maanantai 19. joulukuuta 2016

Kim Kurkisen agilityvalmennus lauantaina

Kurkinen tuli sitten valmentamaan Strömforsiin. Ensin ajattelin että ei millään ehdi, mutta kun olen pitkään halunnut käydä hänen valmennuksessa, niin olihan se ilmoittauduttava ja olipahan aikainen joululahja itselle. Kurkinenhan on tuore maksien SM-mestari belgillä ja toisella belgillä oli edellisenä vuonna MM-joukkueessa, joten ihan pätevä kouluttaja lienee.

Rata oli tosi kiva, ja siinä sai oikeasti juosta. Tällaiset radat kyllä sopii molemmille porokoirille. Tällä kertaa mukana oli Halti, koska se on tavallaan estevarmempi. Lisäksi treenit oli 15 min x 2, joten aivan liian pitkiä treeniaikoja Pyrylle..


2-esteelle en tehnyt edes mitään vastaanottoa, vaan olin vaan rintamasuunta vähän poispäin esteestä. Toimi tosi hyvin, ja 3-esteelle tein takaakierto-persjätön, ja olin kerrankin ajoissa! 4-putkelle juoksin kovaa, ja otin Halti mukaan, ja hyvällä putki-käskyllä lähetin putkeen, jotta ehdin persjättöön ennen 8-estettä.  Ekan kerran olin vähän myöhässä, mutta sain sitä parannettua. 

8-esteelle tein vastakäännöksen, mutta olisi onnistunut myös peruskäännöksellä, kunhan vain linjaa esteen yläreunaan (jolloin tulee pienempi kaarros seuraavalle esteelle). Rata meni 1-10-esteelle puhtaasti, mitä nyt keinun kontaktilta tipahti pois. Kouluttaja oli sitä mieltä, että pitää olla tarkkana ettei palkkaa sitä, vaan ottaa uudelleen esteen heti ja palkkaa siitä, vaikka olikin pitkä radan pätkä tehtynä, mutta ei se Halti tehnyt samaa virhettä uudelleen muutenkaan.

8-9-esteiden välille tuli aika iso kaarros, ja samoin 9-10-esteiden välille iso kaarros. Ensin purettiin 8-esteen ohjausta. Tässä olisi siis hyvä tehdä pieni linjaus, ja sitten toisena asiana vastakäännöksestä liikkeelle lähteminen tehokkaammin. Ilmeisesti keskityn liikaa tekemään sitä ohjausta, kun pitäisi ensin lähteä liikkeelle, ja sitten tehdä siinä vauhdissa ohjausta, ja tässä voi säästyä siis sekunteja, jos tulee useampia pyörityksiä peräjälkeen. Eli liikkeellelähdöt treeniin. Kouluttaja näytti ihan Haltin kanssa nakilla vetäen, että tätä voi treenata ihan paikaltaan lähettäen esteelle, ja siitä liikkeelle lähtemällä.

Sitten 9-esteen jälkeen joko tiukka haltuunotto ja vasemmalta puolelta keinua, tai tiukasti hyppyesteen siivekkeen suuntaisesti vetäen, keinu oikealta puolelta, ja persjättö keinun jälkeen. Kumpikin toimi, kun vain muistin ottaa sen tiukasti esteeltä, ettei tullut liian isoa kaarrosta taas. 12-esteen takaakierrosta liikkeellelähtö oli kuulemma hyvä. Siinä sentään en jäänyt varmistelemaan. Tämän olisi voinut tehdä myös vippauksena esteen oikealta puolelta. Pitäisi kokeilla sitä joku kerta.

Kepeille Halti lähti joka kerta oikeaan väliin, mutta rynnin taas. Heti kun annoin sille rauhan, ja se oli mennyt kolmannesta välistä, lähdin liikkumaan, ja onnistui ohjaus. Koulutuksessa näkyi myös sitä että toiset saattoivat kepeille asti, mutta itse haluan mahdollisimman pitkälle, että Halti tekee itsenäisesti kepit. Toki saattelemista pitää myös harjoitella. 

Varmaan paras pätkä oli just kepeiltä 21-esteelle asti. Halti kuulemma lisäsi 17-putken jälkeen yhden vaihteen lisää, kun päästiin oikein kunnolla juoksemaan. 17-putkelle lähetin vaan ulkokautta. 21-22-esteiden väliin juoksin tekemään persjätön (SIIS TODELLA JUOKSIN KOVAA, JA EHDIN), ekalla kerralla taas ohjaus jäi vaillinaiseksi ja Halti meni 22-esteestä ohi, mutta tokalla kerralla sain rauhan persjättöönkin. Alunperin tein A-esteen jälkeen persjätön, mutta vaihdettiin siihen valssi ja jaakotus (pyöritys olisi ollut parempi), koska tuli parempi linja, ja myös A-esteen kontaktin suorittamiseen rauha.

26-esteen tein yläkautta takaakierrolla (eli ennen estettä taas persjättö aikas vauhdilla), ja valssilla. ja 27-esteelle jätin Haltin vähän yksin, jolloin Halti joutui alkaa kommentoimaan, ja se hidasti vähän. Puomi oli taas hyvä kuten aina. Tein nopeitakin vapautuksiakin, mutta myös palkkasin kontaktille.

Oli parempi juosta puomin lähellä, jolloin sain omalla liikkeellä paremmin ohjattua poispäin seuraavasta esteestä, ja selkeästi takaisin esteelle (ettei mennyt takaakiertoon). Seuraavat esteet sitten ihan vaan rytmityksellä, ja onnistui tosi hyvin. Ainoastaan 32-estettä en taas ohjannut, mutta sain senkin sitten vielä lopuksi ohjattua. Valmentaja meinasi että tehtäisiin vielä nollarata koko rata, mutta Haltikin alkoi jo vähän hyytymään, niin oli parempi lopettaa siihen, olisi muuten voinut tullä ehkä vähän hitaampi rata kuin normaalisti. Valmentajan mielestä kuitenkin Halti jaksoi kuitenkin hyvin. Itse reväytin jalkani jo ekalla kiekalla, vaikka olin lämmitellyt aika hyvin itsekin etukäteen. Ihme ja kumma kuinka sitä saa itsestää irti täysillä juoksemista silti, vaikka kuinka sattuu.

Eli muistilistalle:

  • liikkeellelähdöt ohjauksista (liikkeelle ensin, ohjaa sitten)
  • muista ohjata kaikki esteet loppuun
  • anna rauha keppien hakemiseen (keppien sisäänmenossa koira ei vielä suorita keppejä)
  • kiihdyttämällä saa enemmän vauhtia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti