pyryn tapaista). Tehtiin uudelleen, niin meni kyllä hyvin, mun jarrutuksesta huolimatta. Eli taisi olla Pyryllä vain virhearvio hyppyyn. Jarrutuksen sen kuitenkin pitäisi osata. Pyryllä meni vähän maku, kun toistettiin keppejä jne, mutta saatiin vähän vauhdikkaampaakin tehtyä. Mutta jotenkin ei ihan samalla tavalla miten treeneissä on normaalisti mennyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti