perjantai 25. marraskuuta 2016

Wessmanin agivalmennus

Sunnuntaina oli Wessmanin agivalmennus. Jälleen tein siten, että jaoin vuoroni Pyryn ja Haltin kesken, ja Pyryn kanssa tein haastavampaa rataa, ja Haltin kanssa suorempaa. Nyt olen alkanut miettimään, että pitäisikö alkaa tekemään molempien kanssa samaa rataa, niin ei hajaannu liikaa oma keskittyminen, kuitenkin samalla radalla on aika paljon kohtia mitä tulee tehtyä samalla tavalla, vaikka ajoitus on tietty vähän eri. Pystyisin ehkä käymään radan paremmin läpi jos olisi vain yksi rata.

Ensin Haltin rata:


Meidän suurin ongelma oli heti alussa, eli esteet 1-6. 4-esteen kohdalla piti tehdä valssi ja 5-esteelle pakkovalssi. Noh, mä etenin 2-esteellä niin pitkälle, ettei Halti alussa nähnyt ollenkaan 3-estettä vaan sinkosi 6-putkelle, monen monta kertaa. Sitten kun opin jäämään 2-esteen kohdalle ohjaamaan, niin Halti löysi 3-esteenkin. Toinen ongelma oli että 5-esteellä pakkovalssi valuu, eli otan ylimääräisiä askeleita taaksepäin, jolloin Halti valitsee vieressa olevan väärän putken pään. Heti kun sain itse pakkovalssissa pysyttyä paikallani, niin Halti meni ihan oikein.

Seuraavaksi 7-esteen Halti tuli ohi, jos lähdin liian aikaiseen liikkeelle. Tämä onnistui, kun odotin 7-esteellä ja ehdin kuitenkin vielä päällejuoksuun 8-esteellä putkelle. Kokeiltiin vielä, että tein persjätön 7-esteen jälkeen ja ohjasin vasemmalta puolelta, jolloin Halti meni helposti putken edessä olevalle esteelle. Valssi toimi paremmin, jolloin sain linjattua paremmin tietä putkelle.

17-esteellä meinasi valssi olla myöhässä, mutta saatiin sekin toimimaan. Leieröin 11-hyppyesteen mennessä puomille, ja se toimi hyvin. Se oli enemmän kulkureitin tiellä oikeasti, kuvassa se on vähän kauempana. Muuten Haltilla oli mukavasti draivia varsinkin aluksi, mutta hyytyi se vähän loppua kohti. Treenien siis pitäisi olla reilusti lyhyempiä.

Sitten Pyryn rata:


Pyryllä oli meno päällä, se räyhäsi mulle, pomppi ja riekkui. Talvi on tullut.. Pyryllä oli varsinkin alussa mukavasti vauhtia, valmentajakin jo ihmetteli että mikäs sille on tullut. Se oli oikeasti ihan liekeissä!

2-esteellä tein vastakäännöksen, 4-putkeen meni tosi helposti. 7-esteellä valssi, ja jätin Pyryn tekemään estettä, ja itse kiirehdin 9-estettä kohti. Tässä tulikin meidän suurin ongelma, en itse oikein ehtinyt jarruttaa kunnolla takaakiertoa varten ja Pyry SINKOSI putkeen, ja monta kertaa. Saatiin se sitten kerran toimimaan, kun jarrutin vahvasti, oma liike oli keskelle 9-estettä ja vahva takaakiertokäsky (vaikka se nyt ei vahva olekaan Pyryllä). 

13-esteellä alunperin olin ajatellut tekeväni vastakäännöksen mutta ei sitä tarvittu, vaan riitti ihan pelkkä peruskäännös ja 14-esteelle rytmitys. Hienosti ajatuksissani olin ajatellut tekeväni 15-esteelle ensin valssin ja sitten persjätön.... Joku viisas mulle selvensi että siiskö vastakäännöksen :D 16-17-esteiden väliin persjättö, Pyry kääntyi ihan hyvin. Ja 19-puomille pienellä rytmityksellä. Tästä ei tehtykään pidemmälle ja puomillekin erikseen palkattiin, valmentaja potkaisi pallon eteenpäin ohjeiden mukaan, tällä kertaa ei ollut sermiä.Valmentaja ehdotti myös etupalkkaa, jotta pää pysyisi alhaalla, mutta se on niin pirun vaikea häivyttää, kun se näkee sen palkan kokoajan, tässä nykyisessä tyylissä se tulee "pilvipalkkana".

Molemmat koirat olivat tosi korkeassa draivissa alussa, ja loppua kohti hyytyivät. Halti toki jaksoi paremmin. Valmentaja ehdotti, että voisi myös jakaa noi 10 minuutin treenit puoliksi molemmilla, että olisi 5 minuuttia kerrallaan, ja tauko, joista sitten tulisi se 20 minuuttia yhteensä. Tällöin draivi ei ehdi loppua kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti